Mijn weblog

Nix op TV

Claire
13/04/2002 | 16:13 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Zoals u ziet is er iets veranderd aan mijn log. Bovenaan de linkerkolom vind u vanaf vandaag iedere week een lijstje televisieprogramma's die ik de moeite van het kijken waard vind. Leuk, maar waarom deze fijne service zo ineens, vraagt u zich wellicht af.

Dat zit zo. Als tvmaker kan ik me bij tijd en wijle enorm storen aan de zinsnede 'er is niks op tv'. Want er is namelijk altijd heel erg veel op tv. Zelfs meer dan je kan kijken. Misschien niet direct iets dat je zelf leuk vindt om naar te kijken, maar er is altijd wel iets te zien. Het beweegt en het maakt geluid. Dat is uiteindelijk wat tv is. Niks meer, niks minder. Maar alleen beeld en geluid is uiteraard geen criterium om te kijken, dat weet ik ook wel. Het moet wel een beetje onderhoudend, informatief of op z'n minst entertaining zijn. Maar als je een beetje de tvbode in de gaten houdt en selectief zapt, vind je tussen allerlei nietszeggende zooi en zinloos bewegende beelden heus wel iets wat de moeite van het tv aanzetten waard is. Of het nou is omdat het goon een mooi programma is of juist om je lekker te ergeren (dat vind ik zelf ook fijne tv). En dat wil ik met dit rubriekje laten zien.

Let wel, het nieuwe rubriekje is niet mijn persoonlijke tvgids of een overzicht van waar ik die week zeker naar kijk. Er zijn ook wel eens dagen dat er voor mij persoonlijk niet echt iets interessants tussen het aanbod zit. Dat voor mij de buisch niet per se aan hoeft. Toch zal er ook op die dagen een programmanaam staan. Want misschien vindt iemand anders het wel leuk om er naar te kijken. Dat weet ik dan weer niet. Ook nieuwe programma's die misschien niet mijn eerste voorkeur hebben, zullen worden aangekondigd. Zodat men in ieder geval weet dat ze bestaan.

Vaak zal dan hier in mijn log wat extra uitleg staan over zo'n programma, zodat u een idee hebt wat u kan verwachten en of het de moeite is om er voor te gaan zitten. Ook programma's die naar mijn mening extra aandacht verdienen, zullen worden beschreven, evenals programma's die ik echt te slecht voor woorden vind en waarvan het goon leuk is om er iets over te melden.

Om het nog makkelijker te maken, heeft elke titel een icoon. Aan die plaatjes is te zien om wat voor soort programma het precies gaat.

  serie

  film

  humor om te lachen

  muziek

  nieuw!

  documentaire

  algemeenZo.

En nu wil ik echt nooit meer horen dat er vanavond niks op teevee is!

Reacties op Nix op TV

marjanne 31/05/2002 | 13:42 uur
mag ik hopen dat de programma's die jij maakt wat onderhoudender zijn dan het gemiddelde programma! :)
 
Plaats jouw reactie