Mijn weblog

Loglega's

Claire
19/01/2002 | 00:39 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Ergens bijhoren is enger dan alleen zijn, las ik vandaag op een aanplakbiljet.

En terwijl er aan de ene kant van de loggerswereld een discussie woedde over de zin en onzin van weblogs (die overigens bijna in z?n geheel langs mij heen is gegaan), organiseerde men aan de andere kant Een Meeting

Dat van die meeting wist ik ook niet, maar Ton van Zijperspace attendeerde mij erop. Sterker nog, ik geloof zelfs dat het een regelrechte uitnodiging betrof.

Ik vind dat wel spannend, zo?n meeting. Ik heb wel vaker mensen die ik via het net leerde kennen in levende lijve ontmoet en dat was (bijna) altijd leuk. Maar dit is toch wat anders. Met de eerder genoemde mensen voerde ik voor de ontmoeting vaak tot diep in de nacht lange chats over vanalles & niks en had ik ongeveer wel een idee wat ik kon verwachten. Nu heb ik eigenlijk geen clue.

In het kader van ?verheugen is de beste manier om je voor te bereiden? probeer ik me dus voor te stellen hoe zoiets gaat, een loggersmeeting. Plaats van samenkomst blijkt De Suykerkist in Breda. Dat is alvast een meevallertje. Breda is mijn geboortestad en die Suykerkist is mij ook niet geheel onbekend. Kwa lokatie heb ik in ieder geval beeld.

En dan de loggers zelf. Op het lijstje van de desbetreffende meeting komen namen voor van logs die ik regelmatig lees, maar er staan er ook hoop bij waar ik nog niet eerder van gehoord heb, en al helemaal niet gelezen. Zoals ik al eens eerder meldde heb ik al moeite de logs die ik leuk&leesbaar vindt, allemaal bij te houden. Nou is dat natuurlijk ook geen verplichting, maar je wilt toch ook een beetje op de hoogte blijven van wat een aantal loglega?s allemaal uitspoken.

Nou zou ik sommige loglega?s wel aan hun gezicht kunnen herkennen vanwege de cams of foto?s die ze op hun log hebben. Dat zou dus betekenen dat ik op ze af kan stevenen en mij voorstel. ? Hai, ik ben claver?. Maar! Mijn log is pas een krappe drie maanden ?on air? en de bezoekersaantallen zijn niet echt wenkbrauwverplaatsend hoog. (Of dat nou komt omdat ik geen cam met fijne plaatjes van mezelf in nietsverhullende kledij heb, of doordat er al zoveel logs zijn dat men door de bomen het bos niet ziet of dat de kwaliteit/inhoud/lay-out bedroevend slecht is, wil ik dan vanaf wezen danwel niks mee te maken hebben.) Maar wat nou als ze me niet (her)kennen? Ik beken eerlijk; daar zou ik behoorlijk van balen. En als ze me wel (her)kennen vind ik het ook spannend. Wat dat betekent dat ze mijn schrijfsels hebben gelezen. En daar wat van vinden.

En daarom vind ik het dus spannend. En ook een beetje eng. Eigenlijk.

Naar alle waarschijnlijkheid zal mijn onbedwingbare, niet te ontkennen nieuwsgierigheid het uiteindelijk wel weer winnen van onzekerheid. En stap ik op 1 maart De Suykerkist binnen.

Dus als u zich op dat moment daar bevindt en zich afvraagt wie toch dat meisje is met die knikkende knieën en die bibberige glimlach....dat ben ik!

Reacties op Loglega's

odette 19/01/2002 | 01:22 uur
Geknik en beverig geglimlach 2: dat ben ik dan weer.
 
JW 19/01/2002 | 12:33 uur
Oxazepam anyone?
 
Ton 20/01/2002 | 00:37 uur
Verdomme, wil ik zeggen dat ik er wat van vind, komt JW met m'n jarenlange fav-kalmeringsmiddel aanzetten.

Tegenwoordig drink ik bier om knikkende knieën te verdoezelestoppen, maar daar hebben we 't later dan wel over. Toch?
 
Plaats jouw reactie