Mijn weblog

Hollandsche Hitsch II

Claire
15/03/2003 | 00:05 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Ook maf: vorig jaar had 3fm De Week van De Nederlandse Popmuziek en dit jaar is het maar een weekend. En dat terwijl er toch best wel weer wat fijne plaatjes van eigen bodem zijn bijgekomen. Met al dat moois kan je naar mijn smaak best een leuke week mee vullen. En hebben al die best-wel-toffe-maar-goon-nog-niet-opgepikt-door-een bekende RadioJock-bandjes waar Nederland van uit zijn voegen barst, weer eens wat kans op airplay.

Afijn. Een Weekend Dus. Op zaterdag 22 maart van 9 tot 18 uur zendt 3FM weer de Top100 van Nederlandse plaatjes uit en de luisteraars van 3FM en de lezers van Muziekblad OOR mogen dus ook weer beslissen welke plaatjes de leukste zijn. Vorig jaar had ik daar al een postje over en stelde uit de voorgekauwde lijst mijn eigen top 10 samen.

Zonder daar naar te kijken, deed ik dat vanavond weer. Blijkt toch dat ik afgelopen jaar in ieder geval niet helemaal ben vastgeroest (ahem) want dat er tenminste drie plaatjes uit dat jaar in mijn nieuwe lijstje staan en dat ik uiteindelijk maar 4 dezelfde nummers als vorig jaar heb uitgekozen. Dat betekent dus gelukkig dat ik ook nog steeds graag wat andere geluiden wil horen dan het jaar daarvoor. Fjoe! Ik hoop dat 3fm volgend jaar Het Weekend Van.. niet heeft teruggebracht tot De Dag Van... En ik in mijn lijstje weer wat nieuwe plaatjes kan zetten. Want dan is 2003 in ieder geval een mooi jaar voor de Nederlandse popmuziek geweest.

Cuby & The Blizzards - Window Of My Eyes (1968)
Dolly Dots - Love Me Just A Little Bit More (1983)
De Dijk - Dansen Op De Vulkaan (1987)
Rowwen H├Ęze (& Metropole Orkest) - Limburg (live) (1996)
Skik - Op Fietse (1997)
Ilse De Lange - World Of Hurt (1998)
Racoon - Feel Like Flying (2000)
Relax - Calling Ya Name (2002)
Acda En De Munnik - Ren Lenny Ren (2002)
Brainpower - Dansplaat (2002)

Reacties op Hollandsche Hitsch II

Paola... 15/03/2003 | 20:01 uur
... heeft ook even snel een lijstje ingevuld...... ik ben dol op lijstjes :-)
 
Plaats jouw reactie