Mijn weblog

I been people watching again

Claire
06/04/2005 | 17:42 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Persoonlijk vind ik eigenlijk het allergrootste voordeel van in de hoofdstad wonen dat je zomaar ineens doordeweeks naar een concertje kan gaan en dan ook nog fijn een beetje op tijd thuis bent zodat je er dan vers van de pers iets over kan melden.
Of pas de volgende dag.

Ik was dus gisteren bij een concert. In de melkweg.
Daar stonden de stereophonics op het podium. S. is er al tijden fan van en kwam al twee maal van een concert terug met wildenthousiaste verhalen. Dus ik moest nu ook een keertje met eigen oren en ogen beleven waar the fuzz nou about was. En dan wel opletten.

Want stiekem had ik de Midgets from Wales, zoals ze in onze wandelgangen genoemd worden, al eens gezien als voorprogramma van Lenny K. maar toen had ik geen geconcentreerd oor en oog voor ze. Toen moest ik mij namelijk mentaal (en naar later bleek ook fysiek) voorbereiden op de komst van Lenny Hemzelve.
Toen vond ik de Stereophonics nogal boring. En dus kregen ze gisteren een tweede kans. Ze waren toch in de buurt.

Nou voel ik me zelf geen enkele wijze aangetrokken tot mannetjes die kwa lengte ongeveer tot mijn knie reiken, dus misschien kwam het daardoor. Of misshcien speelden ze nou juist net de nummers die mij niet zo aanstaan. Kan. Maar feit is dat ik de Phonies ook gisteren nogal boring vond. Niet dat ze slecht speelden, het klonk allemaal best goed. En ze bewogen al iets meer dan de vorige keer in de arena. Bij opperdwerg Kelly kon er zelfs een lachje en wat tekst af, iets wat niet al te vaak voor schijnt te komen volgens de kenners.
Maar toch, maar toch. Omdat ik de nummers niet ken, bleef het voor mij eigenlijk toch een brij van muziek. Beetje meer van hetzelfde, beetje minder van hetzelfde. Helemaal niet slecht maar wel nogal saaiig. Ladida, pomtidom. Er gebeurde niet echt iets.
En ik vind juist dat dat wel moet, bij een live optreden. Anders kan je net zo goed heel hard een plaat aanzetten.

Dus eigenlijk was het maar goed dat ze na net een krap uurtje en een korte toegift al weer klaar waren. Anders was ik me misshcien wel gaan vervelen. Dat is ook niet leuk voor anderen, leert de ervaring. En zo ben je nog es op tijd thuis op een doordeweekse avond.
Het is heus een leuk idee om es naar een optreden te gaan van iets dat je eigenlijk niet echt kent. Maar de volgende keer ga ik goon weer naar een bandje waar ik zelf fan van ben.

Reacties op I been people watching again

claverklaring 06/04/2005 | 18:14 uur
Nothing Precious At All - Stereophonics
 
iver 06/04/2005 | 20:33 uur
haha opperdwerg Kelly.
 
Marie 06/04/2005 | 21:18 uur
Mijn zoon is ook geweest, die is een megafan van ze, maar in een eerste telefonische reactie vanmorgen klonk zware teleurstelling, zelf boosheid, door over het 'asociale' korte optreden van 1 uur en 10 minuten. Over de inhoud moet ik nog horen, maar zo'n eerste reactie zegt mij al veel.
 
Plaats jouw reactie