Mijn weblog

ik ben je zat geloof me nou ik heb het echt gehad

Claire
05/01/2005 | 23:15 uur
in de categorie De wereld volgens

 


En oh ja. Dan nog es wat.
Nu ik toch voor de buis zat.

Ondertussen moeten ze nu wel weer eens een beetje allemaal gaan opsodehoepelen met die oproepen voor actie van 555 hoor. Ik heb geld overgemaakt (zonder dat iemand daar vorige week specifiek om vroeg), en vandaag kwamen er twee (2!) verklede idioten los van elkaar bij m'n buro staan met een collectebus. Heb ik ook heus een paar euro in gedaan. Op straat vanmiddag ook nog. Er zijn mensen die 555 in hun msn-naam hebben gezet. Je weet tenslotte maar nooit of iemand een combinatie van 3 psies dezelfde cijfers (hetzelfde gironummer, overigens, dat al jaren voor Het Goede Doel -nee, niet de band- wordt gebruikt. Dacht ik) kan onthouden tenslotte.
Dat is allemaal goed bedoeld en nog tot daar aan toe.

Maar dagenlang om het kwartier op elke fukkin zender een harses van een BN-er die zegt dat ik moet storten, helpen, geven, dokken, betalen en vooral nadenken; aaaargh! Ik zal strax es wat op je hoofd storten! Ga toch heen met je oproep! JáHAAAA!! Dat heb ik toch allang gedaaahaaaan! Dit gedoe werkt bij mij echt zo enorm twee keer averechts.
Voor straf geef morgen niks meer. BN-ers die vragen worden zeker overgeslagen.

En ik doe ook niet mee met witte weblogdonderdag.
Ik ga nog liever goon ouderwets op zwart.
Dat lijkt me een veel toepasselijker kleur ook. Eigenlijk.
Nou dat.


( de kleine lettertjes: Maar wat ik me dus eigenlijkeigenlijkéigenlijk afvraag is; waarom dit soort massale donaties nou nooit bij vobbeld een beving in, ik noem maar wat, Bangladesh gedaan worden. Daar vallen ook echt heel erg veel doden en slachtoffers voor wie het leven niet zomaar weer op te bouwen is. Ze hadden al niks. Nederland stort 54 miljoen (nu al) in een week voor 'Azie' maar bij de 3fm actie voor Darfur werd in een week 'maar' 750.000 opgehaald. Wat is voor Nederlanders de reden om nu ineens wel massaal in de buidel te tasten en nog maar 3 weken geleden niet? Zou het er dan toch mee te maken hebben dat er Nederlandse (/europese/westerse) slachtoffers zijn gevallen in een vakantieparadijsje? Zijn het toch die ramirritante oproepjes de hele dag? Of het feit dat ie-der-een iets doet en je je daarom verplicht voelt wel mee te moéten doen? Ofwel: Zijn wij nou echt zo hypocriet of zie ik hier misschien iets over het hoofd?)

Reacties op ik ben je zat geloof me nou ik heb het echt gehad

bouws 05/01/2005 | 23:23 uur
ik had het niet beter kunnen zeggen. helemaal mee eens.
(ook en vooral met de kleine lettertjes.)
 
Moniekie 05/01/2005 | 23:44 uur
het zijn de kleine lettertjes ja! Triest maar waar.
 
Merel 05/01/2005 | 23:47 uur
In Bangladesh is er elk jaar een overstroming en in Darfur is het al jarenlang verschrikkelijk.
Beide zijn dingen waar ook heel veel geld van ons rijke westerlingen voor zou moeten zijn. Maar het probleem is, dat ze niet zo'n goed mediamoment bieden als een plotselinge, alles verwoestende tsunami.

Kut. Maar waar.
 
Lars 06/01/2005 | 00:32 uur
Lettertjes schmettertjes!
 
Irene 06/01/2005 | 07:35 uur
Ik vind ook dat degenen die nu ónderhand nog altijd niks gegeven hebben aan hun hoofd gezeurd mogen worden, maar wij anderen niet meer. En ik kan in het reactieboxje geen kleine lettertjes krijgen anders zou ik het daar ook maar al te mee eens zijn.
 
