Mijn weblog

er is er 1 jarig hoerahoera

Claire
18/10/2007 | 19:37 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Een paar jaar geleden was Rob Stenders er nog om via de radio mijn ochtend te openen. Dat was behalve lollig, ook heel handig want Stenders had vaak nuuwe muziekjes die ik leuk vond. Nu hij ergens tijdens tijdens lunchuren opereert, krijg ik het allemaal niet meer zo mee.
Gelukkig brengen muzikanten die hij toen introduceerde, nu ook nog nieuwe plaatjes uit. Dus dan lijkt het toch een beetje nuuw.

Een van de muzikale wondertjes waar ik toen een cd van kocht was Stevie Ann. Een meisje met dromerige gitaarliedjes. Ik schreef toen een stukje op dit log over dat ik meisjes met gitaren in het algemeen vaak nogal jankwijven vond, maar dat Stevie Ann stiekem wel heel leuk was dus dat iedereen er maar eens naar moest luisteren. Een paar dagen later kreeg ik een mailtje van File Under. File Under is een site waarop mensen die van muziek houden stukjes schrijven over plaatjes. En dan niet met zon zurige semi-professionele recensententoontje, maar goon fijne, persoonlijke meningen. Ik hou daarvan.

Anyway, File Under vroeg of ze mijn stukje over Stevie Ann op hun site mochtenh zetten, want ze hadden nog geen praatje bij haar plaatje. Ik vond dat wel leuk, want iedereen heeft tenslotte recht op mijn mening. Dus mijn stukje werd gefiled under 'Droevige meisjes, daar kan je dus nooit jaloers op zijn' en dat klonk pretty cool. Al zeg ik het zelf.

En toen bracht Stevie Ann vorige week een nieuw plaatje uit. En kreeg ik zomaar een mail van File Under of ik daar dan ook een stukje over wilde tiepen. Nou, dat wou ik heus wel, want ik had die plaat nog niet gehoord maar er vast heus wel een mening over.
Dus ik luisteren. En tiepen. En daarna even kijken wat er eigenlijk nog meer op File Under stond deze week. Bleek dat ze gisteren vijf (5!) jaar bestonden. Sowee!
Echt wel goed. En ze kregen ook allemaal felicitaties en complimentjes van mensen enzo.

Nu ben ik best wel een beetje trots dat ze mij zomaar vroegen of ik een stukje voor ze wilde tiepen. Maar hieronder vind u het toch stukje over die nieuwe Stevie Ann. Want hoe cool File Under ook mag zijn, mijn mening moet natuurlijk wel het eerst opclaver.nu gevntileerd worden.


Stevie Ann, het meisje met de meest jaloersmakende naam van Nederland, heeft een tweede plaat gemaakt. Nog steeds ben ik persoonlijk niet juichend enthousiast over meisjes met gitaren in het algemeen (in verband met zeuren en janken), maar was ik wel onder de indruk van haar eersteling 'Away from Here'. En dus wilde ik 'Closer To The Heart' ook wel proberen natuurlijk. Omdat ik niet verwachtte dat Stevie Ann ineens een hardcore dansplaat had gemaakt, zette ik em aan tijdens het opruimen van de zolder. Ik kan best 2 dingen tegelijk. Vind ik. Een dik uur en 2 volle vuilniszakken zooi later, kwam ik tot de ontdekking dat de plaat was afgelopen en de iPod automatisch begonnen was het eerste album af te spelen, terwijl ik onbewust in de veronderstelling verkeerde dat het eerste nummer nog steeds bezig was. Waarschijnlijk is dat niet echt goed nieuws voor een muzikant; je wil toch dat mensen een beetje aandachtig luisteren. En waarschijnlijk ook dat je nieuwste plaat weer heel klinkt is dan je debuut.
Maar in het geval van Stevie Ann weet ik zo net nog niet of dat wel slecht nieuws is. Want is het eigenlijk wel erg dat je liedjes kennelijk allemaal nogal op elkaar lijken en ze voor het niet helemaal oplettende oor net zo goed op de eerste plaat hadden kunnen staan? Is het wel zo erg dat Stevie Anns stem nog steeds zo lekker wegluistert? Dat haar gitaar en het countrysausje er weer bij zijn? En dat ze dus weer een plaat gemaakt heeft die je best 4x achter elkaar kan draaien zonder dat het irritant wordt, zoals bij al die andere gitaarmeisjes wel altijd gebeurt? Ik vind van nee. Want als je Stevie Ann bent en zo'n stem hebt, zulke kleine dromerige liedjes kan maken, maar her en der ook nog een beetje rocky uit de hoek kan komen, dan maakt dat allemaal niet uit. Dan heb je gewoon wederom een fijne kabbeldekabbelmuziekvooropdezondagochtendplaat gemaakt. En daar is niks mis mee. Ook al heet je stiekem niet eens echt Stevie Ann, maar goon Stefanie.

Reacties op er is er 1 jarig hoerahoera

claverklaring 18/10/2007 | 20:14 uur
Er is er 1 jarig - eh...allemaal!
 
Plaats jouw reactie