Mijn weblog

Ook heel gezellig

Claire
27/01/2002 | 01:19 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Gezelligheid alom. Voor het eerst in mijn leven IKEA op zaterdagmiddag bezocht. Ik was al vaker in dit meubelparadijs, maar nog niet eerder met een bijna compleet gezin. En dus al helemaal niet op zaterdagmiddag. Niet dat ik zelf iets nodig had, maar ik ben immer bereid anderen te vergezellen op een fijn winkeltochtje van 't een of ander. Andere uitjes mogen ook. Kan nooit erger zijn dan de Kalverstraat op zaterdagmiddag, dacht ik nog.

Aangekomen bij de zweedsche meubelboer dromden wij, bedwelmd door oliebollenwalmen (waarom & voor wie staat er eind januari een oliebollenkraam bij de ingang van een meubelparadijs?) met de andere woonaccessoirebehoeftigen naar binnen en volgden wij braaf de pijlen 'zo zie je alles'. Ik was van te voren geinstrueerd dat we die pijlen moesten volgen, wilden we toorn van de jongste zoon des huizes ons niet op de hals halen. Wij zagen dan ook alles. Vooral alles wat wij niet wilden hebben. Ik hoef geen badkamerspullen, geinige lampjes of onduidelijke rekjes waarvan ik niet eens kan zien waar ze psies voor bedoeld zijn. Er waren ook wel spullen die ik best wil hebben hebben, maar waar ik geen plaats voor heb.

Behalve het feit dat zaterdagmiddag niet de uitgelezen dag is om es rustig op je gemak welke woonboulevard dan ook te bezoeken (ik kreeg op een gegeven moment stellig de indruk dat er ergens een voor mij verborgen afdeling is waar alles gratis of tenminste sterk afgeprijsd was, zo hard probeerde men mij in te halen danwel van het pad 'zo ziet u alles' te duwen. Blijkbaar zagen wij niet alles.) heeft IKEA natuurlijk nog een heel groot manco. Als je tussen al die woonomgevinggoederen iets van je gading gevonden hebt, moet je die spullen vervolgens zelf uit het magazijn halen (om nog maar te zwijgen van het zelf in elkaar zetten als je eenmaal thuis bent aangekomen). Mijn gezelschap had haar zinnen gezet op kast SIGGE en ervaren IKEA-diehards als ze zijn hadden ze heel heldhaftig het nummer van de magazijnplank van het desbetreffende opbergsysteem opgeschreven. Terwijl ik op zoek ging naar het door mij gewenste artikel liet ik ze achter bij gang 29, schap 05.

Toen ik even later terug kwam, hadden zij een probleem. Planken, zijkantjes, steunpilaren en een niet nader te verklaren maar er zeker wel bijbehorende metalen steunplaat hadden ze bijelkaar. Maar waar waren de metalen bevestigingpinnen (ofzoiets)? In ieder geval niet op schap 05 van gang 29. Daarnet hadden hadden ze er nog twee meisjes mee uit het gangpad zien komen dus dat zullen dan wel de laatsten zijn geweest. Een gezinslid werd afgevaardigd naar een servicebalie en terwijl jongste zoon zich vermaakte met het levensgevaarlijke 'spring es van een pallet af' wachtten de achterblijvers onrustig af. Al een kwartier later kwam afgevaardigde hevig verontwaardigd en brieschend terug. De metalen bevestigingspinnen konden tegenwoordig gevonden worden in gang 11, schap 04.

Oh.

Na deze schijnbaar traditionele IKEA-ervaring (we hoorden andere Kast SIGGE-geinteresseerden ook al gepikeerd tegen elkaar mompelen 'het is hier altijd hetzelfde'), sloten wij uiteraard aan bij de rij waar een beginnend kassamedewerkster klantenserviceje speelde. Ook heel gezellig. U begrijpt, het was een enerverende middag. En dan heb ik niet eens gemeld dat we bij het weggaan nog bijna in een echte file op de rolband richting parkeergarage terechtkwamen. Moeilijk hoor, zo'n karretje met bureau GOLIAT erop duwen. Ben erg benieuwd wat mijn gezelschap van kast SIGGE maakt. Hij was in de aanbieding. Namelijk.

Oh ja. To whom it may concern; uiteraard maakte ik nog wat 'dingen die ik niet nodig heb maar die wel handig zijn en waarvoor ergens heus nog wel een plaatsje te vinden is' buit. Twee klapstoelen en twee (niet in dessin overeenstemmende) dekbedhoezen voor mijn onderwaterslaapkamer die voor later als ik groot ben in de planning staat. Dan weet u daar ook weer van.

Reacties op Ook heel gezellig

Plaats jouw reactie