Solly 06/01/2005 | 10:15 uur
psies, en dan vooral de kleine lettertjes!
 
willem 06/01/2005 | 10:49 uur
bij deze meld ik je dan maar aan voor het overdragen voor het stokje (sorry ik wist niemand anders).
veel plezier ermee!!
1 - Wat is de totale grootte aan muziek bestanden op je computer?
2 - Wat is je laast gekochte cd?
3 - Wat is het laast geluisterde nummer voor je dit bericht las?
4 - Noem 3 nummers die je heel vaak luistert of veel voor je betekenen.
5 - Geef het stokje door aan 3 personen.

 
marielle 06/01/2005 | 11:20 uur
treffender had je t niet kunnen zeggen...
 
koen 06/01/2005 | 12:29 uur
YOU GO!
 
Tom 06/01/2005 | 19:05 uur
Kennerlijk ben jij dus een van die personen die de ernst van de situatie totaal verkeerd inschat.

Er zijn meer dan 200000 doden! Er zijn ik weet niet hoeveel dorpen weggevaagd, er zijn miljoenen mensen die en familieleden missen/hebben verloren en daarnaast een gigantisch risico lopen op ziekten.

En dan ga je roepen dat het nu maar eens afgelopen moet zijn, met die actie!?
Het spijt me zeer maar dan heb je naar mijn mening echt een bord voor je kop, net als een dame die ik onlangs op tv zag die net niet op de postcode in rotterdam woonde waar de milioenen op gevallen zijn, en als reactie op dit feit tegen een verslaggever zei "och het maakt niet uit, ik woon gelukkig toch niet in indonesie".

Tuurlijk er zijn meer erge dingen in de wereld, dat weet ik ook wel. Maar het is logisch dat nederlanders zich veel meer verbonden voelen met dit getroffen gebied. Daar komt bij dat deze ramp simpelweg alle perken te buiten gaat maar dan ook echt alle, erg jammer dat er mensen zijn die er een dusdanige "kortdoordebocht" mening op na houden!
 
Fashionista 06/01/2005 | 19:07 uur
Jaaaaa, dat vind ik nou ook! Eens, eens en eens. En ook die kleine lettertjes, dat zei ik vandaag ook al voorzichtig op m'n werk, maar ze zaten me aan te kijken alsof ik gek geworden was... dus heb ik m'n mond maar weer dichtgehouden.
 
KatYo 06/01/2005 | 19:37 uur
Hmm.. het genoeg hebben van het honderd keer herhalen van de aktie, wil toch niet zeggen dat je de actie of het doel slecht vindt?
 
peet 06/01/2005 | 20:58 uur
ja zeg, je had de media ook even moeten doorgeven dat je al gedoneerd had,
dan waren ze vast wel gestopt!

(maja, dan was er vanavond op de dam weer niets voor je te beleven, dat was ook sneu geweest;-))
 
cyclone 07/01/2005 | 08:05 uur
@tom
Waar heb jij leren lezen ?
 
claverzelf 07/01/2005 | 10:31 uur
Kleine lettertjes zijn niet voor niks klein. Ik zag dus inderdaad wat over het hoofd. Kennelijk omdat er een bord voor zat ofzo. Sorrie dat ik me niet in kan leven in mensen die eerst de smeekbedes van een zootje BN-ers nodig hebben om de ernst van een situatie in te schatten.
 
Lien 07/01/2005 | 19:09 uur
Ik vind gewoon al die reclame overbodig.
Als je wilt storten, stort dan. Maar voor mij hoeven die BN-ers er echt nie bij!
 
bouws 07/01/2005 | 22:37 uur
@tom
dat je moeite hebt met lezen is jammer. dat je moeite hebt met schrijven is duidelijk.
 
Tom 08/01/2005 | 14:32 uur
Helaas geen enkele moeite met lezen en zeker ook niet met schrijven, wel met mensen die van alles roepen zonder er eerst over na te denken. Als bnn-ers het middel zijn om meer dan 112.000.000 binnen te halen, dan kunnen die zelfde bnn-ers naar mijn mening niet vaak genoeg op de tv verschijnen om te vragen om geld te storten. Maar goed wat mij betreft genoeg erover, kan mijn tijd beter besteden aan andere zaken, geld inzamelen bijvoorbeeld....
 
Richard 21/04/2006 | 15:53 uur
sony digital camera
 
Plaats jouw reactie