Mijn weblog

hip & happening

Claire
08/11/2003 | 11:25 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Ik zal waarschijnlijk nooit echt hip worden. Niet dat dat verder wat uitmaakt, maar hip en ik doen het goon niet zo leuk samen en dat komt soms niet zo handig uit. Ik snap hip goon niet. Denk ik.
Voorbeeld;

Agelopen donderdag had ik een etentje op een boot. Eten op een boot, dat leek mij wel wat. De boot zou zelfs gaan varen dus ik verheugde me op culinaire verwennerij terwijl stemmig verlicht Amsterdam aan ons voorbij zou trekken.
Dat pakte even anders uit.
Want vanaf de wal kon je het al zien: een grote grijze boot met steeds veranderende verlichting. Dit was geen standaard grachtenrondvaartboot, maar een heus supperclubcruiseschip. Okee. Whateverthatmaybe. Maar ook dat werd snel duidelijk.

We werden ontvangen door iemand die het midden hield tussen een man en een vrouw en doorgestuurd naar een geheel witte ruimte waar een hele grote bak stond. Of eigenlijk leek het meer of ze twee enorme witte banken tegen elkaar hadden geschoven en er een zootje kussen in hadden gerangschikt. Zo dus:Oh. In al mijn onhipheid verkeerde ik de veronderstelleing dat het befaamde buitendedeurloungen inmiddels geheel passe was, maar vooruit maar.
Nou ja. Schoenen uit dus, en een beetje in die grote witte bak tegen zo'n kussen aan hangen.Ik zit liever rechtop als ik eet (zeker als er rose of rode wijn involved is) maar op zich was dit ook wel weer es lollig. je waande je bijna Ceasar zelf. Dat was dus nog tot daar aan toe.
Verder was er -natuurlijk- ook een DJ aanwezig die nietzeggende plaatjesdraaide maar dan net iets te hard. Mijn stelling is: als er niet gedanst kan worden (en dat kon niet vanwege die enorme bak) hoeft de muziek ook niet kneiterhard want dan kan je toch alleen maar ouwehoeren. Maar nee. Dan moet je meteen maar schreeuwen. Afijn, er zijn veel meer horecagelegenheden die zich niet aan mijn stelling houden, maar daarover een andere keer meer. Het meest opvallende aan de hele ruimte was niet de grote witte bak, niet de muziek maar iets anders dat u op de foto misshcien niet zo goed kunt zien. Op de plaats waar je minstens een paar gezellge ronde scheepsraampjes had verwacht, hingen namelijk platte monitoren vanaf waar steeds verschillende paren ogen je aankeken. Niks geen nachtelijk Amsterdam vanaf het water. Stom zeg. Wat is er nou leuk aan op een boot zitten als je niet eens merkt dat je vaart?

De rest van het gezelschap scheen het allemaal vrij normaal te vinden. Ook toen een Lenny Kravitz look-alike nummer van Elvis en Sinatra ging zingen (niet eens onverdienstelijk!) en daarna zelfs een of andere David ten tonele verscheen (waarin ik pas heel laat een van de afvallers van Idols herkende, maar dat terzijde) gaf niemand een krimp. Tsk. Televisievolk; doet altijd of ze nergens meer van opkijkt. Zal ook wel niet niet hip & happening wezen, ergens verbaasd over zijn.
Begrijp me niet verkeerd; ik had best een gezellige avond. Het eten was heus best lekker (wist niet dat hutspot met roastbeef ook ineens in is) maar een bijelkaar geraapt zooitje stijlen (of zou dat dan de fusionkeuken zijn?). En zo'n oversized bank is ook wel lollig, maar daar hang ik toch liever met zelfuitgekozen vrienden op dan met exkleegaas met wie je na een kwartier ook wel bent uitgeluld. En beetje rielekst rondwandelen komt er niet zo goed van in zo'n bak.

Gelukkig ben ik nog wel even op het dek gedweest. Daar kwam ik de kapitein tegen. Mocht ik in de stuurhut kijken. Toch nog de lichtjes van Amsterdam gezien. Maar das niet hip. Das heel gewoon. Schijnbaar.

Reacties op hip & happening

iver 08/11/2003 | 12:18 uur
Ik wil best wel een keer met jou een avondje doorbrengen op een rondvaartboot in Amsterdam hoor...
Ik ben ook niet zo hip nml...
 
Verbal Jam 08/11/2003 | 12:51 uur
Volgens mij is de situatie die jij beschrijft totaal niet hip. Wees dus gerust, het ligt niet aan jou. Sommige mensen denken namelijk dat ze hip zijn, maar zijn in werkelijkheid gewoon niet goed wijs. ;-)
 
Lars 08/11/2003 | 21:00 uur
* Noteert * "Claire + 1 punt"
 
Plaats jouw reactie