Mijn weblog

hit me with your rhythm stick

Claire
08/01/2005 | 00:43 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Oh no.
Ik dacht even dat het hele fenomeen was uitgestorven, want zelden las of hoorde je er nog wat over. Maar onkruid vergaat niet en internet heeft het geheugen van een olifant die prins B. nog persoonlijk gekend heeft. Dus met vermiljoenvoudigen van het aantal weblogs komt ook deze toestand weer es bovendrijven. Al die webstreepjelogs moeten tenslotte ook elke dag volgeschreven worden met spul.
En dus is het onvermijdelijke gebeurd.
Ik kreeg een stokkie.

Van Willem, deze keer.
Nou bedankt hoor!
Gelukkig wel met excuses. Dus vooruit dan maar.
Voor deze ene allerlallerallerlaatste keer dan.


1 - Wat is de totale grootte aan muziek bestanden op je computer?
2,1GB, opgedeeld in de mapjes (schema!): algemeen, downloads, live, NL, classico, jeugdsentiment, Ben, NY, cowboymusic, en xmas temp. Verzin zelf maar even wat er dan zoal aan nummers in die mapjes zou kunnen zitten.
Ik ben verder niet zo heel erg van het downloaden eigenlijk. Ik koop liever een cd. Staat gezelliger in de kast en zo verdienen armlastige muzikanten soms ook nog es wat. Downloaden doe ik eigenlijk alleen als ik iets wil luisteren dat ik nog niet ken of als ik het ergens voor nodig heb (montage of log) en sowieso niet van plan was het te gaan kopen. Ik hou ook wel van live uitvoeringen die niet op een cd staan. Als ik er dan een zootje heb, brand ik ze op een cd'tje onder de naam 'Live from Limewire'. Ik ben inmiddels bijna toe aan volume 3.

2 - Wat is je laatst gekochte cd?
Ray Charles - Genius Loves Company (binnenkort 'In De Audiospeler')

3 - Wat is het laatst geluisterde nummer voor je dit bericht las?
Ik las dit bericht vannacht toen ik thuiskwam. Ik was eerst op de dam geweest en daarna op een borrel. In mijn huis was het stil. En bij die borrel had B. allemaal van die hiphop/rap-achtige dingen aanstaan, waarvan ik dan nooit weet wat het is, maar ik altijd gok dat het dan wel 50 cent of snoop dogg of zo iemand moet zijn. Weetikveel.
Het nummer dat ik op mijn middernachtelijke wandeling naar huis in m'n hoofd had (ook een vorm van luisteren) en dus stilletjes voor me uitzong, was echter 'Een Lief Die Niet Zo Huilt'. Omdat Acda en de Munnik dat eerder op de avond op het plein ten gehore brachten. En ik de tekst leuk vind (jahaaaa. ook al zit er voor de taalzeikerds onder u inderdaad een knoepert van een fout in, ja. Nou En?? Afijn.). Het is een cover van 'Love the One You're With' van Crosby, Stills, Nash & Young. Waarvan de tekst ook leuk is. Maar de muziek een stukkie beter. U mag zelf even beluisteren (klik op de streepjes) welke versie u het meest aanspreekt.

4 - Noem 3 nummers die je heel vaak luistert of veel voor je betekenen.
Ja zeg. 3 maar? Dit is een hele stomme vraag. Er zijn teveel nummers die iets betekenen en ik heb geen plaats, tijd en zin om dat allemaal uit te leggen. Dat zou bovendien ook heel saai zijn. Had ik ondertussen al gezegd dat stokjes stom zijn? Stokjes zijn stom.
Dus u krijgt van mij goon de 10 (bonus! bonus!) laatstgedraaide nummers uit mijn iTunes. Doe daar eventueel uw voordeel mee en zoek het verder maar uit. Gedoe.
Frédérique Spigt & Sarah Bettens - Something About You
Nancy Sinatra - Two Shots of Happy, One Shot of Sad
Frank Sinatra - How About You
Guus Meeuwis - Brabant
Stevie Wonder - For Once In My Life
Bebel Gilberto - Winter
Ron Sexsmith - Hey That's No Way To Say Goodbye
Ron Sexsmith - Imaginary Friends
Robbie Williams - Back For Good (Live)
Chris Isaak - Baby Did A Bad Thing

5 - Geef het stokje door aan 3 personen.
Nou, echnie. Dat doe ik dus mooi niet. Want, zoals gezged, stokkies zijn een beetje stom. En vervelend Bijna nog stommer en vervelender dan Tokkies (onk onk). Niemand vindt het echt heel leuk, geloof ik.
Dus tenzij zich in het reactievenster nog een behoeftige logger meldt die er heel erg graag eentje wil hebben (je kan maar zonder inspiratie voor een stukje zitten), verklaar ik hierbij deze tak van het stokje voor afgestorven. Danku.

(Zo. En nu is het weekend!)

Reacties op hit me with your rhythm stick

bouws 08/01/2005 | 09:10 uur
en heb je nog niet een "unknown boy" langsgehad? dit
tsunami-slachtoffertje is de afgelopen twee dagen vanuit diverse hoeken met oneindige adreslijsten op mij losgelaten. interesse anyone?:)
 
Tarep 08/01/2005 | 11:24 uur
Stokjes? Zo hoor je er nooit van, zo kom ik er twee achter elkaar tegen... Nee, het is geen toeval en nee, ik hoef er ook geen. En nee, het is ook niet zo bedoeld. Dat dat even bekend is!
 
Arthur 08/01/2005 | 20:23 uur
Ja! Ik wil dat stokje wel! (Dan geef ik het ook aan niemand door, is het toch en beetje uitgestorven)
 
IngKey 09/01/2005 | 00:15 uur
Van mij mogen die stokkies heel ver gegooid worden, om nooit meer terug te komen. ;-)
 
Mevrouw Mikmak 09/01/2005 | 13:16 uur
Oh nee niet claver ook al
 
willem 09/01/2005 | 19:37 uur
Nou ja ik was er in ieder geval vanaf!!
ennuh bouws wij gebruiken bij dit soort mailtjes altijd" verwijder"
 
Jo 09/01/2005 | 22:38 uur
Sarah Bettens en Spigt toevallig nog gedraait vanochtend onder de douche. Mooooiiie cd.. Wou ik gewoon even kwijt.
 
guide 02/01/2009 | 00:20 uur
Nehru agilely soaped anything clique recursed Hellenizes rattler
 
Plaats jouw reactie