Mijn weblog

my first painting

Claire
22/08/2003 | 10:17 uur
in de categorie De wereld volgens

 


In het kader van het feit dat ik niet zoveel kan posten, heb ik een leuke opgave voor u.Op nevenstaand plaatje ziet u -bij hoge uitzondering uiteraard so enjoy it while you can- de uitbaatster van deez' weblog, zijnde ikzelf. Dat ik op de foto een pak Kip Siam van Knorr voor mijn gezicht hou, doet even niet ter zake. Dat kwam goon even zo uit, op dat moment. Heeft ook verder niets met het postje voorafgaand aan deze te maken. Het gaat trouwens een keertje even helemaal niet om mij. Of ook wel een beetje maar..afijn..De foto is vorige week vrijdag bij mij thuis gemaakt, tijdens een fijne samenscholing van virtule buufen. Maar ook daar gaat het nu even niet om. (to the point nu claver, to the point)

U ziet op de foto namelijk een stukje van de muur en de bank in de woonkamer. En zoals u waarschijnlijk aan de enorm uitgestrekte groene vlakte (ahem) kunt zien, is de plek boven de bank leeg. Daar wil ik graag verandering in aanbrengen.
Nu vraag ik u niet een leuke tekening of een foto van uzelf in te sturen. Dat zou inderdaad teveel zijn. Neen, het is even anders. Ik wiol daar namelijk een echt stukje Kunst gaan ophangen.

Natuurlijk heb ik helemaal geen verstand van kunst, art, kunstenaars en wat dies meer zij. Ik weet alleen wat ik niet mooi vind. En ik wil ook nog eens niet heel erg veel geld uitgeven. Maar Echte Mooie Kunst schijnt duur te zijn.
Dus ik hoor u heus wel denken; Nou, dan ga je toch leuk naar Ikea en koop je daar een gezellige zeefdrukVan een tulp ofzo? Ehm..Nou... Dat was dan dus ook weer net niet de bedoeling.
Gelukkig is er een oplossing voor mensen zoals ik. En die heet De Kunstfabriek. Zij verkopen hele toffe schilderijen voor niet zo heel veel geld. Hoe dat kan, lees je op hun webzijde. Daar staan ook meteen alle ?doeken? die ze op dit moment in hun collectie hebben. En ook al zitten ze praktisch bij mij om de hoek, is wel erg fijn om doorheen te neuzen.

En daarmee ben ik op het punt aangekomen waar u mij kan helpen. Want er staan nogal wat leuke schilderijen op die site. Tjek dis.(niet alleen blijven plakken bij die koeien, there?s more where that came from!) Mijn vraag ligt aldus nogal voor de hand: welk schilderij past volgens u nou het best bij mij?
Uw mening graag in het daartoe bestemde reactiegebeuren. Ben erg benieuwd!!

Reacties op my first painting

San 22/08/2003 | 12:32 uur
Hehehe, is dit wat? http://www.dekunstfabriek.com/fabriekswinkel/schilderijen/0754.jpg
 
San 22/08/2003 | 12:33 uur
En oja... misschien is Kunstuitleen iets voor je? Doen mijn ouders ook. Mooie dingen aan de muur voor weinig geld en als je het zat bent, ruil je het. Ook tof!
 
Micheline 22/08/2003 | 13:19 uur
Bij de afdeling 'boodschappen in olie' kun je misschien wat leuks bij de Kip Siam vinden... Nee, zonder gekheid, ze hebben daar mooie dingen - nog steeds best prijzig overigens - en ik zou wel wat weten. Bij de dieren hebben ze een paar hele mooie met pinguïns erop.
 
Paola... 22/08/2003 | 13:49 uur
..ligt het aan mij of zijn die naakten een beetje erg veel van hetzelfde voor teveel geld.... volgens mij kun je dan beter de playboy kopen ofzo.... hmmmm zegt natuurlijk ook weer wat over mij dat ik daar ga kijken off course......Verder vind ik 2116 prachtig.... en die vliegende theepotten zijn ook zeer grappig....oh ja, het moest bij jou passen... en bij je muur natuurlijk....tsja dat weet ik dan weer niet....
 
Lars 22/08/2003 | 15:59 uur
Als je geen zin hebt om de muur te veranderen past deze d'r wel goed op:

http://www.dekunstfabriek.com/fabriekswinkel/schilderijen/1326.jpg
 
Lars 22/08/2003 | 16:01 uur
Leuk, vervreemdend:

http://www.dekunstfabriek.com/fabriekswinkel/schilderijen/0946.jpg
 
T-Jo 22/08/2003 | 22:22 uur
Ik zou zeggen http://www.dekunstfabriek.com/fabriekswinkel/schilderijen/1566.jpg of http://www.dekunstfabriek.com/fabriekswinkel/schilderijen/0837.jpg. Maar bij een overschot aan geld is http://www.dekunstfabriek.com/fabriekswinkel/schilderijen/1264.jpg ook zeker het overwegen waard (al zit je dan weer met de kleur van de muur...)
 
Barbara 22/08/2003 | 22:35 uur
Hee zitten er geen rechten op die foto? :-) Maar zeg, hier zijn ze wel veel goedkoper : http://www.kunstsupermarkt.nl/
En qua kleur moet het natuurlijk rood zijn, dat schilderij. Dan knalt het lekker van die groene muur!
 
iver 22/08/2003 | 23:03 uur
BKo3( bij opdrachten) die past goed in je kamer! En ik zag ook goudvissen die vind ik ook wel leuk en een soort maria maar vind het wel duur...
Iver
 
bouws 23/08/2003 | 10:14 uur
is van mening dat een fraaie zwart-wit foto veeeeel beter bij claver past dan een derderangs schilderij/aquarel/ets/linoleumsnede/zeefdruk. ik tip op de haarlemsche fotograaf Fons Brasser(ik heb daar zelf het een en ander van)
Om een idee te krijgen kan claver naar een goede boekhandel gaan en daar kijken in 1 van de boeken uit de berlijnse trilogie van Armando (uit berlijn,krijgsgewoel, machthebbers). de foto's die daar in staan zijn voornamelijk uit het na-oorlogse, nog gedeelde berlijn maar de man maakt veel meer en allemaal even mooi. staat goed op die groene muur denk ik. mocht claver (of een ander) interesse hebben heb ik zijn adres.
 
odette 23/08/2003 | 20:40 uur
Ik weet nog wel iemand die een mooi claverblaadje op de muur kan schilderen. Is diezelfde als van de vuurtoren. Maar kwa Kunstfabriek ga ik voor De Surinaamse Postzegelt onder het hoofdstuk -diversen-
 
Verbal Jam 26/08/2003 | 22:57 uur
Zo te zien ben je voordeliger uit wanneer je je muur gewoon rechtstreeks volplakt met eurobiljetten. ;-)
(is ook kunst volgens sommigen).
 
Daphne 29/08/2003 | 14:33 uur
Ik vind de schilderijen onder de categorie 'Martin Kers' erg mooi... Maar ja, wie ben ik? ;-)
 
Plaats jouw reactie