Mijn weblog

Goeie Avond

Claire
13/01/2003 | 22:57 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Hiernaast, bij de teeveetips staat iets verkeerds. Daar had namelijk 'de avond van TV2' moeten staan.

Ik schakelde eigenlijk min of meer per ongeluk in, zo rond een uurtje of half negen. En daar begon Cut (BNN), een soort van Finals. 't Zelfde idee (scholieren nemen zelf miniDV ter hand) maar dan met nieuwe, jonge, iets minder naturel acterende figuren. Ineens wist ik weer precies hoe in havo4 was. Survival in de Ardennen. Jakkes. Maar wat zou ik graag es een aflevering van zo'n programma monteren!

Meteen daarna volgde de AVRO-(eh..wat doen die ook alweer op Ned2?)serie Najib & Julia. Uraadthetal: Shakespeare's Romeo & Julia in een modern jasje dat zich afspeelt in Den Haag. Met oa Najib Amhali (speelt niet de Najib nee) en Tara Elders, de enig overgebleven 'ster' van het vroegtijdig gestorven programma BNN Ik In Beeld. Ik vind het tof dat er tegenwoordig veel leuk Nederlands drama op de teevee is. Weet niet of het aan mij ligt, maar het viel me op dat ook hier, net als in Meiden van de Wit, weer veel leuke muziek gebruikt wordt. Es kijken of het boeiend blijft.

Na deze twee fijne series had BNN nog een nieuw programma paraat; 2020, waarin Patrick Lodiers vanuit het jaar 2020 (oh! verrassing!) terugblikt op gebeurtenissen van de afgelopen 10 jaar. Ik vind die Patrick een leuke meneer en het idee van het programma is ook leuk. Maar deze aflevering keek terug op 9 juli 2006, de dag waarop Nederland Europeesch (?) Kampioen word door te winnen van Duitsland. Een ongetwijfeld hoogtepunt voor velen, maar mij kan dat niet 25 minuten boeien. Zeker niet als zelfs ik (geen voetballiefhebber) de archiefbeelden herken van het afgelopen WK, EK en weet ik welke belangrijke wedstrijd nog meer. Volgende week gaat het in ieder geval over de watersnoodramp van 2012. Lijkt mij een stuk boeiender en ben heel benieuwd welk archiefmateriaal ze daar voor bij het NAA gaan ophalen!

Kotom; een goeie avond op TV2. En nu zit ik al weer zo lang te tikken dat ik spontaan de helft van de eerste aflevering van BvD - De verkiezingen vergeet te kijken. Iets met Heleen van Rooijen in een burka, zie ik uit mijn ooghoek. Mijn God, wie verzint zoiets!

Reacties op Goeie Avond

odette 14/01/2003 | 00:17 uur
Heleen van Rooijen zonder burka, da's pas eng!
 
VAN DER ZANDEN 03/10/2006 | 14:38 uur
We staan er niet alleen voor. Wanneer een bedrijf zich niet aan de afspraken houdt, meld die dan aan op www.kutbedrijf.nl

namens kutbedrijf.nl
 
Martina 15/01/2008 | 10:21 uur
Zou je mij willen mailen wanneer en welk net de aflevering over de watersnoodramp van 2012 is?
 
Plaats jouw reactie