Mijn weblog

de cowboy in rotterdam

Claire
07/11/2004 | 17:24 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Ik kreeg een mailtje van Nighttown. Zomaar.

De psiese woorden die er in stonden, zijn me even ontschoten maar de strekking was dat het Nighttown het een goed idee leek om via weblogs meer ruchtbaarheid hun shows te geven. Omdat ze dachten dat sommige logs meer bezoek trekken van muziekliefhebbers die zij ook graag in hun zaal zien, dan de geijkte muzikale www-paden doen. Dus dat als ik het leuk vond om er iets over te schrijven, er voor sommige shows kaarten beschikbaar waren. En gelegenheid tot interviews enzo. Daaronder stond een rijtje met upcoming events.

Ergens in het lijstje stond de naam Steve Earle & The Dukes. Ik vind Steve Earle cool. Want Steve Earle is een cowboy. Ik ben op cowboys (ja-haaa *zucht*). En ik had em nog nooit live gezien ook. Dat ging al een keertje mis.
Dus ik mailde terug. Dat ik het een goed idee vond. Natuurlijk. Want duhuh, als ik zomaar gratis naar een leuk concert kan gaan, dan zeg ik geen nee! En een stukje schrijven over een uitje doe ik toch wel. Dus of ik dan alsjeblieft naar Steve Earle mocht.

Ik kreeg een mail terug. Dat het goed was. Ik mocht zelfs iemand meenemen. Hoezee.
Gisteren was het zover. Wij reisden af naar Rotterdam.
Helaas blijkt Rotterdam chipknipcity te zijn en kan je niet zomaar parkeren als je dat wil. Ook al zijn er 15 mooie plekjes voor de deur van Nighttown en heb je 100 euro aan kleingeld in je zak. Dus reden we nog 12 rondjes in een parking en wrongen we onszelf de zaal binnen toen Steve al aan zijn derde nummer bezig was.

Ik ben nog nooit in een echte Amerikaanse honkytonk bar geweest maar als de sfeer daar maar een beetje lijkt op die van gisteren in die zaal, dan wil ik er graag vanavond nog heen (Ohnee. Het rode pluche roept. Nou. Dan morgen. Ook goed). Want man! That was cool.
Buiten het feit dat ik me opperbest vermaakte met de countryrock en folk en daarnaast eigenlijk (bedacht ik achteraf) best wel onder de indruk was van de band, keek ik vooral op van het publiek. Je wil als ?meisje? van 30 ook niet te vaak tussen overwegend veertigers met uitdunnende haardos en spencers staan, maar deze crowd was erg lollig. (Voor een keertje dan, hé. Niet doorslaaan nu) Zo stond naast mij een man waar ik twee keer naast elkaar in paste (en ik ben al geen maatje 34), uit volle borst alle nummers mee te zingen en bij alle statements die Earle tussendoor maakte, riep ie keihard 'Yeah!!!' En ?That?s right!!?

Dat was dus nogal vaak. Want statements maakte de cowboy op het podium genoeg. Bij het woord cowboy denk je wellicht meteen aan rednecks of in ierde geval diehardBush-fans, maar Steve Earle bewijst het tegendeel. Als een soort Michael Moore met een gitaar vertelde hij dat ie blij was dat ie na afgelopen dinsdag zijn land even mocht verlaten. Dat ie even in een 'civilised country like yours' kon zijn (denk dat ie even niet heeft meegekregen wat er afgelopen week in ons oh zo beschaafde land gebeurd is). Maar dat wij wel als de sodemieter onze troepen uit Irak moeten halen. Dat ie zich namens het Amerikaanse volk verontschuldigen dat ook wij nu weer 4 jaar met Bush opgescheept zitten maar dat hij ook even niet weet hoe het nu allemaal verder moet met de wereld. En dan nog iets met een revolutie die nu moet beginnen.

Poeh. Das nogal wat. Voor een goone zaterdagavond in Rotterdam, terwijl je eigenlijk diep in je hart liever een dansje zou willen doen. Dan zit je niet zo te wachten op politieke statements. Maar het klonk allemaal heel oprecht. En dat is het waarschijnlijk ook. Maar toch, maar toch. Doe mij maar een liedje. Die spreken tenslotte altijd voor zich.


Reacties op de cowboy in rotterdam

Mevrouw Mikmak 09/11/2004 | 10:13 uur
Helemaal mee eens, anders kun je beter naar een literair café.
 
henriette 09/11/2004 | 11:10 uur
Dat is nog een leuk reclame maken
 
Paola 09/11/2004 | 23:05 uur
het night town promotieteam...heeft u ook iets spannends aan of ben ik nu kansloze veronicavergelijkingen aan het maken....;-)

Maar je hebt wel gelijk....mooi lekker genieten....
 
Plaats jouw reactie