Mijn weblog

aint got no man II

Claire
18/06/2007 | 23:34 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Onderstaand epistel is het tweede deel in een heuse trilogie. Deel uno vind je hier

Nou best wel moeilijk dus.
Want vind die allerleukste van de allemaalste maar eens. Waar houdt ie zich op?
Het is niet dat ik nog nooit een leukerd gezien heb op voordehandliggende plaatsen. Op je werk, in de kroeg, via vrienden, op een feestje, of schijnbaar in de supermarkt of de file (die gevallen ken ik niet persoonlijk terwijl ik laatst nog 2,5 uur in een file gestaan heb, maar ik lees ook wel eens de Viva). Ja, daar zie je heus wel leuke mannen. Klopt. Maar daar hoort dan vaak ook weer een leuke vrouw bij.
Als ze echt leuk zijn dan.

Of erger nog; je denkt dat een zomaar loslopend exemplaar de allerleukste is, maar dat is dan stiekem niet zo. Blijkt al snel dat ie goon een van die leuken is, die waar er heel veel van zijn; gewone leuke. Of erger; dat ie zelfs helemaal niet zo heel leuk is. Kan ook. Dat blijkt meestal na een maand of 2 ofzo. Of na eeen jaar of 7. Of het allerergste natuurlijk; jij vindt hem de allerleukste, maar hij jou niet.
It happens.

Ik word nog wel eens beticht van te kritisch zijn, waar het mannen betreft. Ik vind dat zelf heus meevallen. Natuurlijk heb ik zo mijn voorkeuren, maar niemand word toch op iemand die saai, raar, dom of gewoonweg niet aantrekkelijk is? Nou, misschien heel gek, maar ik ook niet.
Ok, het duurt toevallig bij mij langer dan gemiddeld (zegt 'men') voordat ik iemand echt de allerleukste van de allemaalste vind. Ik ben goon niet zomaar op iemand en het hart is een serieus orgaan dat je niet zomaar even een kant op kan dirigeren omdat dat toevallig ff hanidg uitkomt
Toch zou dat op zich geen hindernis moeten vormen, is mijn persoonlijke opvatting. Want als iemand eenmaal de allerleukste etc is, dan duurt het daarna bij mij ook weer jaren om van dat idee af te komen. Zelfs als alles er op wijst dat betreffende man toch echt niet de leukste man van de planeet is.
Dus 'te kritisch' vind ik ook niet echt een antwoord op de vraag waarom ik geen man heb.

Goed. Even reesuumee. Het is dus niet dat ik er niet voor open sta, het is dus niet dat ik te afstotelijk ben om uberhaupt iemand interesseren, het is dus niet dat ik per se iemand nodig heb om een groot gapend gat in mijn leven te vullen en het is dus niet dat ik nog nooit een Leuke Man van dichtbij gezien heb en ook niet dat ik het uberhaupt nog nooit geprobeerd heb. Wat is het dan wel?

Wie het weet mag het zeggen, maar in plaats van mijn tijd te steken in het vinden van het antwoord op die vraag (wat uiteraard geheel onterecht ineens toch wat onzekerheid met zich mee kan brengen. want misschien heb ik ergens een detail over hetyhoofd gezien en ligt het toch wel aan mij, maar heeft goon nog nooit iemand tegen me durven zeggen waar het aan ligt? Oh oh oh, de paranoia.), leek het mij ineens een beter plan om daadwerkelijk op zoek te gaan naar De Leukste Man Van De Planeet. Want ik ben nog wel zo realistisch dat ik, ondanks mijn fantastische voorkomen etcetera etcetera, etcetera, ook wel snap dat zo'n man niet zomaar lukraak aan komt bellen op een dag.
En trouwens. Als je iets echtechtecht wilt, moet je tenslotte zelf zorgen dat je het krijgt.

- to be continued -

Reacties op aint got no man II

claverklaring 18/06/2007 | 13:30 uur
Nina Simone - Ain't got no/I got life
 
Coert 18/06/2007 | 14:08 uur
Heel herkenbaar, allemaal. Ikzelf mis meestal een gevoel van echt enthousiasme. Van beide kanten. Maar om nou alleen te zoeken naar de leukste van de leukste, gaat me ook weer wat ver. Zou me niet verbazen als het bij ons beide gewoon een zaak van te hoge verwachtingen zou zijn. Als ik naar andere relaties kijk zie ik ook niet echt matches made in heaven...
 
Eric 18/06/2007 | 14:58 uur
Mja, jarenlang werd tegen me gezegd dat ik juist niet op zoek moest gaan. Dat doe ik inmiddels alweer een aantal jaren. Blijkt dat allebei de methodes hetzelfde effect hebben!
 
Iver 18/06/2007 | 22:08 uur
Gisteren nog, je weet wel... had je zo een date bijna tussen de koeien in t schone Brabant !!!
Dus leuke mannen : ze is echt leuk met mooie bruine krullen, heeft wel een babbel.. maar trek je er maar niks van aan doe ik ook niet en ik ken dr echt al heeeeel lang !
 
Peter 19/06/2007 | 07:40 uur
Kan Iver niet de vraag 'Wat is het dan wel?' beantwoorden...?
 
Iver 19/06/2007 | 10:25 uur
Natuurlijk kan Iver dat wel, maar Iver typt precies wat ze zelf wil.
Bemoeial.
 
rens 19/06/2007 | 22:29 uur
Iver must be family
 
Marie 20/06/2007 | 10:59 uur
Kom op met de apotheose! Deel I en II eindigden allebei met een cliffhanger. Je laat je publiek toch niet wachten tot het nieuwe televisieseizoen begint hè¿ 
;-)
 
Gr.R. 20/06/2007 | 13:26 uur
Ze vond'm uiteindelijk gewoon op de hoek. Denk ik...

Gr.R., cliffhanger kbu...
 
Plaats jouw reactie