Mijn weblog

...en weer terug

Claire
11/08/2002 | 21:20 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Zonder echt uit te weiden over mijn belevenissen in Frankrijk (want dat kunt u namelijk tzt wel zien in KinkTV. Er moet wel een reden blijven om te kijken duhuh), wil ik het wel even hebben over iets dat daar plaatsvond.

Ik ben al zeker 12 jaar een behoorlijk verstokt roker. ?t begon met Camel, daarna werd het Van Nelle Halfzwaar, afgewisseld met Lucky Strike Light. Tot zo?n anderhalf jaar geleden blowde ik er ook nog redelijk stevig bij, maar daar ben ik van de ene op de andere dag mee gestopt. Hyperventilatie en thc combineren namelijk niet echt leuk. Afgelopen dinsdag voelde ik me niet zo lekker, dus leek het mij een goed plan om de volgende sigaret es eventjes niet op te steken. Eigenlijk rookte ik de hele dag niet. En de dag daarna ook niet. En die daarna. Alle aangeboden sigaretten sloeg ik af. En het kostte me eigenlijk helemaal niet zo veel moeite. Kreeg ook geen last van afkickverschijnselen of iets wat daarop zou kunnen wijzen. Zelfs de autorit terug naar nederland, tussen twee heftige rokers, verliep prima en rookloos.Tot mijn eigen verbazing leek het erop dat ik gestopt was met roken. Zomaar. Ineens.Totdat ik vanmiddag thuiskwam. Ik pakte m?n rugzak uit, draaide een wasje, nam een douche, zette een kopje thee, ging achter m'n computer zitten. En voor ik het zelf wist had ik een sigaret aangestoken. Eigenlijk meer uit gewoonte dan uit behoefte.

Shit.

Want eenmaal de nicotine geinhaleerd in een vertrouwde omgeving lijkt er geen houden aan. Ik heb er al weer drie gerookt inmiddels. En stiekem baal ik daarvan. Misschien moet ik alle rookwaar uit mijn huis bannen en eens serieus een poging doen. Niet dat ik dat van plan was, voor afgelopen dinsdag. Maar op zich zou het best wel stoer zijn. Zomaar stoppen met roken.

Reacties op ...en weer terug

verbal jam 12/08/2002 | 00:51 uur
Inderdaad dus gewoonte. Moet niet al te moeilijk zijn dan voor je om alle tabak aan de kant te mieteren. Of de computer, want daar schijnt 't aan gekoppeld te zijn bij jou ;-))
 
Joost 12/08/2002 | 10:31 uur
Je bent er bijna , je bent er bijna, maar nog niet helemaal, HELEMAAL!

Je weet nu zelf dat het te doen is!!
 
Marie 12/08/2002 | 19:04 uur
Nou mens, het kan nog erger: ik heb 16 jaar niet gerookt en heb uit pure balorigheid dit voorjaar weer es een keer een sigaretje opgestoken. Zal wel 2e puberteit zijn waarin ik volgens sommigen schijn te verkeren. Enniewee, nu loop ik alleen nog gevaar als ik een pilsje of wijntje (of 2, 3, 4) op heb. Dus moet ik daar dan maar van afblijven. Maar eh ... als je nu serieus ervanafwilt: geen sigaretje meer opsteken ;-)
 
bouws 12/08/2002 | 20:28 uur
knap hoor! vooral dooooooooorgaan!
 
Plaats jouw reactie