Mijn weblog

Dinges & Dinges

Claire
29/04/2003 | 00:08 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Nog even een kijktipje voor het slapen gaan. Of misschien leest u dit strax wel net na het ontbijt. Of bij het eerste kopje koffie op kantoor (haai S.) Of pas
Afijn. als u dit dan maar leest voor dinsdagavond rond de klok van half elf.

Want dan zit het duo Veldhuis & Kemper in Barend en van Dorp. En ik vind dat u daar best wel even naar mag luisteren. Ik zag/hoorde V&K voor het eerst een jaar of twee geleden in zo'n cabaretiers on tour programma. Zo'n programma waarin nieuw talent mag laten zien wat het kan. Ik vond toen dat V&K best wel wat kon. Talent enzo, ukenthetwel. Ik werd vooral getroffen door een liedje waarin ze elkaars pluspunten prezen en om het hardst zongen dat ze die ander wel es een keertje zouden willen zijn (als ik jou was en jij mij, was ik mij niet..bladiebla, pompompom.. mezelf niet..jaren nooit geweest enzovoorts enzoverder). Als ik het mij goed herinner. Dat was nogal grappig. Maar ook drong de gelijkenis met Dat Andere Duo zich op 1 of andere manier op.

Ik wilde ze daarom wel eens in een theater aanschouwen maar volgens mij hadden ze op dat moment nog geen avondvullend programma, kwamen ze niet bij mij in de buurt of waren ze op andere wijze onbereikbaar. Daarna hoorde ik een hele poos niks van ze en dus vergat ik ze een beetje. Pas eind vorig jaar werd ik weer aan ze herinnert doordat ik een oud mailtje vond waarin ik de hele tekst van dat als-ik-jou-wasnummer had uitgetikt voor twee vrienden op wie ik dat van toepassing vond op dat moment.

En nu zitten ze morgen dus in Barend En van Dorp. En brengen ze 19 mei hun eerste plaat uit. Dus ik ben bang dat ik te laat ben voor een van hun theatervoorstellingen. Dat ze na morgen helemaal onbereikbaar worden. Uitverkochte zalen, gillende fans, nummer 1 hit, gouden harpen. Whoeii!
Dat Andere Duo is tenslotte ook bij Ome Henk en tante Frits begonnen....(pfff)

IK WOU DAT IK JOU WAS
ik ben altijd de schouder,
de troost in zekere zin
ze noemen mij wel meer dan eens
hun hartsvriendin
ik ben altijd het broertje
waarmee ze praten kan
een maatje, een klankbord,
maar nooit de geile man

ik ben altijd de glijer,
slik dat ben ik
ik ben altijd maar de koele,
ik doe alles voor m'n kik
ik ben altijd maar de macho,
de latino, de DeNiro
ik ben altijd maar de stoere,
maar nooit een keer de nono

ik wou dat ik jou was,
gewoon een keertje jou was
dat ik ook eens met een vrouw was

en dan wou ik heel graag dat ik die dag
jou was (mij was)
gewoon een dag zozo was (remco was)
dat ik ook een beetje vrouw was (vrouw was)
en klein was (klein was)
niet de pinpas maar het wijnglas

maar ik wou juist dat ik jou was,
gewoon een dag niet mezelf was
dat ik alles was wat jij was
en jij was dan wie ik was
en wij dan nog steeds wij was

dat ik een dagje vrij was
ik niet eenzaam maar een club was
ik niet de regen maar de drup was
en wij dan nog steeds wij was
ik niet de mits maar de tenzij was
ik niet de kiezel maar de kei was
ik niet de honing maar de bij was
ik niet de modder maar de klei was
ik niet het bed maar wel het sprei was
ik niet de maan maar juist het tij was
ik niet de kassa maar de rij was
ik niet de ragout maar de pastei was
ik niet zo gesloten maar gastvrij was
ik niet het kind maar de voogdij was
ik niet zo stoer maar een zacht ei was
ik niet de plank maar juist de strijkwas
ik niet zo super maar loodvrij was
ik niet de knuffel maar het konijn was
ik niet de klus maar de karwei was
ik niet alleen maar allebei was
ik niet zover maar juist dichtbij was
ik de baritonpartij was
en dat ik een dagje vrij was

en wij dan nog steeds wij was
gewoon een dag niet mezelf was
dat ik alles was wat jij was
en jij was dan wie ik was
en wij dan nog steeds wij was

maar ik wou juist dat ik jou was
gewoon een dag niet mezelf was
dat ik alles was wat jij was
en jij was dan wie ik was
en wij dan nog steeds wij was
(hmm..als ik de text zo es teruglees vind het eigenlijk wel meevallen met dat talent. Morgen toch nog maar es luisteren misschien)

Reacties op Dinges & Dinges

Ellen 29/04/2003 | 18:00 uur
Ik had nog nooit van ze gehoord, ben ff op hun (te strakke) site gaan kijken. Wordt alleen niet veel wijzer van hun soort humor. Dit kan OF leuk zijn OF echt heeeel vreselijk... Jammer dat ze bij B&vDorp zijn op K-dag.
 
Paola... 29/04/2003 | 18:22 uur
..is een hele poos geleden wel naar hun voorstelling geweest... ik weet er niet zo veel meer van, wel dat ze prachtig zingen en dat ik heus gelachen heb.....ze begonnen hun voorstelling met een fax met tips over hoe te beginnen, welk decor (piano en iets om op te zitten) welke volgorde etc, waarmee ze eindigden met de zin..... "vergeet vooral niet jullie namen op de stippellijntjes te zetten... Thomas en Paul".... geweldige vondst :-)
 
ruth 29/04/2003 | 21:25 uur
donderdag 11-03-04 in Schouwburg Amstelveen. Reserveren kan vanaf 8 mei as!
 
bouws 29/04/2003 | 22:49 uur
jezus, claver... dit zijn wel epigonen in het kwadraat.ik vind het kut tot de derde macht. (vinnik he, laat je niet intimideren.....):)
 
bouws,nog een keer 29/04/2003 | 23:29 uur
epigonen laat ik staan. kut tot de derde macht neem ik terug,jongens zijn niet slecht en zeker niet dom. maarrrrrrrrrrrr ..vernieuwend en origineel is het niet.
ik gun hen het voordeel der twijfel (maar ben niet echt optimistisch)
 
Melvin 30/04/2003 | 19:13 uur
Ik vind ze zeker goed, maar zoals frits spits zei toen die voor het eerst dit nummer ging draaien van ik wou dat ik jou was, zei hij er bij in acda en de munnick stijl, daar ben ik het wel mee eens. maar ze zijn er zeker niet minder goed voor....
Het is ook een kwestie van smaak, maar ik denk dat dit nummer het nog wel gaat scoren (hoop ik!) om m'n weddenschap te winnen :P
 
Kaar 22/05/2003 | 08:08 uur
ik heb ze vorige week nog live gezien!! (nog nét gelukkig, nu zijn ze klaar met die show geloof ik? komend seizoen komt er een nieuwe). t was echt super, ik ga zeker weer. mooie muziek, en de 'praatstukjes' waren vet! heb echt heel erg gelachen
 
Pieter goor 26/06/2003 | 22:56 uur
ferm lieke
 
23/08/2003 | 16:03 uur
goed
 
bevertje 23/08/2003 | 16:05 uur
dit is echt wel een supper lieke vink ik hoop nog veel van hen te horen!! zeker zoo'n liekes
 
Plaats jouw reactie