Mijn weblog

can't you see this is a land of confusion

Claire
20/11/2006 | 23:43 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Omdat ik een hele lange tijd op vakantie was, kon ik niet werken. Eigenlijk was ik goon heel erg ordinair werkloos, maar ik vond het leuker om dat 'in between jobs' te noemen. Ook omdat ik met allemaal mensen van down-under was en die verstaan sowieso beter engels dan nederlands.
Achteraf bleek het ook echt om 'tussen twee banen in' te gaan, want ik zat me op de dag van de terugreis in Central Park (sowee, hoor haar ff lekker decadent opscheppen. Maar het is de waarheid mensen!! Echt!) mentaal voor te bereiden een vliegtrip, toen ik gebeld werd. Of ik al een baan had. Nee dus. En of ik dan de volgende dag even op een gesprekje kon komen. Met jetlag.
Een week later had ik een nieuwe baan. Hoera.

Mijn nieuwe baan houdt in dat ik bijna elke dag een een nieuwe gast voor in de studio moet regelen. En die gast moet 'iets te maken hebben met internet'. In de ruimste zin van het woord. Diegene kan een opvallend weblog hebben, of een geweldig leuk initiatief zijn gestart. Het maakt niet uit, als het maar leuk is en op internet. En Nederlands, dat ook.
Nou kom ik toevallig zelf ook wel eens op internet (dus vandaar dat ze mij daar waarschijnlijk voor vroegen ook harharhar), en dientengevolge kom ik ook wel eens mensen tegen die dan iets leuks doen op internet. Dat komt dus heel handig uit.
En daar wilde ik het nu even over hebben. Dat sommige dingen soms zo toevallig zijn.

Want misschien kan u zich als vaste lezer nog wel herinneren dat ik in de zomer van 2004 een onverwachte encounter had met een jongetje van een bandje. (geen idee? Lees hier) Die meldde zich toen ineens zomaar plotseling op mijn MSN. Die jongen heet Matthijs en zijn bandje Mighty Mashed Potatoes. Ohja.
Sinds die zomer stond Matthijs in mijn MSN lijst. Een beetje te staan eigenlijk. Want zo gaat dat meestal met MSN en mensen die je nooit irl ziet; Je voegt ze toe, maar eigenlijk spreek je de meesten zelden tot nooit. Die mensen worden goon een naam.
Om de boel een beetje overzichtelijk te houden zou je zulke namen eigenlijk goon moeten verwijderen. Maar omdat ik verder nog geen matthijzen in mijn MSNlijstje had en hij verder ook geen overlast veroorzaakte, liet ik hem goon staan in dat lijstje. En af en toe wisselden we wat onbenulligheden uit.

Tot afgelopen donderdag. Toen heette Matthijs namelijk ineens niet meer goon Matthijs maar www.stomwijzer.nl. En ik, natuurlijk alert en onmiddellijk beroepsgeformeerd als ik ben *kuch*, surfde naar die url. En wat daar te zien was, was best wel leuk. En ook nog op internet! Aha!
Dus ik msn-de Matthijs; hallo enzo! En weet jij van wie die stomwijzer is?
Nou, dat wist Matthijs heus wel. Namelijk van hemzelf.
Oh.
En voor ik het wist had ik overlegd met de eindredacteur en Matthijs met zijn mede-stomwijzerin en was alles bijna in kannen en kruiken. Matthijs en Co zouden als gast in onze uitzending komen. We gniffelden dat we elkaar dan eindelijk eens 'in het echt' te zien zouden krijgen.
Ik hoefde alleen nog maar even een voorgesprek.

Voor wie niet weet wat een voorgesprek is (terwijl de naam het eigenlijk al zegt maar afijn, sommige mensen zijn goon niet zo...lalalala...afdwalen!) dat is dus een gesprekje dat de redacteur houdt met de gast zodat die een idee heeft wat de presentator ongeveer gaat vragen. De redacteur maakt daar dan een leuk Word bestandje van en plakt dat in het draaiboek en dan weet de presentator ook een beetje wat de gast ongeveer gaat antwoorden. Enzo.
Nou had ik Matthijs dus best wel kunnen bellen voor dat voorgesprek, maar hee. Dit is 2006 en het gaat over internet. Dus vandaag deed ik voor het eerst een voorgesprek op MSN.
Damn, wat vond ik mij modern. En ook best wel cool.
En alles was echt in kannen en kruiken.

Dat hele MSN gedoe bleek echter 1 nadeel te hebben. Want er gaat altijd maar 1 redacteur van de redactie naar de studio (de rest blijft achter om weer nieuwe gasten te zoeken natuurlijk, ze sjoo must go on). En dat ben ik morgen niet.
Dusch.
Matthijs blijft waarschijnlijk voor altijd alleen een naam in mijn MSN lijst.

Ohja PS en duh ezo: Bent u nou ook zo nieuwsgierig hoe Matthijs er in het echt uitziet? Kijk dan morgen rond 23.30 naar De Staat Van Verwarring bij de VPRO op Ned3 .


Reacties op can't you see this is a land of confusion

claverklaring 21/11/2006 | 00:16 uur
The Land of Confusion - Genenis
 
Zezunja 29/11/2006 | 22:24 uur
Ik vind je maar een lucky bastard, zo met je nieuwe baan!
 
Plaats jouw reactie