Mijn weblog

Fris & fruitig

Claire
23/03/2003 | 23:04 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Pomtiedomtiedomtralala.
En toen was het toch echt best wel heel erg lente.
Niet alleen buiten, door die strakblauwe lucht, de opkomende narcissen en die fijne zon, maar vooral ook in m'n hoofd. In mijn hele lijf. En dat terwijl ik van nature helemaal niet zo'n lachebekje ben. Eigenlijk.

Sowieso was het voorjaar natuurlijk voor iedereen al de tijd van een frisse start en schone leien, van licht in de duisternis, van lammetjes en kuikentjes, van bloemen uit de knoppen, van na regen komt zonneschijn en wat dies meer zij kwa vrolijkheid en nieuw leven. Maar daar deed ik,eeuwige mopperpot als ik ben, eigenlijk nooit echt actief aan mee. Maar dit voorjaar diende zich echte nieuwe start aan! En dat veranderde binnen een week mijn hele natuurlijke gemoedstoestand. Bij iedere verhuisdoos die ik inpakte, bij iedere plank die ik losschroefde, bij elk bladersessie in de IKEAgids dacht ik alleen maar; hoera!! En dat terwijl ik het, zoals het mijn natuur eigenlijk betaamt, twee maanden geleden allemaal vrij somber inzag. Vond ik het leven maar een redelijk kansloos verhaal. De hele wereld was driedubbel stom en ik erbij! Maar nu, door deze nieuwe impuls, lijkt alles naar me te lachen. Alsof er om elk hoekje ineens stiekem een nieuw kansje zou kunnen liggen te wachten. Dus zo voelen optimisten zich waarschijnlijk altijd. De geluksvogels!

Vandaar dat ik de muren in mijn nieuwe huis (alleen die woorden tiepen stemt me al blij) komende week ook in vrolijke kleuren ga schilderen. Zodat ik dit lentegevoel langer vast kan houden. En ik me misschien, heel misschien, elke dag wel een klein beetje optimist kan voelen!

Bijschrift; ik snap ook wel dat dit een veel te vrolijk stukje is in tijden dat er in de wereld afschuwelijke dingen gebeuren. Dat je eigenlijk niet zo belachelijk hieperdiepiep hoort te zijn als ergens anders een heftige oorlog gaande is en levens verwoest worden. Maar helaas woedt er altijd wel ergens op de wereld een oorlog. En dan zie ik u ook niet de hele tijd stemmig en gepast somber doen. Dus laat mij nu maar even, zie dit als tegengeluid van al die vreselijke berichten. Dan ben ik, tegen de tijd dat de oorlog voorbij is, wel een extra keertje mijn eigen sombere zelf.

Reacties op Fris & fruitig

San 24/03/2003 | 10:44 uur
Ik geloof niet dat als alle mensen continue met een gezicht op een eeuw onweer lopen, de rest van de wereld daar beter van wordt hoor. Dus kom maar op, met die vrolijke berichten. Tegenstellingen zijn nodig voor het evenwicht!
 
Laure 24/03/2003 | 11:49 uur
Ben blij voor je gezien de verhalen over je vorige woonsituatie.....is heel belangrijk een beetje lekker wonen.....veel plezier met het inrichten....
 
odette 24/03/2003 | 15:48 uur
Na jou zeg. Ik gooi net een blommetje op m'n log met de kop Tralala, pomtiedom en ga daarna even bij jou kijken. Tralala, pomtiedom. Het begint echt ENG te worden;-)
 
ruth 24/03/2003 | 18:53 uur
gewoon genieten hoor. er zal echt niemand minder sterven als jij somber rond gaat (blijft???) lopen!
 
Truud 24/03/2003 | 20:59 uur
Joepie! Geniet ervan :)
 
Truud 24/03/2003 | 20:59 uur
Joepie! Geniet ervan :)
 
Paola... 24/03/2003 | 23:09 uur
...pcies!... ik vind absoluut niet dat je je zou moeten verontschuldigen daarover..... ieder doet dingen op zijn manier.... ik maak hele foute cynische grappen... dus wees jij maar belachelijk hyperdepiep.... als je verstandskiezen eruit gaan en je hebt een cynische grap nodig....*blink*
 
Joost 25/03/2003 | 02:47 uur
Driewerf Hoezee! (komt 'ie)... HOEZEE, HOEZEE, HOEZEEEE!
 
Plaats jouw reactie