Mijn weblog

and thats the way i like it

Claire
31/01/2006 | 23:05 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Op zich had er verder niks mee te maken dat ie een poosje geleden een plaat opnam met die andere Ben. Nee echt niet. Want mijn favo ochtendshow draait zijn singeltje namelijk om de haverklap en ik word altijd een beetje vrolijk als ik dat liedje hoor.
En das best knap zo 'sochtends vroeg.

Iemand die dat voor elkaar krijgt, moet dan best wel de moeite zijn om op een maandagavond voor op de fiets te klimmen. Leek ons.
Ook al was ik zelf een beetje nukkig en was het nog best koud buiten.
Paradiso was warmbenauwd en stroomde het net leeg van mensen die naar The Editors waren geweest. Ik had zelf al de hele dag al naast een editor gezeten dus ik had niks gemist. We mochten een rosado om op temperatuur te komen.

Op het podium van het bovenzaaltje stonden een pianodinges, twee gitaren en een microfoonstandaard. Allemaal bedekt met bloemen.
We kregen een aangenaam hippiegevoel en vroegen ons af waar Ben zou gaan staan. Of zitten. En hoopten stiekem op een special guest appaerance van de andere Ben.

Dat gebeurde natuurlijk niet.
Even later stapte er wel een klein mannetje dat niet ouder dan 20 leek, het podium op. Met zijn grote krullenbos en gitaar had ie nog het meest weg van een weldoorvoede Bob Dylan en met een vleugje Paul Simon. Het mannetje speelde lieve en vrolijke gitaarliedjes. En tussendoor vertelde hij een grapje of een verhaal. Zolas ik het leuk vind.
Een uur lang leek het geen maandagavond in januari, maar een zwoele junimiddag in het park.
Move over Jack Johnson. Ben Lee wordt het helemaal volgende zomer. Wat ik u brom.

Ik heb nog mijn best gedaan om een leuk filmpje te maken voor u. Maar de kwaliteit bleek iets te beroerd om het juniinhetparkgevoel over te brengen.
Daarom kunt u nu goon op het plaatje klikken voor wat beter geluid.
Sluit daarna maar even de ogen.

Voor je het weet is het weer lente.
Reacties op and thats the way i like it

claverklaring 31/01/2006 | 23:12 uur
Ben Lee - Catch My Disease
 
de mopperpot 03/02/2006 | 19:21 uur
mijn pc verrekt het
 
Marijn 07/02/2006 | 17:42 uur
Leuk! Ik was er ook en heb [weer] genoten.

Ben is trouwens in Australiƫ echt huge en ook in Aziƫ [jawel] geen kleintje. Vandaar ook die zes albums. Het lijkt er inderdaad verdomd veel op dat Ben de nieuwe Jack wordt. Jammer, want dan raak je 'm ook wat sneller zat.
 
Plaats jouw reactie