Mijn weblog

school's out

Claire
12/01/2004 | 19:34 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Nou ja zeg.

Een of andere onverlaat vond het kennelijk nodig dat mijn log een cijfer kreeg ofzo. Ik kreeg in ieder geval zomaar ongevraagd een bericht van websitekeuring.com in de inbox.
Nou kreeg je vroeger op school ook meestal ongevraagd een rapport, maar dan wist je tenminste nog dat ie er aan kwam. Kon je van te voren nog een beetje meer je best doen om de resultaten wat op te krikken. En daarna kreeg je een week vakantie om bij te komen.

Maar goed. Zonder proefwerkweek of mentale voorbereiding kreeg ik toch een rapport van mijn weblog. En dat zag er als volgt uit:

Lay-out:7
Inhoud: 8
Scriptgebruik: 7
Kleurgebruik/Afbeeldingen: 8
Totaal: 7.5
Gefeliciteerd, u heeft de Zilveren Award gewonnen!

Opmerkingen:
Zet wat minder berichten op de home-pagina, deze bevat iets teveel logs, probeer m net ietsje lange dan het menu te houden, gebruik desnoods een kleinere lettergrootte.


Nou ja zeg. Een zevenenhalf. Vind ik een matige beoordeling voor dit uiteraard ge-wel-dig-e weblog. Maar goed, als iemand anders dat vindt, dan vindt ie dat maar. Paarlen voor de zwijnen , hoor ik S. al fluisteren:))
Maar ik was toch best wel nieuwsgierig naar wie nu eigenlijk de meester is die deze rapportjes uitdeelt. Ik had her&der in weblogland inmiddels al meer 'awards' voorbij zien komen en op de site van websitekeuring kan je zelfs zien wat voor cijfer anderen hebben gekregen en waarom. En toen werd ik een beetje pissig. Want wat las ik daar bij opmerkingen:

- "Netjes :) alleen dat stemmen op deze site werkt niet bij mij. Misschien komt dat door mijn verbinding of zow"
- "maar ik vind deze site voor professionele makers van website een eindje onder de maat"
- "Niet alles hoeft in een zwarte sfeer te zijn he, en het is niet mooi dat grijze vlak"
- "als je menu knoppen gebruikt met alleen plaatjes en het is niet voor de hand liggend zoals op uw site meldt het dan ergens. Doet u dit niet dan zullen de bezoekers geen raad weten met de site en zult u gigasntisch veel bezoekers teleurstellen"
- "Verder staat er niet veel (interessante dingen) op"

...And so on and so on. En dat was een steekproef.
Kweenie hoor. 't Kan ook aan mij liggen. Maar bovenstaande zinnen vind ik nou niet bepaald lekker weglezen. Om nog maar te zwijgen dat er voornamelijk wordt beoordeeld of er wel genoeg plaatjes op een site staan en of er wel met kleurtjes is gewerkt. 't Is dus niet dat je zegt van: ja, kijk, iemand die zuks opschrijft, die zal er wel verstand van hebben. Misschien kan ik inderdaad dat of dat nog veranderen. Nou dat dus niet. On the contrary. De beoordelingen lijken wel geschreven door een brugklasser die liever plaatjes kijkt dan daadwerkelijk de teksten leest of een inhoud tot zich door laat dringen. Niet serieus te nemen. Ik heb dus ook wel Een Opmerking voor die fijne jongens en meisjes van webkeuringpuntcom: Ga goon leuk terug naar school en leer zelf eerst eens fatsoenlijk Nederlandse zinnen formuleren voordat je een ander beoordeelt! Stelletje plaatjeskijkers!

Grmbl.
En ik heb verdorie niet eens week week vakantie gehad ook.

Reacties op school's out

Djasp 13/01/2004 | 09:50 uur
Ha, lachen! Ik ga mezelf ook aanmelden, kijken wat voor kritiek ik krijg van die closet-case wannabe webdesingertjes*.

 
Djasp 13/01/2004 | 09:54 uur
Wah! Om te mogen keuren stelt websitekeuring de volgende criteria: "Voorwaarde is dat je minimaal HTML kent en dat je zelf een website hebt"

Goedver! Dus als ik met pijn en moeite een tag uit mijn Frontpage97 weet te trekken mag ik mezelf zonder problemen websitekeurder noemen. Kijk, dat zijn nog eens stevige functie-eisen!
 
Rolandow 13/01/2004 | 11:20 uur
Als je kijkt naar websites die een golden award krijgen, weet je gelijk al dat deze keuring helemaal nergens op slaat.

Ik vind het dan ook eigenlijk een beetje jammer dat het toch zoveel aandacht krijgt. Doe hard m'n best ze géén aandacht te schenken :-)
 
Verbal Jam 17/01/2004 | 19:37 uur
Ik zou me eerder gaan zorgen maken over het feit dat iemand kennelijk een dusdanige hekel aan je heeft dat hij je bij zoiets lulligs aanmeldt. ;-)
 
Plaats jouw reactie