Mijn weblog

Musica del sol

Claire
01/06/2002 | 13:04 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik soms wel eens een gratis cd-tje van 't een of ander krijg. Soms is het dan niet helemaal of zelfs helemaal niet mijn smaak, maar dan denk ik; ach, gezellig voor in de collectie of leuk als montagemuziekje.

Gisteren kreeg ik maar liefst zes schijfjes tegelijk! Nou ja...krijgen...Drie ervan heb ik geruild tegen het singletje Dansplaat van Brainpower (en dan wilde ik hier graag verwijzen naar een veel ouder postje over dat plaatje maar dat moet u er dan maar even bij verzinnen) te weten; Album Of The Year, Introduce Yourself en Who Cares a Lot? van Faith No More. Niet dat deze nou zo hoog op het lijstje Hebben!! Nu!! stonden, maar ze waren voorhanden. Daarnaast kreeg ik zomaar Rock in Rio van Iron Maiden uit dezelfde handen. Want verder niemand wilde de IJzeren Maagden hebben. Heb em nog niet opgezet, maar ik zou bij voorbaat al bijna willen zeggen; terecht! Hetzelfde gold voor een dubbeldisc met de hilarische titel Bitte Ein Beat, met allerlei techno/trance/hardhousegedoe erop. Behoorlijk jakkes, maar wellicht handig voor jeweetmaarnooit.

Het laatste schijfje op het stapeltje, bleek zowaar de muzikale verrassing van de week te zijn. Emigrante van Orishas. Had nog nooit van ze gehoord, maar het hoesje zag er al veelbelovend uit.

En het klonk nog veel beter! Spaanstalige hiphop met salsa. Manu Chao meets Beastie Boys. Buena Vista Social Club goes New York. Zoietsch. Het swingt in ieder geval behoorlijk de pan uit. En daarbij klinkt het ook es nog erg zonnig. En laat het nou vandaag precies het bijbehorende weer zijn. En het is ook nog weekend! Fijn zeg! Luister maar!!

Reacties op Musica del sol

wen 01/06/2002 | 21:21 uur
Nou, dat liedje vraagt wel naar meer. Klinkt lekker. Als je eens de tijd hebt, wil ik ook wel een exemplaartje:-)
 
odette 01/06/2002 | 23:16 uur
Dat is een fijn muziekje! Maar waar zouden ze het over hebben? Kan Luba niet even vertalen?;-)
 
Plaats jouw reactie