Mijn weblog

moooooovin on

Claire
31/08/2004 | 16:15 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Het allerergste van verhuizen is dat je alles in moet pakken.
Ohnee tonnie.
Ik begin opnieuw.

Het allerallerallerergste van verhuizen is dat je spullen van de ene plek naar de andere moet verplaatsen. Dat is het hele concept van verhuizen, dat weet ik ook wel. Maar dat maakt het niet ineens minder erg ofzo.
Ik heb nogal wat spullen, namelijk. Die passen in dozen. Er zijn ook spullen die passen niet in dozen. Dat zijn klote-spullen. Want die zijn lastig en onhandig om van de ene naar de andere plek te verplaatsen.

Bijvoorbeeld. Ik heb best wel wat cd's. Die passen dus makkelijk in dozen. Die wel. Maar die cd's staan dan weer in rekjes. En die rekjes passen niet in een doos. Of ergens anders in. Ze zijn van een redelijk onhandig formaat en moeten dus los vervoerd worden. Twee trappen af en een trap op. In plaats van dat ik 1 groot cd rek heb waar ik dus 1x twee trappen af en een trap mee op hoef, moet ik nu minstens 3x extra lopen. Want je kan maar in iedere hand 1 rekje houden en het zijn 10 rekjes. En wat te denken van spiegels, stoelen en planten? Allemaal gedoe en extra heen en weer geloop.

En dan heb ik het nog niet eens over het verplaatsen van de spullen die je niet zo direct nodig hebt, maar wel wilt bewaren. Of goon handig zijn om in huis te hebben. De spullen die normale mensen op de zolder zetten, zeg maar. Zak met winterkleren, tuinstoelen, doosje kerstversieringen, een kast. Als je naar die spullen kijkt, krijg je heel erg de neiging om alles goon uit het raam te flikkeren en er goon nooit meer aan te denken. Niet bij het grofvuil zetten, natuurlijk. Want dan moet je alsnog met al die zooi 2 (nee 4 zelfs, want zolder) trappen af. En een trap op.

En ik hou dus ook echt helemaal niet van sjouwen. Ik denk dat niemand er echt van houdt, van sjouwen, want ik ken niemand die enthousiast opspringt bij de vraag of ze mee willen helpen met verhuizen.
Op zich is het oppakken van dozen en het ergens anders neerzetten ervan nog niet zo heel erg. Maar wel als ze zwaar zijn. En voor de echt grote zware dingen zoals koelkasten en wasmasjienes moet je ook nog grote sterke mannen kennen en dan heel lief vragen of ze mee willen helpen. Ben ik ook al heel slecht in, in vragen. Net als in sjouwen trouwens.
Ik hou dus goon helemaal niet van verhuizen.

En ik weet ook wel, over een week is het allemaal weer voorbij. Dan is het waarschijnlijk best wel weer leuk om in een nieuw huis te wonen en te bedenken waar Elvis deze keer mag hangen en wat de handigste plaats voor de theekopjes is. En ik heb dan voor het eerst van m'n leven een afwasmachine.
Dus misschien was het wel een beetje doorslaan wat ik hierboven allemaal schreef. Want het allerergste van verhuizen is eigenlijk dat ik nu al weet dat het over een half jaar weeeeeer moet.

Reacties op moooooovin on

T-Jo 31/08/2004 | 17:15 uur
Tip: plak de cdrekjes bij elkaar met papier(/schilders-)tape. Dan kun je er minimaal 2 per hand dragen. Heb je toch weer wat tijd en moeite bespaard.
 
peet 31/08/2004 | 19:01 uur
Tip 2: vraag t-jo om je te komen helpen met verhuizen & sjouwen
Tip 3: respecteer dat je aan peet niets hebt met verhuizen
Tip 4: sunny side up!
:-)
 
Simone 31/08/2004 | 21:04 uur
Tip 5: schakel een studenten-verhuisservice in.....hetkostwatmaardanhebjeookwat!
 
claver (antwoord) 31/08/2004 | 21:12 uur
@t-jo: daar zijn ze te zwaar voor. bij de vorige verhuizing had ik het met gaffertape gedaan, flikkerde de hele boel halverweg de trap af:)
@peet; nu weet ik ondertussen wel dat ik je nooit hoef te bellen :)
@simone is dat een service voor of door studenten? Ik ben namelijk geen student en heb ook teveel spullen voor 1 kamer:) maar als het door studenten is, wil ik er wel meer over weten. Voor de volgende verhuizing... (kon niets vinden op google)
 
ruth 31/08/2004 | 22:27 uur
anders kun je altijd die daklozenservice bellen. niet voor maar door daklozen. voor klussen waar mensen met dak geen zin in hebben. of zoiets.
en bedenk: je gaat erop vooruit lijkt me: 2 trappen af, 1 trap op. scheelt heel wat boodschappen sjouwen.
succes iig!
 
peet 01/09/2004 | 00:00 uur
...bij de daklozenservice hebben ze ook heul veel dozen, schijnt
(het is de natste zomer sinds 50 jaar, peet denkt heus wel mee)

je mag me trouwens altijd bellen,
waarom bel je eigenlijk nooit als je me niet nodig hebt?
:-)
 
Simone 02/09/2004 | 12:30 uur
Het is een verhuisservice door studenten.
Ik heb gezocht naar hun adres, maar kan het nog niet terug vinden, jammer, wie weet gaat dat nog lukken!
 
Plaats jouw reactie