Mijn weblog

Ho Ho Ho

Claire
13/12/2001 | 20:20 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Vandaag vond ik de eerste kerstkaart in mijn postvakje. Eentje van mij vader met een decortje van kerstballen. Binnenin had 'ie een krantenknipsel geplakt met de titel 'Kerststukje' ; een kolom lang woorden die beginnen met kerst. Geinig. Kerstbal stond er twee keer op.

Maar de komst van die kaart heeft ook een minder leuke kant. Het betekent namelijk dat ik ook kaartjes moet gaan schrijven en sturen. Ja, Moet ja. Met een hoofdletter. Ik heb 1 keer de euvele moed gehad om geen kerstkaarten te versturen, maar de jaarlijkse wens in een verhuisbericht mee te zenden. Dat werd mij door familie & bekenden niet in dank afgenomen. Heb zo'n beetje het hele kerstdiner aan moeten horen dat zo'n actie toch eigenlijk niet echt door de beugel kon. Het argument dat ik kerstkaarten versturen maar een achterhaalde bezigheid vind, stuitte op zo mogelijk nog meer protest dan het niet sturen zelf.

Nou moet je niet meteen denken dat ik een hekel heb aan kerst of dat mijn familie absurd veel waarde hecht aan de kerstgedachte, integendeel. Maar zij, en ik vrees met hen vele anderen, stellen de traditie van het via de post kaarten versturen behoorlijk op prijs en houden het bij hoog en laag in ere. En ik doe dus maar gewoon mee. Want ik vind een kerstwensje versturen (en ontvangen uiteraard) ook best leuk, maar het moet allemaal niet zoveel tijd kosten. En zo lang een aantal mensen in mijn omgeving weigeren een computer aan te schaffen ben ik verplicht een echte ouderwetse papieren kaart te sturen. Ik kom dus niet weg met een fijne digitale groet.

En zo probeer ik begin december maar het minst afzichtelijke pakje kerstkaarten uit te kiezen. Bijna niet te vinden natuurlijk, want overal staan stomme ballen, achterlijke rendieren of kitscherige sneeuwlandschappen op. Dit jaar kwam ik thuis met een setje kaarten met 3 cartooneske sterren erop. Simpel, en ook niet bijster geweldig, maar ze waren in ieder geval goedkoop. Ben nog wel even op zoek geweest naar de papieren versie van een leuk bedoelde kaart, maar wil de vrede van het kerstdiner niet bij voorbaat al verstoren.

Dus als je binnenkort een kerstkaart van mij op je irl mat vindt, denk dan niet meteen dat je die ontvangen hebt omdat ik toevallig de kerstzegels op moest maken. Het betekent alleen dat ik je, heel ouderwets, fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar wens. Of dat je geen mailadres hebt.

Reacties op Ho Ho Ho

odette 13/12/2001 | 23:01 uur
OOO, er is 1 hele leuke kerstkaart die wel door jouw strenge selectie zou komen: Theo & Thea verkleed als jozef&maria met in het midden hond Truus, aangekleed als jezus (mét luier!) Ik heb hem ooit 1 keer gezien en dus ook maar 1 exemplaar aangeschaft. Helaasch hou ik die zelf;-)
 
San 13/12/2001 | 23:03 uur
Ja nou jeetje maar claafje.. bedankt voor het domino-effect. Nou moet ik dusch ook weer! ;-(
 
claverzelluf 13/12/2001 | 23:07 uur
fuk, die xmascard wil ik ook, met T&T en hond.

Die overigens Trudie heet. En waar Arjan E. toen zo'n mooi docu over gemaakt heeft die ' Trudi is dood' heet. Twee jaar geleden uitgezonden met kerst. Heel hard om gehuild.

Maar dat geheel terzijde uiteraard.
 
peet 15/12/2001 | 00:54 uur
ooooh, daar heb ik ook om gehuild; herinner me ineens dat ik het hardst heb gehuild om de walnotenboom die ze samen gingen uitzoeken bij het tuincentrum,

voor op trudies graf,

heb de videoband uitgeleend aan verse ouders (omdat er ook een voorstelling van kaandorp opstond met dat baby-verhaal, '...en vliegwerk')

zou 'k best kunnen gebruiken nu maar *trudie* hoef ik niet nog een keer te zien... sterretje-snik-sterretje
 
ruth 17/12/2001 | 22:39 uur
je zou natuurlijk ook het kerstdiner kunnen overslaan. sla je 2 vliegen in 1 klap (in mijn ogen dan, ben meer een sinterklaasmens)
 
ruth 18/12/2001 | 22:43 uur
zag trouwens vandaag bij het postkantoor kerst- en nieuwjaarskaarten met (echte) klavertjes4 erin. is dat wat voor jou?
 
Plaats jouw reactie