Mijn weblog

dinsdagavond jongensavond

Claire
26/10/2004 | 00:50 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Dinsdagavond is meisjesavond. Want op dinsdag moet er worden gekookt en gedronken en gepraat. Vooral over vrouwendingen. En ook tv gekeken. Wij hebben die dinsdag niet zelf uitgekozen. Dat liep goon zo. Het is de schuld van netvijf. Die zendt dan namelijk Gilmore Girls en Sex&TheCity uit.

S&TC is echte meisjesserie. Dat staat buiten kijf. Het gaat namerlijk over vrouwen (oh?) en naar ik tot voor kort geloofde waren het dus ook vooral vrouwen (en een incidentele nicht) die dat leuk vonden om naar te kijken. Je vraagt je bijna af waarom. Wij vrouwen houden ook niet van panoroma en dat soort. Staan toch ook een hoop vrouwen in. Maar het is dus iets met indentificatie. En we moeten ook heel vaak lachen en ja! hahaha! dat klopt! roepen. En anders is het vast iets met medeleven. (neee doe dat nou niet met hem! hij is zoooooo'n LUL!!) Ofzo. Ik en de dinsdagavondmeisjes kunnen er in ieder geval leuk over napraten altijd.

Dit dus geheel in tegenstelling tot 'de meeste mannen'. De meeste mannen vinden s&tc niet veel aan. Ik ken zelfs mannen die weigerden er naar te kijken. Waarom werd me in eerste instantie niet helemaal duidelijk, maar eentje gaf later schoorvoetend toe 'het niet aan te kunnen'. Het kwam er op neer dat mannen niet kunnen (en willen) geloven dat vrouwen onderling over mannen praten. Zonder gene zeg maar. Dat vonden ze te confronterend. Daar werden ze maar nerveus van.

Ik vind dat gek. Praten mannen nooit meer met elkaar? Over vrouwen? En jongensdingen? Daar stonden ze juist bekend om! Sinds wanneer is dat nou weer afgeschaft? Of zouden ze goon zo geschrokken zijn van het besef dat meisjes eigenlijk heztelfde leuk vinden als jongens; namelijk kletsen over het andere, veel interessantere geslacht?
En zouden ze dan daarbij goon niet in de gaten hebben dat die S&TC meisjes ook echt heus wel een klein beetje doorslaan zijn? Ik bedoel maar: ik heb best veel vriendinnetjes maar wij hebben echt nooit- maar dan ook echt nooit- zoveel dates als carrie, charlotte of miranda. Die hebben echt wel heel erg veel om over te praten. En dan zeg ik nog ff niks over samantha. Die is echt niet van deze planeet. De Sloerie!
Maar juist daarom is s&tc nou juist zo leuk: omdat het doorslaan is.
Ergens wel cute, maar toch ook een beetje jammer dat die mannen dat dan niet doorhebben. Sommigen zouden er misschien nog es wat van op kunnen steken. Zelfs.

Maar! Het tij lijkt zich te keren.
Want afgelopen weekend zat ik naast een man op de bank. We zapten wat, het eten was nog niet klaar. We kwamen langs Net5, sex and the city. Een herhaling van seizoen 3 ofzo. Bleek dat ie nog nooit een aflevering gezien had. Waarom werd mij even niet duidelijk. (verkalringa chetraf ws iets met blinde vlek in de tv bode. jaja.)
Dat kon natuurlijk egnie. Dus ik dwong hem min of meer om te kijken.
"Is dit altijd zo leuk," wilde hij na afloop weten. Oh duh.

Ik checkte het nog even bij 2 andere mannen. En het bleek waar. The times they are a-changing...Want eentje zei dat ie s&tc geweldig vond. Iets met dat ie het wel lollig vond om te zien dat vrouwen soms nog erger zijn dan mannen met hun gelul. Eh ja. Aha. Nou, die voelde zich dus niet echt bedreigd. Het gesprek verzandde dan ook al snel in praten over zaken waar je eigenlijk alleen met meisjes over moet praten. Ofzo. De tweede zei dat ie het eerst maar een beetje eng programma vond, met al die vrouwenpraat. Maar nu met regelmaat keek. Omdat het grappig is. Hij wist zelfs te melden dat ie door s&tc soms wel eens meer inzicht in vrouwen en hun beweegredenen had gekregen. Over bepaalde zaken dan.

Maar hee! Dat was nou ook weer niet de bedoeling! We moeten natuurlijk wel een beetje mysterieus en ongrijpbaar blijven! Anders is er ook niks aan voor ons.
Ik bedoel: hallo! hoe oneerlijk zou dat zijn! Na 6 seizoen s&tc snap ik namelijk nog steeds vrij weinig van mannen. Of hun beweegredenen. Al die dinsdagavondsessies ten spijt.
Ik eis dus een mannelijke versie van s&tc!
En anders moeten we de regels maar breken. Er mogen voortaan ook jongens op dinsdagavondmeisjesavond komen. Want eigenlijk is er stiekem maar 1 ding leuker dan met meisjes over meisjesdingen praten. En dat is met jongens over meisjesdingen praten.

Reacties op dinsdagavond jongensavond

merijn 26/10/2004 | 01:34 uur
Juist! En dan mag er door jongens ook over meisjesdingen gepraat worden, want ook vice versa! Volgens mij is S&TC niet zozeer vervelend vanwege het onwaarheidsgehalte als wel de herhaling van het alledaagse. Elke dag sex and the city kijken is als elke dag pizza eten; voer voor de levenloze! Ofwel genuanceerder: het leidt tot kwantitatieve honger.
Spiegel je eigen leven aan dat van een vriend of vriendin en vier feest! Ja toch.
 
George 26/10/2004 | 08:22 uur
Ah! Dus binnenkort kan het mannelijke gedeelte van de bevolking een uitnodiging verwachten? Ik kijk ook wel eens S&TC. Vaak herhalingen. En ik vind het best amusant. En Samantha, die zou ik niet eens tegen willen komen. Wat een slet!
 
henriette 26/10/2004 | 11:27 uur
Ik heb er een DVD van, als er echt niks meer te zien is op de tv, zet ik die op.
 
Irene 26/10/2004 | 14:50 uur
Hee, verkalringa chetraf. Zo typ ik zelf ook vaak. Is zonder meer leesbaar.
 
Cindy 26/10/2004 | 16:18 uur
Nou, die van mij kruipt op dinsdagavond lekker naast me op de bank, Gilmore Girls en S&TC kijken. Ik zal hem eens vragen wat hij er nou zo leuk aan vindt. Ik ken trouwens meer mannen die er naar kijken.
Naar "verkalringa chetraf" moest ik toch echt even 2x kijken hoor.
 
cyclone 26/10/2004 | 17:25 uur
@merijn
Nah noem mij maar levenloos .. maar dagelijks PIZZA .. ik zou ervoor tekenen hoor .. ( alleen zo jammer dat je er zo dik van gaat worden )

jum jum het water loopt me nu al in de mond ..
 
Ireen 27/10/2004 | 21:10 uur
Mmm ik vind het eigenlijk best een goed idee als mannen 'ons' eens wat beter zouden begrijpen.. Scheelt ons een hoop werk! Maar inderdaad de jongens-meisjes gesprekken zijn onmisbaar!
 
Plaats jouw reactie