Mijn weblog

yeah you're the shit but you won't be it for long

Claire
14/04/2005 | 23:37 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Vorig jaar (en nu ik er over nadenk het jaar daarvoor eigenlijk ook al) draaide ik hun plaatjes helemaal grijs. Voor zover dat kan met een cd, dan. Want John Mayer en Jack Johnson zijn allebei jongetjes met een gitaar en zoals u weet ben ik daar voorstander van. En ze hebben allebei een fijne laidback stem.
Ik probeerde dan ook, ook op deez log, de muziek van Jack en John aan menigeen op te dringen en bij sommige mensen lukte dat zo prima dat ze ook plaatjes van hen in huis haalden en soms hun liedjes nog beter mee konden zingen dan ik.

Toen vorig jaar november Andre Hazes overleed, mocht Guus Meeuwis in de ArenA een liedje van hem zingen. Ik zag Guus in zn eentje in dat heeele volle stadion Geef Mij Je Angst zingen. Ik was op dat moment nogal emotioneel instabiel en daarbij vind ik Guus goon een leukerd met, alweer, een mooie stem. Dus ik janken. Twee dagen later sponsde ik ergens van internet de live versie van Guus hommage aan Hazes.
Niet dat ik het elke dag 2x draaide, maar af en toe was het wel lollig om mee te brullen als ie voorbij kwam in de iTunes playlist. Alleen toen ik dat tijdens een kerstfeestje deed, keek iedereen me aan of ik gek was geworden.

Twee jaar geleden verhuisde ik naar een huis waar ik 2 muren kon verven. Ik besloot dat in sinaasappeloranje en telefooncelgroen te doen.Ik moest die kleuren toen speciaal laten mengen bij zo'n doehetnietzelfwinkel want je kon dat niet zo los kopen. Verschillende mensen verklaarden mij voor gek. Dat ik er spijt van zou krijgen, op uitgekeken zou raken of dat oranje goon echt geen hippe kleur was. Enzo.
En trouwens, over hip gesproken. Cowboys, die waren natuurlijk ook echt helemaal niet van deze tijd. Dat waren maar ouderwetse types met stomme kleren en -dat kon echnie!- een hoed op! So last century!

Afijn. Geschiedenis. Waarom vertel ik u dit ?
Omdat mij iets is opgevallen. (u heeft misschien ook wel een idee waar dit stukje heengaat).
Namelijk: Op 3fm was 'Daughters' van John Mayer een week of wat geleden ineens megahit. Jack Johnson hoorde ik vanmorgen bij Stenders voorbijkomen en wordt gebruikt als muzak bij een klusprogramma. Bij IKEA en de HEMA en kluswinkels kan je heel erg veel oranje spullen kopen. In elke etalage in de Kalverstraat hebben de paspoppen een koiboihoed op. En Guus staat op 1 met dat huilnummer.
Dusch.

Dat is toch raar? Wat is er aan de hand? Heeft er een of ander figuur dat over hipheid en trends gaat soms de hele tijd met mijn log mee zitten lezen en besloten dat ze al dat geneuzel van mij maar es ten uitvoer moeten brengen dit jaar? Omdat hij/zij zelf even nergens op kon komen?
Want ze willen toch niet beweren dat IK hier de trendbedenker ben, he?

Jeemig zeg. Ik vind het nu wel klaar met dat trendsetterige gedoe. Ze hoeven mij niet allemáál na te gaan doen.
Daar hou ik niet van. Dat schept maar verwachtingen enzo. Zo is er niks meer aan. Vind maar iemand anders die leuk is.
Straks wordt de nieuwe plaat van Ben Folds ook nog ineens een hit.
Doorslaan.

(luister!)


Yeah, you're the shit but you won't be it for long
But there's always someone cooler than you
Oh yeah, there's always someone cooler than you
Because there's always someone cooler than you

Reacties op yeah you're the shit but you won't be it for long

claverklaring 14/04/2005 | 23:45 uur
Ben Folds - Always Someone Cooler Than You
 
bliss 15/04/2005 | 00:15 uur
lekker nr, bright eyes is ook mooi.
 
Lars 15/04/2005 | 00:56 uur
Twee (of is het één) woord(en): gin tonic. Trendsettster!
 
Evert de Ridder 15/04/2005 | 11:12 uur
(advertorial)
En als dit (zie link) een hit wordt, komt het door mij. Sorry voor de ongevraagde advertentieruimteinbeslagname.
 
George 15/04/2005 | 15:41 uur
De nieuwe plaat van Ben Folds een hit? Ik denk het niet, ik vind hem wel een beetje tegenvallen :(
 
claver zelluf 15/04/2005 | 16:25 uur
wat weet jij er nou van sjors:) Jij illegale downloader jij! Die plaat komt pas de 24e uit! (in case of gratis promomateriaal: geef em dan maar aan yours truly!:))
 
George 16/04/2005 | 11:50 uur
Ik kijk wel uit :)
 
Plaats jouw reactie