Mijn weblog

Oh ooh weg met sport niets is gezond, waar je moe van wordt

Claire
18/01/2007 | 23:43 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Winter en sport.
Twee woorden die, als het aan mij lag, niet in mijn vocabulaire voor zouden komen. Bij winter denk ik namelijk niet aan anton pieckachtige poederwitbesneeuwde plaatjes maar regen, wind en grijze straten. En sport...nouja. Breek mij de bek niet los.
Een combinatie van die twee woorden is dan ook gedoemd te mislukken.

Velen zijn aldus terecht in shock als ik meld dat ik heb ingestemd met een wintersportvakantie. Want hoezeer sport en winter mij tegenstaan; vakantie maakt zon beetje alles goed. Ik kreeg een sms-je over deze vakantie toen ik net uit een jeep stapte die van een ijskoude berg in Montana kwam dus ik was al in d estemming. Plus men had mij voorgespiegeld dat wintersport in Andorra een soort van Titiseewas, maar dan met sneeuw. En Titisee was toevallig keileuk. Dan wil daarbij ook nog best wel naar sneeuw kijken.

Maar dat is dan schijnbaar dan helemaal de bedoeling weer niet. Het kan niet bij kijken blijven. Welnee. "Men' had bedacht dat IN de sneeuw zijn alleen niet voldoende was voor mij. Ik moest op een plank de berg af. En omdat skieen kennelijk voor mietjes is ofzo, moest ik snowboarden.
Dus op een warme woensdagavond eind november toog ik met lood in mijn schoenen naar Zoetermeer want daar was een snowboardleraar. Een collega zit een beetje in de snowboardscene (dat bestaat dus echt) en kende iemand die mij wel voor weinig even een uurtje op een plankje wilde leren staan.

Nou ja staan, het was meer zitten. Bleek. Want je kan op een helling niet op een plank staan zonder richting beneden te glijden. Duhuh. En als je dan beneden bent, moet je dat plankje weer losmaken, naar boven zeulen en gaan zitten om em weer vast te maken, jezelf dan ophijsen en daar ga je weer.
Ja. Heel. Erg. Leuk.
Maarnietheus.

Nou hou ik eigenlijk sowieso niet van snelheid en dat heb je wel nodig bij snowboarden. Anders val je om. En bij skien is het trouwens ook belangrijk. Mijn vakantievrienden zeiden na mijn teleurstellende eerste kennismaking met de wintersporten dat het eigenlijk pas leuk wordt als je het een beetje kan. Maar ik kan dus geen een sport goed. Weet u nog dat meisje dat altijd als laatste werd gekozen bij gym? Psies.
Moet ook iemand zijn.
Dus het duurt nog jaren voordat ik dat een beetje leuk ga vinden waarschijnlijk. En we gaan maar een week.

Dat wintersporten wordt het goon niet voor mij.
Terwijl mijn vrienden met een bloedsnelheid van de bergens sjezen, ga ik in Andorra goon lekker op een (verwarmd) terras zitten met een boek en een beker warme choco met rum. Ik haak wel in bij de apres-ski.
Dat lijkt mij voor alle partijen gewoon het allerbeste.

Trouwens.
Er ligt toch geen sneeuw.
Dus waar hebben we het eigenlijk over.

Reacties op Oh ooh weg met sport niets is gezond, waar je moe van wordt

claverklaring 18/01/2007 | 23:45 uur
Weg met sport - Band Zonder Banaan
 
henk 19/01/2007 | 12:05 uur
wederom erg grappig. evenals de ikea foto's en de rol van de hond. ik blijf lezen (al mag dat misschien niet helemaal van mevrouw claver ...).
 
Coert 19/01/2007 | 12:32 uur
Er is zelfs vast een curlingscene...
 
iver 21/01/2007 | 20:36 uur
Goede reis en denk aan mijn ski-ervaring...ik geloof niet dat het in de familie zit zeg maar haha !!
Rustig aan hee !!
 
Saskia 29/01/2007 | 22:11 uur
Niet om je te deprimeren ofzo, maar na 4 jaar intens geklungel op de plank (lees: mijn derrière meerdere stadia van de kleur blauw zien aannemen) dacht ik vorig jaar slim te zijn (ik ben blond en had beter moeten weten) mijn techniek te verbeteren op de indoor baan.....1 meniscus armer en een jaar verder geen wintersport voor mij ;-) Maar gewoon opstaan en weer doorgaan helpt (geloof ik..)
 
Plaats jouw reactie