Mijn weblog

gij zij mijn lievelingsdier

Claire
15/10/2007 | 13:31 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Het is maandag en de week begint.
Gisteren was het zondagavond en toen kreeg ik een brief. Of nou ja. Een mail dus.
Ik zou wel willen dat ik vaker een echte brief kreeg. maar daar gaat het nu niet over want ik kreeg dus een mail.

En in het kader van eerlijk zullen we alles delen en gun een ander ook een leuke maandag, citeer ik hier een gedeelte van die mail.


"Vanochtend hoorde ik een mooi liedje. Ik kende het niet. Een mannenstem in vlaams dialect zong op een vrolijk gitaardeuntje:

een eekhoorn is ook mor
een rat zonder strafblad
en zet Jaws en Flipper samen
en 't is garanti nen aflap
ne jaguar zuipt te veel naft
en nen olifant pakt te veel water
en ik zou begot ni weten
wat er goe is aan ne kater

Waar deed dit me aan denken? Beetje Jack Johnson zonder surfplank (en toch heel authentiek). Beetje Daniel Lohues in een frietkot (en evenwel heel oorspronkelijk). Beetje Clouseau zonder het drama (en toch heel eigen). Beetje K3 voor volwassenen (en niettemin heel origineel). Dit was muziek die ik niet mocht kwijtraken. Ik ging haastig zitten achter mijn pc, luisterde verder en tikte driftig mee:

Gij komt in mijn poezie-albummeke
mijn poezie-albummeke,
gij zij mijn lievelingsdier.
ik, ik zet u in een kooike
ik zet u in een kooike
gij zij mijn lievelingsdier

Volgens Google hoorde de regel bij Lievelingsdier van 'Fixkes'. Van die band had ik dus nog nooit gehoord: meer, meer, meer!
Blijkbaar is Fixkes het p2p-domein nog niet geinfiltreerd, want mijn digitale muilezel kon niet helpen, Soulseek evenmin. Maar soms zijn de dingen makkelijker dan je denkt want, tadaaaa, op www.fixkes.be mocht je de debuut-cd van deze band uit Stabroek - nabij Antwerpen - opgericht door de broers Sam en Jan Valkenborgh, gewoon helemaal beluisteren!
Fixkes dus. Luistert en zegt het voort"


Nou ben ik eigenlijk zelf helemaal niet van het blindelings opvolgen van verstrekte opdrachten maar als iemand mij een muzikale tip aan de hand doet, wil ik best even luisteren.
Dus ik ook meteen naar die site. En daar dwarrelde inderdaad een paar wel heel zoete klanken uit de speakers. Tis niet dat ik woord voor woord kan verstaan wat ze zingen, maar is dat nou juist niet charmant? Ik ben dus op Fixkes. Zij zijn mijn nieuwe lievelingsdier en ik wil best wel een keer wel lepeltjelepeltje met hullie!

Anyway. U bent waarschijnlijk al tijdens het lezen van deze promopraat naar de site van FIxkes gesneld natuurlijk. Of niet. dan was u lui en kom ik aan uw nieuwsgierigheid tegemoet. Klik en luister en dramaandag will never be the same!


Reacties op gij zij mijn lievelingsdier

claverklaring 15/10/2007 | 14:38 uur
Fixkes - Livelingsdier
 
m. 15/10/2007 | 20:56 uur
was zojuist in belgie. donna draait ze veel.
 
Swa 31/10/2007 | 17:16 uur
www.myspace.com/stabroek
Op de vpro luisterpaal kan je het album ook beluisteren.
 
Plaats jouw reactie