Mijn weblog

Johnny cash live at san quentin

Claire
15/03/2003 | 12:18 uur
in de categorie Music according to

 Johnnny Cash - Live at san Quentin


Johnny Cash maakt al zo'n 50 jaar muziek en heeft volgens mij al minstens een dubbel, zoniet driedubbele, aantal platen op zijn naam staan. Ik kende em natuurlijk al een tijdje maar toch haalde ik pas vorige maand mijn eerste johnnyplaatje in huis. Live at San Quentin was het, want die kwam ik toevallig tegen. Na wat websearch bleek juist die plaat ook nog eens 'een mijlpaal in de geschiedenis van de Amerikaanse countrymuziek' te zijn. Pik ik mooi weer ff mee. Buiten dat er uiteraard in het geheel niks op de fijne deuntjes aan te merken is, vind ik de dingen die meneer Johnny tussen de nummers door vertelt eigenlijk stiekem het leukste aan deze plaat. Hij richt zich veelvuldig tot het publiek. Over dat 'ie zelf heeft vastgezeten en waarom 'ie werd opgepakt, over Bob Dylan en het nummer dat 'ie samen met hem schreef, over de tinnen mokken in de gevangenis. En of ie nog een glaasje water mag? Het enthousiasme van het publiek als Cash vertelt dat ie kort geleden een nummer over San Quentin heeft geschreven en het daarop meteen laat horen is prachtig. Dat vind Johnny zelf ook want hij speelt het nummer twee keer achterelkaar en ook dat is op de plaat terecht gekomen. Kortom: een live-opname zoals alle live-opnamen zouden moeten zijn.

Luister een stukje mee (in wav)

Reacties op Johnny cash live at san quentin

Plaats jouw reactie