Mijn weblog

Lohues & The Louisiana Blues Club - Ja Boeh

Claire
10/02/2003 | 18:20 uur
in de categorie Music according to

 Lohues & The Louisiana Blues Club - Ja BoehVoor de verandering deze week eens een spiksplinternieuwe plaat. Volgens mij psies vanaf deze maandag in de winkel. Mag ook wel eens. Nee, moet zelfs deze keer! Want het kan u als vaste lezer van dit log niet ontgaan zijn dat ik het bandje Skik een warm hart toedraag. Nou gaat dit stukje helemaal niet over een Skikplaat. Maar ook weer een beetje wel. Want Daniel, zanger en brein achter genoemd bandje, trok namelijk eind vorig jaar in het gezelschap van grote neef Marco (ook skik) helemaal naar Baton Rouge, Louisiana om daar een jeugddroom te verwezenlijken: samen met een paar door de wol geverfde amerikaanse muzikanten namen ze een echte bluesplaat op. En al heb ik als brabants kaaskopje persoonlijk niet echt heel veel verstand van blues, de liedjes op deze plaat klinken mij allemaal behoorlijk Amerikaans in de oren. En dat terwijl ze in het Drents gezongen zijn. Klinkt onbekend, maar ergens toch ook heel vertrouwd. Mooi! Met, zoals het de blues betaamt, veel ach & wee en trieste gebeurtenissen maar veelal wel beschreven in de voor Lohues kenmerkende taalvondsten. Een erg fijne plaat dus, die de naam 'ja boeh!' meekreeg. Die titel associeer ik in eerste instantie met schrikken. Maar ik ben helemaal niet geschrokken van deze plaat. Integendeel. Mag ik meer blues?

Kijk & Luister een stukje mee in Windows MediaPlayer

Reacties op Lohues & The Louisiana Blues Club - Ja Boeh

Plaats jouw reactie