Mijn weblog

If I can make it there...

Claire
28/04/2003 | 19:48 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Nooit eerder droomde ik ervan om in de hoofdstad wonen. Veel te groot, veel te vies, veel te druk, veel lawaai en ook nog eens veel te veel toeristen en andere onsmakelijke individuen. Totdat ik er vanuit het veilige Brabant toch zomaar min of meer plotseling ging wonen. Binnen 3 maanden voelde ik me, tot mijn eigen grootste verbazing, thuis. En toen ik er weg moest, wilde ik meteen erg graag weer terug. Het duurde 3 jaar, maar sinds 3 weken ben ik weer een heel klein beetje thuis.

Veel eerder droomde ik over New York. 100.000 Lichtjes, gebouwen waar niet tegenop te kijken valt, 1000 verschillende soorten mensen mensen en natuurlijk de yellowcabs. Mijn beeld van De Grote Appel is het New York dat je op tv en in films ziet. Want hoe dichtbij ik met m'n plannen ook kwam, nooit zag in NY in het echt. En daar baal ik best wel van. Waarom het er tot nu toe niet van kwam, doet even niet ter zake. Gelukkig verdwijnt NY niet zomaar (alhoewel...) dus eens zal ik oog in oog staan met het vrijheidsbeeld, een hotdog eten op 5th Avenue (ofzo), wandelen in Central Park, een yellowcab aanhouden, me vergapen in Museum Of Modern Art en al die andere dingen die toeristen nou eenmaal doen.

Tot die tijd zoek ik soms, als ik de rest van het internet uit heb, mooie plaatjes van NY. Goon om me een beetje te verheugen, lekker te maken. Soort van pre-heimwee. En zo kwam ik op NYCASD.
En nu weet ik...eigenlijk woon ik ook een klein beetje in New York!

"Photographer Ron and reporter Jeroen go back a long time. Both living in the Netherlands, and working for music magazine WATT. They met at concerts or at interviews, with for example The God Machine, Bad Religion and Henry Rollins. Jeroen did the text, Ron did the pics.

Later, they moved on. Jeroen as early adaptor of the Internet and focussing on Internet journalism, Ron kept making all kinds of pics. They didn't stay in touch. Jeroen later became editor-in-chief of Net Magazine, a publication of IDG, and needed some cool pics, so he gave Ron a call. Ron got online, and since then they kept in touch mainly via e-mail, also when Jeroen quit his job and moved on to New York City.

They got to know each other pretty good ? via e-mail. They both bought a Nikon Coolpix and e-mailed pics of their hometowns NYC and ASD, which sometimes happened to make these interesting combinations with similarities and/or differences.

The idea for NYCASD was born. All we needed was a layout.
"tracks

streetmusic

rental

mail

Reacties op If I can make it there...

ruth 28/04/2003 | 20:28 uur
ik ben wel in new york geweest. vreselijke stad. vooral de tegenstellingen tussen rijk en arm. "chique" dames in bontjassen die letterlijk over zwervers heen stappen. ik werd kotsmisselijk in die stad en heb me geen seconde veilig gevoeld daar. nou ja, één grote uitzondering: central park is fantastisch, echt fantastisch. dat dan weer wel.
 
Michiel 29/04/2003 | 10:22 uur
Ik ben OOK in New York geweest en vond het met recht een wereldstad: wat een ongelooflijk fijn gevoel had ik er de hele tijd. Ik kan niet wachten tot ik er weer een keer ben. Claver: GAAN!
 
Ellen 29/04/2003 | 18:07 uur
Wat goed dat je de site kent! (Heb link op mijn site staan.)Zelf ben ik twee keer in NY geweest, zelfs 5 weken op een huis gepast. w a a n z i n n i g. Pas wel op... als je er eenmaal bent geweest, laat het je nooit meer los! D r o m e n. Gelukkig woon ik - net zoals jij - in een andere wereldstad.
 
Ellen 29/04/2003 | 18:08 uur
Wat goed dat je de site kent! (Heb link op mijn site staan.)Zelf ben ik twee keer in NY geweest, zelfs 5 weken op een huis gepast. w a a n z i n n i g. Pas wel op... als je er eenmaal bent geweest, laat het je nooit meer los! D r o m e n. Gelukkig woon ik - net zoals jij - in een andere wereldstad.
 
Plaats jouw reactie