Mijn weblog

Straks als ik groot ben

Claire
16/12/2001 | 14:38 uur
in de categorie De wereld volgens

 


En om meteen nog maar even door te gaan op dingen die je opvoeders je wijs probeerden te maken...

Als ik vroeger ergens last van had, bijvoorbeeld een triviaal pijntje aan een vinger, a bad hairday of jeuk an mijn oog, dan zei mijn moeder altijd; dat gaat wel over als je een jongetje wordt. En dan begon ik altijd hard te huilen. Want ik wilde helemaal geen jongetje worden.

Ik heb zeker tot mijn tiende geloofd dat, als ik ergens heel veel last van had, het de eerste voortekenen waren van de transformatie naar een jongetje.

Gemeen he, van mijn moeder?

Reacties op Straks als ik groot ben

ruth 17/12/2001 | 22:47 uur
hahahahahaha.
 
San 17/12/2001 | 23:17 uur
Heel gemeen ja! Mijn moeder had een hekel aan elke dag staartjes of vlechtjes maken vroeger, dus ze deed dat dan zo hardhandig dat ik liep te piepen en dan moest het gespaarde haar weer helemaal kort afgeknipt. Liep ik voor jongetje rond. Ja, daar zijn helaas wel foto's van. Toen ik iets ouder werd, was ik het zat om voor jongetje aangezien te worden ook. Hoera voor lang haar en ik heb flink korstjes gegeten.. Nooit meer last van gehad daarna. ;-)
 
Melle 18/12/2001 | 16:10 uur
Pedagogisch onverantwoord, wat je moeder jou voorhield.

Maar afijn je bent er goed doorheen gerold, zak maar zeg'n!
 
odette 18/12/2001 | 19:57 uur
Mijn opa zei het altijd. Maar hij zei het zo: "gaat wel weer over VOORDAT je een jongetje wordt". Daaruit begreep ik wel zo ongeveer dat dat dus nooit ging gebeuren en dat alle pijntjes wel weer over gingen. Maar ik zie nu dat je het inderdaad op 2 manieren kunt uitleggen. Bah. Manier 2 is niet aardig nee.
 
Plaats jouw reactie