Mijn weblog

john butler

Claire
27/09/2005 | 17:36 uur
in de categorie Music according to

 John Butler Trio - Sunrise Over Sea


Het leuke van ergens anders dan in Nederlnd op vakantie gaan vind ik dat je in platenwinkels heel andere mziek voorgeschoteld krijgt. In Amerika kan je als fervent plaatjeskoper je hart ophalen want daar zijn de plaatsje ook nog ens een beetje goedkoper. Ook van mijn laatste tripje kwam ik weer met een tasje cdtjes terug. Waarvan 1 van een australische band die down under blijkbaar al heul populair is en in Amerika op het punt van doorbreken staat. Zeggen ze in de platenwinkels. Want daar vond ik the John Butler Trio. Waarom wij in Nederland totaal van deze band verstoken zijn is mij weer es een comleet raadsel want joepie wat een fijne geluiden maakt dit trio! Ik ben op zich altijd al aanhanger van de afdeling singer-songwiter, maar de met dreads getooide John Butler heeft er een soort van folky koiboi meets wereldmuziek-sausje overheen gegegoten, just how i like it. Ergens in de verte klinkt ie ook alsof ie vriendjes is met Jack Johnson en Ben Harper. En hoorde ik daar nou een didgeridoo? Elk nummer is een beetje anders. Kortom, ik weet niet psies hoe het te omschrijven maar it rocks! Zes uur in een vliegtuig en op repeat, dit plaatje! Deze mannetjes moeten dringend naar ons land komen zodat ik ze in person kan horen en zien. Dat lijkt mij namelijk wel wat. En het feit dat er op de achterkant van het hoesje een man met een contrabas staat heeft daar natuurlijk niks mee te maken. Heus niet.

Sunrise over Sea is dus (nog) niet in Nederland uitgebracht, maar gelukkig kan je op de site wel live opnamen beluisteren

Reacties op john butler

Plaats jouw reactie