Mijn weblog

iet wiet waait

Claire
19/08/2003 | 00:44 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Ik wil weg
Maakt niet uit waar naar toe
Kom vanzelf ergens terecht
Ik wil weg
Ik regel de kaartjes
En ik neem er vast twee
Want waar ik ook heen ga
Neem m'n lieffie mee*Tegenwoordig kom ik iedere werkdag op, of in ieder geval langs, Schiphol. En zo'n vliegveld heeft toch iets...iets...eh..ja. Wat eigenlijk?
Ik hield nooit van vliegen. Van vliegtuigen that is. Sterker nog, ik heb al es een reisje laten schieten omdat ik de bestemming te ver vond. Of nou ja, te ver is het eigenijk niet, ik wilde goon niet zo lang in de lucht vertoeven. En de enige reden waarom ik nog steeds niet in New York ben geweest is dat 9 uur vliegtuig me toch wel erg lang leek. Want ik vind vliegen eigenlijk een beetje eng.
Maar hoe vaker ik in zo'n groot vlieggevaarte stapt, hoe beter het gaat. Vorig jaar ging ik drie, dus eigenlijk zes, maal (Edinburgh, Oslo, en Barcelona) de lucht in en ook dit jaar heb ik al twee keer ingechecked. En zo?n uitzicht vanuit de lucht is natuurlijk geweldig. Dus dat vliegen, daar komt het op den duur wel goed mee.

Hoop ik. Want iedere keer (das dus elke werkdag, en zondag) als ik langs de luchthaven kom, begint het te kriebelen. Is het niet in die grote vertrekhal met al die mensen en die koffers en die stewardessen en piloten, dan zijn het wel die monitoren met hoe laat welke vliegtuig waarheen gaat. Om nog maar te zwijgen van al die laag overkomende gevaartes. Zeker als ik 'sochtends in de bus door het aalsmeerder polderlandschap hobbel, kan ik me soms met moeite bedwingen om niet bij de volgende halte uit te stappen, terug naar de plaza te hollen en het eerste beste vliegtuig richting wherever te nemen. Want bij iedere zilveren vogel die overkomt, wil ik weten waar ie heen gaat. Wil ik op reis. En weten wie eigenlijk die lucky bastards zijn die daar boven mijn hoofd vast en zeker naar NY, Thailand, Vancouver, Mexico of voor mijn part het misschien iets minder tot de verbeelding sprekende Londen gaan. Ik had daar in moeten zitten! Ik wil weg! En wel nu & onmiddellijk!

Maar goed. Tot op heden hobbel ik dus goon braaf verder in die bus naar kantoor. Niks geen vliegtuig of verre bestemmingen. Wel veel kabbeldekabbedel en, misschien ook juist daardoor: kriebels. Een hoop. Dus het moet er maar es van komen. Kan me niet schelen hoe of wat of waarheen, en misschien zelfs niet eens echt met wie, maar dit jaar nog check ik in op Schiphol. Een tripje van het een of ander. That?s what I need. Zonder jamaars, als..dan-en en whatif's. Zoals meneer maarten zou zeggen; goon gaan goon. Fjoe.


*uit: ?Ik Wil Weg? van skik

Reacties op iet wiet waait

San 19/08/2003 | 09:34 uur
Cheers! ;-)
 
San 19/08/2003 | 13:59 uur
Staatslot! Heb ik! (gekregen ook nog)
 
Laure 19/08/2003 | 20:57 uur
NY valt echt mee, is geen 9 uur hoor, filmpje,drankje,slaapje,en je bent er....goon doen...
 
San 19/08/2003 | 22:46 uur
Ik meen dat het "maar" 6 uur is.
 
ties 20/08/2003 | 00:24 uur
Vliegen blijft milieu-technisch onverantwoord, en ik had je graag nu on-line gezien. Carpe diem.
 
Sander 20/08/2003 | 16:19 uur
New york heen = 6 en terug = 7. maar wel zeeeeer de moeite waard. Flink sparen en gaan!
 
claver 20/08/2003 | 19:28 uur
sparen? sparen? moed verzamelen bedoel je:)!
 
bouws 20/08/2003 | 22:00 uur
mooi stukkie,claver kan me der helemaal in vinden. (als ik het WEL met je eens ben moet ik dat ook kunnen zeggen.vinnik.)
 
Joost 21/08/2003 | 12:22 uur
Ja maar, en dan? :-)
 
San 22/08/2003 | 09:29 uur
Door naar Vegas natuurlijk. Dan is ze er toch vlakbij. =)
 
Toet 22/08/2003 | 23:09 uur
Oja voor degenen die vliegen milieu-technisch onverantwoord vinden, kunnen via een site bomen laten planten per kilometer die ze afleggen. geen idee meer hoe de site heet maar het kan!! Zit je met een gerust hart in het toestel
 
Adriana 31/08/2003 | 12:28 uur
Een vliegtuig is net een bus. Alleen wat hoger.
 
Plaats jouw reactie