Mijn weblog

als ie boven aan de hemel staat is 't net of alles beter gaat

Claire
25/04/2005 | 00:46 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Gisteren wilde ik een postje tiepen over hoe mooi ik de stad vind als de zon schijnt. Dat ik dan best wel uren over de grachten kan sjezen met mn fiets, ook al lopen er 1000 toeristen in de weg. Ik heb toch mooi een fietsbel. En dat het dan zo leuk is om met vrienden op een terras te zitten. Kan mij t schelen dat een clubsandwich 12 euro kost. Ik wilde vertellen dat ik met een kansloos tijdschriftje en ijskoude drankjes in het park zat. Maar dat dat kansloze tijdschriftje eigenlijk een cover-up was om naar mensen te kijken. En dat de meneer naast mij er heel erg saai uitzag en ook nog een boek met de titel 'The Man Without Qualities' las. En hoe geestig ik dat wel niet vond. Ik had willen melden dat ik zomaar een paar koiboilaarsjes kocht, maar dat ik daar natuurlijk zelf echt niks aan kon doen. Dat het de lente was.
Maar dat kon ik allemaal niet schrijven. Want ik moest naar een feest.

Vanmorgen wilde ik iets tiepen over een feest. Het was een Las Vegas Feest. Waar heel veel mensen een Elvispak hadden aangetrokken. En dingen met glitters. Waar ik me slightly underdressed voelde en dat ik blij was dat ik in ieder geval een koiboihoed op had. En mijn nwste koiboilaarsjes aan natuurlijk. En dat ik ooook wel weet dat dat niet echt heul erg Las Vegas is, maar dat me dat geen fuk kan schelen want koibois zijn nog veel koeler dan Las Vegas. Bovendien voelde ik me in mijn echte Las Vegas shirt (heb ik heus wel; Heel Erg Roze met Elvis erop) een beetje Miss Piggy. En dat is voor niemand leuk.
Ik had dan in dat stukje ook melding gemaakt van conversaties over stewardessen, generatiekloofen (kloven?) en dat niet alle jongens brandweerman willen worden als ze groot zijn.
Maar dat ging dus vanmorgen niet, want ik moest nodig weg. Naar Den Bosch. En eigenlijk had ik ook een beetje een kater. Mwrrrauw.

Vanavond zou ik dan een stukje schrijven over dat ik naar Den Bosch ging. Daar was namelijk een tribute voor Bram Vermeulen. Ik ken helemaal geen liedjes van Bram Vermeulen. Eigenlijk. Ik vond Bram Vermeulen vroeger stiekem een beetje een ouwe zemelaar. Maar er zouden heel veel liedjeshelden en andere leuke mensen die liedjes gaan vertolken. En ik had gehoord dat de liedjes heel mooi waren. Dus dat kon niet misgaan. In het stukje zou ik melden dat ik zo'n mooie middag had gehad en dat het echt de moeite waard was om helemaal naar Den Bosch te gaan. Dat het ook niet erg was dat de zon scheen terwijl ik binnen zat. En dan zou ik daar een paar mooie fotootjes bijplakken.

Maar zo'n stukje is dit dus helemaal niet geworden. Want er was -natuurlijk- een werkzaamheidwaardoor we er wel 2 uur over deden om in Den Bosch te komen. De liedjeshelden die ik verwachtte kwamen niet. En toen hoorden we ook nog dat dezelfde voorstelling volgende maand in Amsterdam wordt gespeeld. Dan natuurlijk wel met mijn liedjeshelden erbij. Alle fotoos die ik heb gemaakt zijn wazig en bewogen.
En toch. Toch was het helemaal niet erg om binnen in een benauwde zaal te zitten. Want Bram Vermeulen maakte inderdaad erg mooie leidjes. Die onder ander andere zijn dochter prachtig zingt. En om naar Maarten te luisteren wil ik altijd wel een omweg maken. Lenny Kuhr, Gé Reinders en Kommil Foo had ik nog nooit live gezien. Bovendien was een contrabas. Bijna hele tijd.
En op de terugweg namen we Een Heel Groot Chocoladetruffelijsje. Zo.

Dus eigenlijk hoefde ik dit hele verhaal niet te doen. Ik had kunnen volstaan met de melding dat het een heel fijn weekend was.
Het komt goon omdat de zon scheen.
Wat ik u brom.

Reacties op als ie boven aan de hemel staat is 't net of alles beter gaat

claverklaring 25/04/2005 | 00:52 uur
Als de zon schijnt - Andre van Duin
 
jac 25/04/2005 | 08:46 uur
hee! ik was er ook! het was warm&mooi inderdaad, ondanks dat niet alle helden er waren...
 
George 25/04/2005 | 11:58 uur
Eigenlijk heb jij gewoon je eigen BreEzAh tAAl. l337!
 
Michelle 25/04/2005 | 13:41 uur
die gisteravond ook zeer tevreden naar huis reed, mooi, ontroerend en heerlijk! De kaartjes voor la mar zullen er ook zekers komen(-:
 
bliss 26/04/2005 | 00:09 uur
die omgedraaide smilies zijn zeau kewl!!
..
-
 
Plaats jouw reactie