Mijn weblog

pimmetje polka

Claire
03/10/2004 | 20:44 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Vrijdag schreef George:

(...) Morgen is de dag dat alles fijner wordt. Dan ontvluchten we de grijsheid en doen we leuke dingen. We zullen rare liedjes zingen en we zullen dansen. Met onze handen achter onze oren. En met onze tong uit onze mond.

Ik had wel veel zin om te zingen en te dansen. Niet per se met mijn handen achter m'n oren en mn tong uit m'n mond. Want dat vind ik een beetje gek. Maar de rest wel. De grijsheid moest weg.
Dus mailde en belde ik wat, speelde voor ticketservice en trof zomaar 3 vrienden voor de plaatselijke poptempel om me daar even later onder te dompelen in Limburgse feestvreugde.

Het was zeer zeker niet de eerste keer dat ik Rowwen Heze zag spelen. In allerlei verschillende settingen heb ik ze al gezien. Een feesttent in een drassige weide, het sjieke pluche van Carré, een achterzaaltje met het dak-er-af ergens diep in Limburg...Dit was volgens mij de 2e keer dat ik ze in Paradiso zag. En als iemand aan me zou vragen of ik morgen naar ze ging kijken, zou ik dat meteen weer doen. Rowwen Heze is namelijk een hele fijne band. Vind ik.

Maar in mijn gezelschap bevond zich S. En S. is iemand die niet zo heel erg van Rowwen Heze houdt. Eigenlijk had hij al verschillende keren gezegd dat hij het nogal stom vindt. Iets met dat ie niet zo goed tegen polka kan ofzo.
Maar S. had wel erg veel zin in een uitje. Even de grijsheid verdrijven. Kon ie ook wel gebruiken.
Nou staat S. niet bepaald bekend als een uitbundige persoonlijkheid. Sterker nog; ik ga wel es vaker met hem naar een concert of voorstelling en zijn kenmerkende houding is met een stoicijns gezicht en de armen over elkaar het gebeuren op het podium te aanschouwen. Of hij het nou helemaal te gek vindt of zwaar kansloos, weet niemand. Dat horen we dan pas achteraf.
Ik moet daar altijd wel om gniffelen.

Maar goed. Ik weet niet of u wel eens bij een optreden van Rowwen Heze bent geweest? Niet? Oh. Dat gaat dus zo; vanaf de eerste noot die de band speelt tot de laatste toon gaan er armen de lucht in en wordt er uit volle borst meegezongen door de altijd- en alomaanwezige fan-clan. Ook wordt er meegesprongen, gedeind en gedanst. Kortom; het is feest. En ook al ken ik lang niet alle teksten (mijn Limburgs is ook wat roestig); waar mogelijk doe ik mee. Zingen , springen, dansen, leukdoen. Ik kan er niks aan doen. Dat is wat die muziek in mij oproept. Ik dacht eigenlijk dat dat bij iedereen wel zo zou werken.
RH.JPG


Nou echnie. Ik had dit stukje graag besloten met het vermelden van het feit dat de stoicijnse S. zingend en met zijn armen in de lucht door Paradiso danste. Maar nee. Zo halverwege de set keek ik eens achter me. En daar stond ie. Armen over elkaar, biertje in hand. Verzette geen poot, vertrok geen spier. Ik zag niet eens een voet meetappen. Bij een concert van Rowwen Heze! Ik vind dat raar.En nu vraag ik mij dus af hoe dat dan komt.

Eerst dacht ik nog even dat het aan zijn genen lag. Een meer dan nuchtere noordhollander wordt niet, net zoals ik met mijn brabantse roots, zomaar even opgewarmd door wat zuidelijke tonen, misschien. Maar die theorie raakte kan t noch wal, bewees de rest van mijn gezelschap. De andere westfries die erbij was, danste namelijk wel of haar leven er vanaf hing. En er was ook iemand uit Drenthe die een danspasje maakte en wat teksten reclameerde. Drenthen staan nou niet echt bekend als degenen die spontaan een polonaise beginnen en zich om 't minste of geringste bij wildvreemden inhaken (heb ik van horen zeggen hoooor. Anders krijg ik dat weer in het reactiedinges). Dus daar lag het niet aan, aan de provinciegenen.
En we hadden ook allemaal ongeveer een evenredig aantal glazen alcoholische versnaperingen tot ons genomen. Voordat u daar de oplossing in zag.

Wat dan wel? Hoe kan het dat iemand stokstijf stil blijft staan bij een bruisend optreden? Het is mij een groot raadsel.
Misschien moet ik me er maar goon bij neerleggen.
Sommige mensen zijn goon niet gemaakt voor de polka.

Reacties op pimmetje polka

paola 03/10/2004 | 21:44 uur
ik zie S gewoon staan :-)
 
peet 04/10/2004 | 01:03 uur
ja! JA! welke onverlaat heeft dat tegen je gezegd, van die drenthen?! zingt *d'n heilige anthonius* (hardop en galmend!)

:-)
 
joris 04/10/2004 | 06:52 uur
drenten vinden het wel heel mooi maar die bewegen niet graag en uitgebreid, ze zijn bang dat ze door andere drenten worden aangezien als zijnde uitslover.
Als je dan vraagt :vind je het mooi??" zegt tie in het geval van heel erg mooi, te gek woepie,kontschoppend, "mwaah, giet wah, kun slechter"
 
Michelle 04/10/2004 | 10:21 uur
Mmmm ligt denk ik toch aan de genen, ik heb een Amsterdammer thuis die net zo is...niet te vermurven, hoe feestelijk ook.* al heeft dit logje me wel aan het denken gezet....waarom ie is zo gelukkig in het boere land, zo vlak naast Drenthe....zouden ut toch de genen niet zijn, mmmmm*
 
Evert de Ridder 04/10/2004 | 10:25 uur
Jaja?
 
Rolandow 04/10/2004 | 10:55 uur
Misschien vond hij het ècht nogal stom.
 
George 04/10/2004 | 12:14 uur
Mooi. Maar bij Rowwen Heze stil blijven staan? Is hij dood van binnen?
 
berta 04/10/2004 | 22:30 uur
Bij Rowene Heze stil blijven staan???
Niet te geloven, toch!!!
 
peet 05/10/2004 | 08:15 uur
hij kan het ook bij skik & de dijk,
yis een byzonder kind (en dat is het) :-)
 
JeWeA 12/01/2005 | 19:57 uur
Mijn lezers denken er heeeeeeel anders over....
 
fine-jeanna-3322 08/03/2005 | 01:40 uur
fine jeanna
 
Plaats jouw reactie