Mijn weblog

gimmegimmegimme
(2. HEBZUCHT)

Claire
24/05/2004 | 22:46 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Ik had bij een winkel een dvd van Ben Folds Five gezien en die was maar liefst 29 euro. Ik vind 29 euro veel. Voor een dvd. Maar ja. Wel Ben Folds. Dus die moest ik hebben. Hebbenhebbenhebben. Moet.
Ik ging dus de stad in. Voor die specifieke dvd.

Dus hoe is het dan eigenlijk in vredesnaam mogelijk dat ik met dit thuiskom:

( u ziet van boven naar beneden: Ben Folds Five - The Complete Sessions at West 54th; Lenny Kravitz ? Baptism; The Peter Malick Group ft. Norah Jones - New York City; Jet - Get Born; Marvin Gaye - Sexual Healing; Jamie Cullum - Twentysomething; Willie Nelson - Face of a Fighter; Miles Davis - Triple Treasures. En ontwaren we daar ook nog een H&M tasje? Ja hoor.)


Jullie willen nu natuurlijk ook heel graag weten met welke keiharde argumenten ik mezelf heb moeten overtuigen van de enorme noodzaak van aanschaf van deze muziekpareltjes.
Mijn hoofdargument is meestal: Hee. Heb ik nog niet (soms gevolgd door; in die kleur).
Dat ik uberhaupt thuiskwam met de beoogde DVD mag al een wonder heten. Vaak ga ik voor iets op pad maar komen er zoveel Spullen op mijn pad die ik blijkbaar Moet Hebben dat ik spontaan het wel ?benodigde? vergeet aan te schaffen. Waarop ik dan de dag erop dat alsnog moet gaan kopen en dus weer ?heel even? naar de winkel moet.

Afijn. Die dvd mocht ik dus wel kopen. Van m?n verjaardagsgeld gekregen. Geen echte hebzucht. Goon kadootje. En Lenny?s nieuwste...op de koelkast van S. hangt een kaartje voor Lenny in de ArenA met mijn naam erop. En we moeten natuurlijk wel soort van op de hoogte zijn wat de man eigenlijk allemaal gaat doen, dan. Baptism is daarom heel legitieme aanschaf, al zeg ik het zelf.
The Peter Malick Group ft Norah Jones riep mij toe dat ie maar 9.99 was. En dat dan met de stem van Norah. Dus ja. Dat is dan heel zielig om te laten liggen.
Waar ineens die aanschaf van Jet vandaan komt, weet ik echt niet. Ik geloof dat ik mezelf iets wijsmaakte met dat ik de laatste tijd te soft wordt. Ik mag toch niet alleen maar rielekste deuntjes in de kast hebben staan? Rock?n roll is niet dood! It?s alive en het heet Jet! Klinkt best plausibel. Toch?

En van Marvin Gaye en Willie Nelson had ik echt nog niks. Die mogen toch eigenlijk ook niet ontbreken in mijn kast? Als ze maar resp. 2,99 en 1,99 kosten? Dat argument geeft de doorslag. Vind ik.
Hetzelfde geldt voor Miles Davis, maar dan iets duurder; Miles is muziekgeschiedenis dus dat dient ook beluisterd te worden.
Dan was er nog Jamie Cullum, die het won van de nieuwe van Alanis. Die kon ik nog net terug in haar bakje zetten, ook al stribbelde ze behoorlijk tegen. Maar die vorige nieuwe van Alanis viel een beetje tegen en ik hoor zoveel goeds over die Jamie. Alanis wordt vast nog wel afgeprijst. Dan mag ze mee.
Ben wel blij dat ik die afweging nog kon maken. Ik draai Jamie namelijk as we type en..mmmm! Fijn!
Ach & wee?Ik heb niet eens spijt van mijn hebzucht.

Dat tasje van H&M is trouwens nog weer anders. H&M is een heel gemene winkel. De winkel van duivel, denk ik. Ze hebben volgens mij namelijk bij de meeste vestigingen een soort van onzichtbaar luidsprekertje buiten hangen waaruit de hele dag klinkt: ?Joehoe! Kom maar binnen hoor! Want wij hebben Spullen! Spullen die jij Moet Hebben! Hebben! Hebben! Kom maar! Goon heeeel even kijken. Alleen maar eeeeeven kijken, je hoeft niet per se iets te kopen. Maar mag wel. Gerust. Kost bijna niks ook. Voor goedkoop. En we hebben niet alleen kleren. Maar ook Spullen!?
En dat dan op een toonhoogte die alleen mijn onderbewuste kan horen. Geloof ik.
Dat moet wel. Want ik ga ALTIJD ?heel even naar binnen? en ik kom zelden zonder tasje naar buiten. En ik heb ook helemaal nooit iets nodig. Ik kan er niks aan doen. Echt niet. Het is dat stemmetje. Echt waar.

Ik heb zo'n groot gat in mijn hand dat mijn armen vanaf de schouder verdwenen hadden moeten zijn. Eigenlijk mag ik goon niet eens zonder begeleiding een winkel in.
Zucht. Hebzucht.

Reacties op gimmegimmegimme
(2. HEBZUCHT)

George 24/05/2004 | 23:09 uur
Je bent een vrouw. Het bewijs is geleverd.
 
peet 25/05/2004 | 08:37 uur
ja hoor, u bent het uitgelezen bewijs:
mannen zijn jagers, vrouwen zijn verzamelaars!
 
Daphne 25/05/2004 | 13:07 uur
Ben het helemaal met je eens qua H&M-winkel... Ik heb dat ook altijd... MOET even binnenkijken... En ja, als ze dan leuke shirtjes hebben voor maar 8 euro... verkocht!
 
iver 25/05/2004 | 14:00 uur
en ik weet wat er in dat tasje zit...
 
Geert 25/05/2004 | 18:37 uur
Welja, in dat geval ben ik ook een vrouw. Zeker als het om CDs en DVDs gaat.
Miles is super.
 
Michelino 28/05/2004 | 18:23 uur
Hier zijn praatgroepen voor weet je,
hoewel dit natuurlijk ook een praatgoep is ...
 
Peter 03/06/2004 | 13:11 uur
Op Miles, Marvin en Willie na, heb ik hetzelfde thuis liggen. Grappig. Die DVD is goon een must-hef. Is die van jou voor Nederland gecodeerd? Ik heb er 1 die je eig'lijk alleen in Amerika en Canada in de DVD-speler kan duwen. Inmiddels heb ik een regio-vrije copie ervan kunnen maken, zodat ik 'm nu ook bij mij thuis in de DVD-speler kan laten draaien.
Maar zeer herkenbare psychologische marketing spelletjes. Bekende argumenten...
 
Plaats jouw reactie