Mijn weblog

Oh!thello!

Claire
21/11/2002 | 01:15 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Ik was vanavond weer es in de plaatselijke schouwburg. Het NNT speelde Othello (uweetwel, van Shakespeare). Een klassiek stuk in een nieuw jasje. Ik wist van te voren niet echt wat te verwachten maar vond de andere voorstellingen die ik van NNT gezien had, al erg fijn. Othello was zo mogelijk nog mooier.

Eigenlijk was alles fijn aan dit stuk. Het was ontroerend, grappig en spannend tegelijk. Dat alles natuurlijk dankzij de prima prestaties van de acteurs. Vooral hoofdrolspelers Ludo Hoogmartens en Eric van Sauers vielen op (de laatste niet alleen met zijn spel, maar da's weer een ander verhaal), aan Ricky Koole is alles leuk (*jaloers*) en mijn gezelschap van de vaond was vooral onder de indruk van de verschijning van ene Loek Peters, die Cassio speelde. Ik was ook zeer te spreken over de kostuums. Enhet decor. En grappige vondsten als vallende duiven, biereclames die het geheel her & der de boel opleukten. En alles dus eigenlijk.

Cultuurbarbaar die ik ben, wist ik niet precies hoe het verhaal van Othello gaat en dus was ik redelijk geroerd door het einde. De staande ovatie was gemeend. En ik sta niet graag op als ik zo'n dikke drie uur in bijna ademloos in een stoel heb gezeten.Arise, black vengeance, from thy hollow cell!

Yield up, O love, thy crown, and hearted throne,

To tyrrannous hate, swell, bosom with thy fraught,

For 'tis of aspics' tongues!

...O! blood, blood, blood!
Een toneelstuk beschrijven is eigenlijk net zoiets als het op tv uitzenden. Je kan nooit overbrengen hoe het in de zaal was. Dus hier eindigt mijn lofzang op Othello van het NNT. Het enige dat ik nog kan doen is u naar dat stuk sturen. Dus hupsakee! Dat theater in!

Reacties op Oh!thello!

31/08/2003 | 16:56 uur
ik vond die loek peters ook erg goed . en zeker een fijne verschijning op het toneel.
 
Plaats jouw reactie