Mijn weblog

Balen bij Voorbaat

Claire
05/12/2001 | 13:47 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Als ik ga slapen heb ik altijd de televisie aan staan. ik hou wel van wat gebabbel op de achtergrond. Omdat ik zelden voor middernacht mijn bed in duik en ik liever niet bij TellSell en Oprah in slaap val (dat geeft maar weer vreemde dromen, wijst de ervaring uit. De keer dat ik dr. Phil in mijn droom tegenkwam herinner ik me liever niet) ben ik veelal aangewezen op de herhalingen van journaals en Netwerk. Iets anders is er meestal rond dat tijdstip niet meer te ontvangen (waar ik ook iets van vind maar daarover een andere keer meer).

Meestal is er bij zo'n actualtiteitenrubriek een saaie deskundige aan het woord waar ik fijn bij weg kan dommelen. Zo ook gisteravond, of beter; vannacht. Maar na de deskundige kwam er een item over de toekomstige rol van Maxima in onze maatschappij (ofzoiets, de deskundige had zijn werk goed gedaan en ik stond al op het perron voor de trein naar dromenland). Het ging over koninginnedag.

En ineens was ik weer klaarwakker, zat rechtop in bed. De trein naar dromenland vertrok zonder mij.

Niet dat ik zo'n oranjeklantje ben, maar mij viel iets te binnen. Wat als Koning Willem zometeen besluit dat Koninginnedag voortaan op de verjaardag van Maxima gevierd gaat worden? Dat kan niet! Dat mag niet! Er zitten natuurlijk wel wat voordelen aan. Koninginnedag valt nu in april, dan kan het soms best kutweer zijn. In mei is de kans op lekker weer, en dus een geslaagde koninginnedag, uiteraard veel groter. Ook zit de verjaardag van maxima niet zo dicht op die andere nationale dagen 4&5 mei. Ik zie het hem al aankondigen, die nieuwe koninginnedag. Hmpf.

Je vraagt je af waar een mensch al niet wakker van kan liggen. Wie kan het schelen op welke datum we Koninginnedag vieren? Als we maar een vrije dag krijgen. Nou, mij boeit het ff wel. Want maxima is op 17 mei jarig. En ik ook. Dus Koning Willem gaat proberen mij een extra feestje door de neus te boren! Dat kan toch niet! Nee, ik zie het ineens he-le-maal niet meer zitten met die argentijnse schone.

Iemand zin in een actiegroepje?

Reacties op Balen bij Voorbaat

San 06/12/2001 | 08:46 uur
Maximazepammetje anyone?
 
Plaats jouw reactie