Mijn weblog

for goodness sake i've got the hippy hippy shake

Claire
05/03/2005 | 01:36 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Een witbesneeuwde ochtend op Amsterdam Centraal. Door de hele stationshal ligt sneeuwsmurrie en het is spiegelglad. Ik glibber mijn weg naar Shakies. Want ik ben fan van Shakies. Shakies heeft de beste fruitshakes met leuke namen als bananaboom en strawberrystrike. Ze hebben verse bagels en vegetarische dingetjes. En verkopen bovendien als enige op CS caffeinevrije koffie. Lekkere.
Ik moet een paar uur in de trein en ik mag daarom van mezelf best een grote koffie verkeerd en een bagel. En zo'n fijne chocobrownie met nootjes.

Er staat slechts 1 meneer op zijn bestelling te wachten dus ik mag meteen vertellen wat ik hebben wil. Zegt een Leuke Krullenjongen aan de andere kant van de counter. Dat is natuurlijk meteen al heel erg goed; een Leuke Krullenjongen die vraagt wat ik wil. Dus ik begin mijn voorkeuren op te sommen. "Een grote koffie verkeerd, een bagel met mozarella en tomaat, maar zonder pesto. En een brownie."

De Leuke Krullenjongen gaat meteen aan de slag met bekertjes en melk en gedoe. Zijn collega legt aan een meisje dat ik ervan verdenk stagaire te zijn uit hoe de bagels gesneden moeten worden. Ofzoiets. "Ha! Dan kan jij die meteen even maken," vindt De Leuke Krullenjongen. Op zijn vraag antwoord ik dat ik graag een bruine bagel wil. "Maar dus wel zonder pesto." Zeg ik er voor de zekerheid nog maar een keer bij. "Ja! zonder pesto dus he!" herhalen De Leuke Krullen braaf.

"Hoezo moet jij nou weer zonder pesto? Pesto is nou juist het leukste van alles!" zegt de uitlegcollega een express pesterig tegen De Leuke Krullen. En spoort vervolgens de stagaire aan de pestopot te pakken. Mij ziet ie niet staan. De collega dan. De Leuke Krullenjongen wel. Hoop ik.
"Jamaar. Die mevrouw wil geen pesto op haar bagel," grinniken De Leuke Krullen. (Muh? Mevrouw?)
De collega draait zich naar mij om. "Hoezo moet jij nou weer zonder pesto? Pesto is juist zo leuk!" De stagaire is geschokt. Ik moet eigenlijk lachen, maar probeer geschrokken te kijken. Blijkbaar is de stagaire de enige die niet ziet dat de collega een grapje maakt. "Sommige mensen moeten altijd moeilijk doen," doet de collega er daarom nog maar een schepje bovenop. "Zulke klanten heb je ook. hoor!" Dramatisch zuchtend gaat ie aan de slag met mozarella, de stagiare kijkt in vertwijfeling toe.

De Leuke Krullenjongen is inmiddels bezig met een brownie in een zakje te stoppen. Doet ie heel proffesioneel. Dat lijkt mij het ideale moment om te zeggen dat ik geen goone maar een caffeinevrije koffie wilde. Maar dat ik dat even was vergeten te zeggen. Waarvoor sorrie enzo.
De Leuke Krullen vinden het geen probleem. Als ik de tijd heb, tenminste want nu duurt het iets langer. Ik haast me te melden dat ik geen haast heb. Vertraging enzo. (En leuke krullen. Denk ik erbij. Maar dat zeg ik natuurlijk niet hardop.)

"Ja en ze dacht natuurlijk tijd te kunnen besparen door geen pesto te nemen," mompelt de collega express heel hard. "Wie wil er nou geen pesto? Wij hebben superpesto! Maar ja, dat weet zij nu natuurlijk niet."
Ik zeg dat ik op dit tijdstip van de dag nog geen behoefte aan pesto heb. De Leuke Krullenjongen zegt dat hij dat nou altijd psies zo heeft met zalm. Iets met te vroeg. Ik voel een band.
Dan is de collega klaar met de bagel. "Hier! Je broodje. Zonder pesto! Eigenwijs hoor." Dan barst ie in lachen uit. De stagaire lijkt opgelucht.
"En Asjeblief, en je diekef lattee. Zouden ze in amerika zeggen." Glimlacht de Leuke Krullenjongen er ook nog achteraan. Welja. Twee extra punten.

Het is dat mijn trein al over 5 minuten gaat en ik geen idee heb hoe lang de volgende nog op zich zal gaan laten wachten, met dit weer. Anders bleef ik nog even blijven hangen bij Shakies. En de Leuke Krullenjongen. Langzaam glijd ik van ze vandaan, richting het perron.
Mijn plaats aan de counter wordt ingenomen door een ander meisje.
Ik hoor de Leuke Krullenjongen vragen wat ze hebben wil.
Ze aarzelt.
"Een..eh..Summerromance."

Een witbesneeuwde ochtend op Amsterdam Centraal.
En ik bestel verdomme ook altijd net het verkeerde.

Reacties op for goodness sake i've got the hippy hippy shake

claverklaring 05/03/2005 | 01:37 uur
The Beatles - The Hippy Hippy Shake
 
Monstertje 05/03/2005 | 03:45 uur
Sleuk...
 
cockie 05/03/2005 | 07:33 uur
Dit stukje ken ik...
 
claver 05/03/2005 | 12:26 uur
Hmm. Ken je al? Heeft iemand anders dit ook al meegemaakt? Is Leuke Krullenjongen goon eigenelijk een sloerie? Of bedoelt cockie misshcien dit stukje: http://www.claver.nu/archives/000630.php
 
cockie 05/03/2005 | 14:20 uur
Ik heb het gevonden: (inderdaad een gekrulde sloerie, die jongen!)
http://merelroze.com/archive/2004/02/19/cappuccino
:-)
 
Lars 05/03/2005 | 16:58 uur
Hij is wel heel goed in z'n vak! :D
 
peet 05/03/2005 | 18:30 uur
zou hij gepromoveerd zijn van utrecht naar amsterdam?

(maar wat een geheugen he, die cockie!:-))
 
Martijn 06/03/2005 | 00:43 uur
Maar wat moet je nou in maart met een summer romance? Die is dan natuurlijk allang voorbij...
 
roelof 06/03/2005 | 17:29 uur
summerromance? Het is winter!
(maar als het zomer zou zijn, zou 'k dat ook wel willen)

Maare, ik een hippy shake van K3 :)
 
login 02/01/2009 | 02:05 uur
confiscates steeling hatchets functioning.festive loosest Yale earthquakes swastika:
 
Plaats jouw reactie