Mijn weblog

but the kid is not my son

Claire
01/12/2005 | 01:25 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Als je dingen uit handen geeft, worden ze wel eens niet helemaal zoals je hoopte.
Dat is nou precies de reden dat ik dingen niet graag uit handen geef.

Ik wachtte dus op mijn kindje. Het kindje dat ik zelf verzonnen had maar niet zelf gemaakt. Net als met een echt kindje, maar dan andersom. Dat maak je dan wel zelf, maar hoe het eruit komt te zien, dat verzint God, Moeder Natuur of welke macht van hogerhand je de voorkeur geeft. Er kan vanalles uitkomen; een kleine gnoom of miss world, eentje met alle zeven schoonheden of een lelijke draak. Je hebt er niks over te zeggen. Je hebt het er maar mee te doen.
Als het maar gezond is. Enzo.

Het was dus maar afwachten wat het worden zou. Naarmate de datum van uitzending dichterbij kwam, werd ik wel een beetje zenuwachtig.
Ik had wel een echo gezien, en was daar niet geheel negatief over gestemd, dus ik wist wat voor vlees ik in de kuip had. Maar mijn motto is 'prijs de dag niet voor het avond is'. Je weet toch nooit wat er uiteindelijk uitkomt. Blijkt.
Vandaag kreeg ik twee bandjes. Aflevering 1 & 2 Van De Wereld Volgens...
We gingen er eens goed voor zitten.
Het werd een hele bevalling.

Want wat ik zag, was eigenlijk hetzelfde als de echo. Namelijk iets dat in de verte wel op mijn idee leek te lijken, maar het niet is. Iets dat nog helemaal niet af leek. Iets dat meer een neefje of een nichtje is, dan een kindje van mij. Iets dat binnenskamers had moeten blijven.
Het programma dat ik op het scherm zag verschijnen, heeft wel alle elementen van hoe ik het bedoeld had, maar in de uitvoering is het iets heel anders geworden. Het is mijns inziens saai en niet uitgewerkt. Of afgemonteerd for that matter. Ik wilde na 2 minuten wegzappen. En dan overdrijf ik niet eens. Deze keer niet.

Ik had een hele coolbedoelde mail getiept met de bedoeling die te sturen naar iedereen die ooit in mijn mailbox was verschenen. Dat ze dan allemaal moetsen kijken en naar de internetsite moesten surfen en daar gaan vertellen dat ze het een tof programma vinden enzo.
Maar dat doe ik maar niet. Ik vind het niet de moeite waard. Bovendien kan ik natuurlijk niet mensen overhalen naar iets te kijken waar ik zlef ook niet naar wil kijken.

Begrijp me niet verkeerd. Ik vind het nog steeds best wel stoer dat er ergens een keer 'naar een idee van' staat. En de mensen die het programma gemaakt hebben, hebben heel hard gewerkt en hun best gedaan. dat waardeer ik ook zeer.
Maar.
Ja maar.
Het is zo zonde. Het had zo leuk kunnen worden. Iets nieuws, iets anders.
Maar dat is dus niet. Het is saaie tv dat nergens over gaat.
Ik ben er een beetje verdrietig van.

Als mensen op kraamvisite gaan en ze vinden de baby niet mooi, dan plegen ze wel eens te zeggen dat het een lief kind is. Je moet íets zeggen tegen de prille ouders tenslotte.
Nou.
Dan heb ik dusch waarschijnlijk gewoon een lief programma verzonnen.

Reacties op but the kid is not my son

claverklaring 01/12/2005 | 01:31 uur
Michael Jackson - Billie Jean
 
joris 01/12/2005 | 06:56 uur
mmm..ook niet mooi
 
cockie 01/12/2005 | 06:58 uur
Aw... jammer. Maar ik ben toch trots op je.
 
willem 01/12/2005 | 08:57 uur
Das ja ok nie mooi!!!Maar het voordeel van dit kindje is dat er misschien ooit eens een herkansing voor komt!! dat je jou kindje kunt veranderen ofzo!!
maar laat de posnatale depressie niet te lang duren, want dan kom je maar hier een beste borrel halen!! (schijnt heel goed te werken!!).
 
bouws 01/12/2005 | 09:41 uur
da's jammer. maar misschien sta je er nog te dicht bij en vinden anderen het WEL geweldig natuurlijk. iig laat je een ander NOOIT meer jouw idee vernaggelen natuurlijk, dat lijkt me duidelijk.
 
Bonky 01/12/2005 | 23:20 uur
Let op het woord "naar" in de frase "naar een idee van". Jouw idee was dan wel eindeloos briljant, maar deze types hebben dit blijkbaar, dom dom dom, slechts gebruikt als een soort grote-lijn-rode-draad achtig idee.
"Based on a true story" betekent toch ook dat iemand het uit zn duim heeft zitten zuigen.
 
Coert 02/12/2005 | 15:59 uur
Kun je wat concreter zijn? Hoe had het anders en nieuw kunnen zijn dan?
 
Verbal Jam 02/12/2005 | 18:19 uur
Laten we het gewoon afwachten. Ikzelf heb ook het eindresultaat nog niet gezien. Ik heb meer dan vier uur materiaal ingeleverd en zo werkt het nu eenmaal bij televisie: het wordt altijd anders dan je zelf denkt.
Het is zoals Bouws zegt: je staat er misschien te dichtbij en wie weet vinden andere mensen het wél leuk. Dat weet ik trouwens wel zeker, want zo is dat bij álle tv-programma's.
Dit was ook zeker niet de makkelijkste manier van tv maken: 1 persoon moet echt alles alleen en tegelijk doen. In elk geval vond IK het een heel goed idee van je.
 
Marti 03/12/2005 | 00:29 uur
Heuh, volgens mij heb ik dat mailtje toch heus wellus in mijn inbox aangetroffen!
En VJ stuurde ook al 2 mailtjes, dus jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ik ga kijken :)
 
Plaats jouw reactie