Mijn weblog

cowboys & contrabassen

Claire
12/05/2004 | 00:59 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Gisteren probeerde iemand mij te koppelen.
P. had Een Nieuwe Man leren kennen. Leuk voor haar, natuurlijk, maar P. heeft al een man. Ik ken die man toevallig en die man is heel leuk. Die wil ze niet kwijt, neem ik aan.
Waarschijnlijk was het dus daarom dat ze Nieuwe Man graag aan mij wilde verslijten. Leuke mannen zijn tenslotte schaars en moet je aldus in de buurt houden, moet P. gedacht hebben.

Ik stond eigenlijk helemaal niet zo te juichen toen ze vertelde dat ze een man voor me had uitgezocht. Ik bedoel; so desperate ben ik helemaal niet, dat iemand mij moet gaan aanprijzen bij wildvreemden! Sch! Er is heden niet eens een vacature! En al helemaal niet voor dit exemplaar. Want dat Nieuwe Man bij een Blof concert werd opgepikt, pleitte al niet echt voor hem, maar toen ik vanmiddag een foto zag haakte ik echt driedubbel af. Oud! And So Not My Type!

Nu schijnt het inmiddels algemeen bekend te zijn dat ik best wel picky ben, kwa mannen (zo nee; lees vooral hier.) maar volgens betrouwbare bronnen heeft dat te maken met de Wet van Vraag & Aanbod. Wie veel te bieden heeft, mag zelf ook best wel kieskeurig zijn (hee, ik verzin het niet zelf he!). Klinkt als een prima theorie, toch? En dat ook nog es terwijl ik eigenlijk helemaal niet eens zoveel eisen heb. Twee eigenlijk maar. Zelfs.
Kijk maar.U ziet. Een cowboy en een contrabas.
Eerst die contrabas.
Ik schreef recentelijk al over muziekinstrumenten. Nou, ik vind de contrabas dus het meest sexy instrument. Ik doe een poging tot uitleg.
Het is ten eerste het geluid. Beetje melancholiek soms, maar kan ook heel opzwepend zijn. Let wel; we hebben het niet over de basgitaar hier! En dan vind ik het t allermooist als de strijkstok niet gebruikt wordt. Dus het plukkerige snaargeluid zeg maar.
Dan heb je ook nog degene die op de bas speelt. Dat is meestal een figuur van het dromerige soort. Let maar eens op als je een groepje muzikanten ziet en daarbij een contrabasspeler. Die staat er altijd bij of ie er niet echt bij is. Daarbij hebben contrabassisten hele lenige vingers, lijkt mij. Van dat gepluk aan die dikke snaren natuurlijk. Ook een pre.

En dan heb je daarnaast dus cowboys. Cowboys zijn de allerallerallercoolste mannen.
Omdat ze uit het wilde westen komen. En een hoed hebben. En een ruitjesbloes. Ze zijn altijd tegen de Bad Guys. Altijd. Cowboys hebben ook het leukste accent. En ze ruiken naar gras en iets wat ik niet ken maar wel heel lekker is. Frisch. Dan zeg ik nog ff niks over die lasso die ze hebben. Cowboys zijn goon heel erg sexy.
Niet zo leuk is dat cowboys soms een paard hebben. Dat hoeft voor mij niet zo. Paarden zijn te groot, doen onverwachte dingen en ze stinken. Weg ermee.
En als dat paard weg is, hebben ze dus ook geen laarzen meer nodig. Komt dat even goed uit!
Want ik vind laarzen bij mannen goon helemaal niet zo heel erg nodig. De mijnes zijn toch mooier. En voor wat betreft baarden; sommige cowboys menen er daar een vante moeten aanmeten omdat ze denken dat dat tof is. Okee, als je een maand lang achter koeien hebt aangerend, vind ik het prima. Dan heb je daar geen tijd voor enzo. Maar mijn aversie tegen gezichtsbeharing spreekt verder voor zich, toch? Do not hide that pretty face, cowboy! En het kriebelt bij het zoenen. Dus hier met dat scheermes.
En laarzen zijn alleen voor oude mannen die jong willen lijken of voor jongens die liever een meisje hadden willen zijn. Ik ben goon tegen laarzen. Nog meer dan tegen baarden.

