Mijn weblog

kiezen of delen

Claire
03/11/2004 | 21:06 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Heeft u vier jaar geleden de amerikaanse verkezinigen gevolgd? Ik doel dan niet op die heule lange nasleep en dat gedoe over die valse stemmen etc. Nee, ik bedoel de verkiezingsnacht zelf. Ik was toen nog niet zo heel erg focus op Amerika maar ben wel de hele nacht wakker geweest. Althans, deed echt een poging tot.

Want op een of andere manier belandde ik samen met P. bij de uitzending van Barend en van Dorp. Hoe dat toen psies in z'n werk ging staat me niet zo meer bij, maar feit was dat ze van plan waren net zo lang uit te zenden tot duidelijk was wie de nieuwe president zou zijn. De jongens van Skik zouden de muzikale omlijsting van het programma voor hun rekening nemen en ieder uur een nummer spelen. Dat leek ons wel lachen. Little did we know.

Want nu weten we wat we van te voren niet eens hadden kunnen bedenken...die uitzending duurde maar en duurde maar. En duurde maar. Kwam geen einde aan. Boring!
Maar omdat we er nou eenmaal waren en toch uiteindelijk wel wilden weten wie er nou ging winnen, bleven we de uitzending volgen. Ook toen Frits en Henk van gekkigheid niet meer wisten wat ze nog moesten vertellen, Jan Mulder een nummer van de stones had uitgeveord en echt helemaal niemand meer naar het geneuzel van Joost Zwagerman kon luisteren, bleven we zitten. Die-hards die we waren. We hielden ons op de been met koffie en jointjes en om de verveling tegen te gaan, struinde ik met M. een beetje rond in de HMH studio's.

Achter de set van BvD lag het studioootje van de toen al ten dode opgeschreven opvolger van de 5 uurshow, RTL Live. Een set met een soort van zitje, een kast met spullaria en een tafel met stoelen. Niet echt bijzonder. Inmiddels melig van het blowen en opgehyperd door de koffie leek het ons ineens een erg lollig plan om dat saaie RTL decor een beetje leuker te maken. Dus we verschoven wat planten, draaien fotolijstje om en zetten de klok een uur achteruit. Ofzoiets.
En omdat je moet stoppen op je hoogtepunt, besloten P. en ik niet lang daarna af te taaien. De nacht had wat ons betreft al lang genoeg geduurd.

Thuisgekomen schakelden we nog maar even in op BvD. Daar stapten net de arme skikboys nog maar een keer het podiumpje op om de langzaamste versie ooit van Hoekandatnou op te voeren. Pfff.
Een uitslag kwam er die nacht niet. De volgende dag trouwens ook niet. Dat duurde nog...nou ja..dat weet u zelf ook nog wel.

's Middags keek ik wel nog even naar RTL Live. Daar hadden ze waarschijnlijk ook een slaapgebrek. Want alles wat wij die nacht hadden verschoven, stond nog psies zoals wij het neer hadden gezet. Zelfs de klok liep een uur achter.
Kreeg die verkiezingsnacht 2000 in ieder geval nog een leuk staartje.

Afgelopen nacht bleef ik weer op. Geen BvD dit keer, maar de Melkweg. Koffie nam ik ook niet, maar wel GinTonic. En rosé. En er waren hamburgers! En een cowboy en een vioolspeler en ook nog andere grappige figuren. Het was helemaal niet saai.
Ondanks de zo nare dag die ervoor lag, was de nacht erg leuk. Dus eigenlijk best wel een beetje jammer dat de verkeizingsnacht 2004 zo'n vervelend staartje krijgt. Nog eens 4 jaar Bush. Pfff.

electionrose.jpg electionscherm.jpg
snoepketting.jpg electionsbalustrada.jpg

Reacties op kiezen of delen

bouwsh 03/11/2004 | 21:40 uur
ja, ralph nader was mij ook liever geweest!
 
Frits 03/11/2004 | 21:59 uur
En m aar ziek gemeld vandaag? Of met brakke hasses op je werk?
 
P. 03/11/2004 | 22:50 uur
in mijn herinnering was het een slowslow-versie van 'ik ga als een speer' & hoe zijn we eigenlijk thuisgekomen? ik zat achter het stuur en we kunnen het navertellen (dus wat dat betreft is het wel goed gekomen:-))
 
b. 03/11/2004 | 23:08 uur
is het al zo erg, P. dat we ons niet meer met ons volledige pseudoniem kunnen bekendmaken?dit land is inderdaad ziek!:)
 
b. 03/11/2004 | 23:10 uur
spatiebalkwerktenietzogoedin v o r igepostje
 
P. 03/11/2004 | 23:14 uur
ken ik u? b.?
 
Lars 03/11/2004 | 23:14 uur
Trouwen in Las Vegas zit er niet in voor 2008, vrees ik.
 
b.>p. 03/11/2004 | 23:35 uur
jezus, peet! die p. staat toch niet voor paranoia hoop ik?
 
claver 03/11/2004 | 23:39 uur
heft niks met paranoia te maken lijkt me. Ik gebruik niet voor niets afkortingen. Voor het geval degene die in het stukje genoemd wordt het niet zo leuk vindt dat er iets over hem/haar geschreven wordt.
De keus is dus aan P. of hij/zij wel of niet een volledige naam gebruikt. Niet aan bouws.

Verder bespreek ik The Little White Wedding Chapel vast voor juni 2008. Dan wordt oprah winfrey vast president.
 
b. 04/11/2004 | 00:02 uur
o.k. (en overigens: due to bush, hillary will be president in four years denk ik. en dat is een win/win situatie . bush is a blessing in disguise voor eenieder met een hypotheek nu, maar kijk even op www/thedailyreckoning.co.uk en zeg niet dat ik jullie niet gewaarschuwd heb.
 
p. 04/11/2004 | 00:03 uur
heel scherp b., die p. staat voor peet; en daar heb ik geen problemen mee hoor, ik citeerde c. slechts;-))

(maar ik blijf me verbazen over jouw kruiswoordpuzzel-benadering van het internet)
 
Plaats jouw reactie