Mijn weblog

listen to love

Claire
03/05/2005 | 23:53 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Gisteren, na gedane arbeid, namen we de traagste trein die je kunt krijgen, werden ingehaald door 3 intercitys, tuften door het zononvergoten hollandsche polderlandschap en stapten uiteindelijk uit in Rotterdam. Op ons gemak kuierden we naar Nighttown. Want daar zou namelijk G. Love komen spelen. En dieG. Love en zijn Special Sauce maken toevallig psies de juiste muziek om de zon te verwelkomen. Laat dat nou net zijn waar ik me afgelopen weekend ook al mee bezig had gehouden. Ik kon in 1 moeite door.

nighttown.jpg


We dachten eigenlijk dat we een beetje te laat waren, want ergens in mijn hoofd was het tijdstip 20.00 blijven plakken. Aanvangstijd ofzo. Maar! Er stond een rijtje en bovendien zou er een voorprogramma komen. Niks te laat dus. Eenmaal binnen bleek de zaal zelfs niet eens half gevuld en het podium nog ernstig leeg. Tijd genoeg voor een brave cola en inspectie van het medepubliek dus. Waar we niet echt hoogte van kregen. Het liep uiteen van grijzende dames met plooirokken tot krakerstypes met kettingen aan hun portomonnee.
Blijkbaar houdt iedereen wel van een beetje zon.

Nadat zaal, muziekkeuze(prettig!), wc en bar uitgebreid de revu waren gepasseerd, waren we wel klaar voor het voorprogramma vonden we. Maar dat duurde nog een half uur, bleek. Dus we mochten best een biertje en een rosado.En nog eentje om alvast in de stemming te komen.
Buiten scheen de zon waarschijnlijk nog.

Toen kwam het voorprogramma. Het was Stuurbaard Bakkebaard. Ik meende hen al eens bij een of ander festival danwel voorprogramma te zijn tegengekomen, maar had er eigenlijk geen bepaald gevoel bij.
Een contrabas werd het podium opgesleurd.
Ik kreeg er ineens een bepaald gevoel bij.
Totdat de band daadwerkelijk begon te spelen. Ofnee, totdat de zanger begon te zingen. Ahum.

Ik weet niet, waarschijnlijk is Stuurbaard Bakkebaard in de oren en ogen van een bepaalde groep mensen geniaal. Of heel erg kunstzinnig enzo. De zanger verklaarde tussendoor dat ie de dag ervoor zijn lip gebrand had aan een kroket. Dus misschien dat het daar aan lag. Ik hoopte eigenlijk meer dat hun muziek een soort van parodie is op nummers van andere bands. Dat zie je namelijk ook wel eens. Ik vond het nogal een zootje. En ik hou juist van een beetje overzichtelijke muziek. Doe mij maar gewoon een gebaand pad. Ik ben een luie muziekliefhebber. Ofzo.
Afijn, ze hadden een contrabas, dus dat was dan in ieder geval goed.

Nadat Stuurbaard Bakkebaard het veld had geruimd, gingen de gordijnen dicht. De zaal liep intussen behoorlijk vol en we mochten van ons nog best een biertje en een rosado. We waren het roerend eens dat je in de zomer geen zwarte panties hoort te dragen. En dat van die plastieken rugzakjes met een stripfiguur erop hopeloos ouderwets zijn. En over nog wat andere zaken die nu even niet ter zake doen.
Na een half uur nog immer geen spoor van G.Love en zijn Sauce. We namen nog maar een drankje. Babbeldebabbel. En nog een drankje. Babbel.
De zon ging inmiddels best wel onder.

Duurt wel lang he? Dit stukje. Dat klopt, want het duurde namelijk ook heel lang voordat de man eindelijk es op het podium verscheen. We werden al een beetje ongeduldig want we moesten natuurlijk ook nog met de traagste trein van de wered naar de hoofdstad. En inmiddels was het al half 11, ik zag de laatste tram al bijna voor mn neus wegrijden. Vanuit het publiek klonken gemor en fluitgeluiden.
Maar na, welja, nog een biertje en, vooruit, een rosado, gingen de gordijnen eindelijk open en daar was ie; De man die nog steeds op een jongetje lijkt, met zijn broeierige elvisblik (ik weet wat ik uitkies om naar te kijken natuurlijk) en in pak zat hij op een flauw stoeltje met zijn gitaar. Achter hem de drummer, links van hem (hoi!) de contrabassist. Yeah.
Ergens in mijn hoofd begon de zon te schijnen.

Vrijwel meteen deinden we mee op de relaxte klanken. Stilstaan was absoluut onmogelijk. Of je moet doof en zonder enig ritmegevoel zijn.
Ik heb maar 1 plaat van G.Love (de eerste) maar hij maakte er wel 4. Ik meen zelfs dat hij nu toert omdat er net een nwe uit is. Toch geloof ik niet dat ik die zo per se in huis had hoeven halen ter voorbereiding op dit concert. Want ook al heeft het ene nummer meer blues en is het ander wat funkier; uiteindelijk klinkt het natuurlijk allemaal wel soort van meer van hetzelfde. Ik heb daar verder geen probleem mee. Ik vind dat wel fijn.

Alhoewel ik dus maar 1 nummer echt kende en mijn gezelschap volgens mij nul, toch deindenwe zeker 3 kwartier van links naar rechts, knikten (op de maat!) met onze hoofden en mompelden af en toe yeah. Enzo. Maar toen moesten we ineens snel naar onze eigen stad. Want daar reed natuurlijk de laatste tram net weg. En gingen taxichauffeurs ruzie maken bij wie we in de auto gingen. We waren weer thuis.
Gelukkig hadden we de zon nog een beetje in onze oren.(Als u geen enkele clue heeft wie G.Love is of wat ie doet, klik dan even hier Daar start vanzelf een muziekje. Als ik u was zou ik van te voren wel ff een jointje draaien)

Reacties op listen to love

claverklaring 03/05/2005 | 23:59 uur
Love is The Law (a Tune for Lune) - The Sheer (hoi D.)
 
D. 04/05/2005 | 00:22 uur
Ik kom hier dus nooit... nou ik scan even de koppen om te kijken of mevrouw nu 'eindelijk' eens een iets van het Haarlemse bandje The S. gebruikt.

En nu wilde ik dan eindelijk het comment volblazen...

Ben ik te laat, trivia dan maar.

Wie is 'Lune' ?
 
George 04/05/2005 | 10:05 uur
Ik zag hem gisteravond in Paradipo. Ik vrees dat een mens wel heel erg veel moet blowen wil hij of zij dit leuk gaan vinden. Zo saai, zo nep, zo gemaakt.

Maagoe. Dabennikhe?
 
Harmen! 04/05/2005 | 19:36 uur
Laatste tram of taxi? Lopend vanaf Nighttown ben je binnen 10 minuten op CS! :O
 
johanneke 05/05/2005 | 10:03 uur
baby's got sauce, is dat het ene nummer? ik baalde sowieso al dat ik tijd noch geld had ze zaterdag te zien, maar oooooh, nu ik dit lees... ik zet de cd wel op. ofzo.
 
Eric 05/05/2005 | 13:10 uur
Nou ja zeg, alsof je een sjoint nodig zou hebben om Sjie Lof te beluisteren!
 
Plaats jouw reactie