En oh ja. Ik weet: er zijn heel veel verschillende soorten cowboys. Want soms zie je het er niet eens echt aan af. Dan hebben ze geen hoed, geen ruitjesbloes of lasso. Alleen een cowboyhart. En dat is natuurlijk ook heel erg stoer.


U begrijpt, uit bovenstaande; eigenlijk wil ik dus alleen maar een contrabasspelende cowboy. Want die zijn goon de leuksten.
Maar ja. Vind die maar es.
En dan ook nog zonder laarzen. En zonder baard.
Zucht. Ziejewel. Toch picky.

Reacties op cowboys & contrabassen

Gien 12/05/2004 | 11:42 uur
Ik ken d'r wel eentje: met laarzen, dat wel. Maar ook met contrabas en alles zo cowboy als maar kant. Eén probleempje: hij is al voorzien van vrouw en twee kinderen... Ik ben zelfs bang dat ik daar de schuldige van ben, want ik heb die twee jaren geleden met elkaar in contact gebracht. Surrie...
 
Robbie 12/05/2004 | 11:57 uur
Hee C,

Gezien je commentaar ben ik razend benieuwd hoe jij er dan wel uitziet.

Heb het lef een foto van jezelf op je site te zetten!!

Ben benieuwd!!

R.
 
Paola 12/05/2004 | 12:16 uur
...ik denk dat ze ook eelt op de vingers hebben hoor...die contrabasmannen.... van het plukken.... of zou het niet?..... en picky?...vast niet...een contrabasspelende cowboy bestaat ... ik weet het zeker :-)
 
H. 12/05/2004 | 12:20 uur
De cowboy zit van binnen, dat weet toch iedereen?
 
Tjarko 12/05/2004 | 12:30 uur
Howdy Claver!! ;-)
 
Daphne 12/05/2004 | 16:28 uur
Die "Wet van Vraag & Aanbod" hou ik erin als iemand mij beschuldigd van kieskeurigheid. Thanks! :-)
 
Jo 12/05/2004 | 17:41 uur
Wetten zijn er om overtreden te worden. En aan die wijsheid klamp ik me maar wanhopig vast.
 
pluk 12/05/2004 | 22:40 uur
Yo C, contrabassen zijn prachtig, maar cowboys zijn van die gasten die koeien lastigvallen. Denk toch na!
 
friedinnutju 15/05/2004 | 21:23 uur
maar, maar, maar... 't moeten toch mannen met baarden zijn? Jan,Pier,Tjoris en C
 
Tex Williams 15/08/2004 | 12:35 uur
Hoe kom je erbij dat het lijkt alsof een contrabassist er niet bij hoort???
Ik weet niet naar welke bandjes jij kijkt, maar ik speel zelf contrabas in een band en ik ben eigenlijk degene die altijd op de voorgrond staat en dat doen eigenlijk alle bassisten die dezelfde muzieksoort als ons maken.....dus als ik jou was zou ik maar eens goed opletten en naar echte bandjes gaan zoeken.

En om antwoord te geven op Paola, bassisten hebben zeker eelt op hun vingers (allebei de handen), en niet alleen contrabassisten en basgitaristen, maar ook normale gitaristen.
 
personalizedgiftsolutions.com 16/03/2006 | 13:34 uur
Pink diamonds are available in different shades, which can affect the price you pay for a fancy pink diamond ring enormously. Find out more about Pink Diamond Rings as well as many other types of Diamond Rings including Diamond Engagement Rings at Peter's website diamond rings. And while fancy colored diamond rings gifts-flowers-giftbaskets.com, and particularly pink diamond rings, are undoubtedly harder to track. personalizedgiftsolutions.com http://personalizedgiftsolutions.com/links.html
 
10/12/2007 | 10:28 uur
decelerated coating.acculturate Bose comedian inheritors probe snugly
 
Plaats jouw reactie