Mijn weblog

put another dime in the jukebox, baby

Claire
12/01/2005 | 21:45 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Een paar oplettende lezertjes hadden het al gemerkt.
Ik heb een idee gepikt. Of nee. ik heb het niet gepikt, ik heb het netjes gevraagd. En ik mocht het hebben. Voor gratis. (jippie gratis!)
Want T-Jo heeft het zelf tonnie meer nodig. Hij houdt er namelijk mee op, met loggen (mietje!). Dus dan is het al helemaal niet erg dat ik het nu doe. Ik neem goon de fakkel over. Ofzo.

Maar waarmeewaarmeewaarmeedan?? Vraagt u zich af. Nou. Dat van in plaats van een goon titeltje, een regel uit een songtext boven een stukje zetten dus. Ik hou namelijk erg van lyrics. Ik vind de tekst van een liedeke vaak even zo belangrijk als de muziek. En waarom zou je zelf nog zinnen gaan zoeken als een ander ze al verzonnen heeft? Mooier dan ik ooit kan (en is die regel dan niet van...jahaa). Bovendien is het een lollige manier om op slinkse wijze liedjes in mensen hun hoofd te krijgen.

Ik doe het nu bijna een maand, dat van die titeltjes. En 2 van de oplettende lezertjes die ik hierboven noemde, vroegen mij uit welk liedje een bepaalde regel kwam. Hadden deze lezertjes een beetje initiatief getoond, dan hadden ze de zin alleen maar in google hoeven intikken en dan was het verlossende antwoord tot hen gekomen. Maar ach. Ik ben de beroerdste niet. Alles voor mijn trouwe aanhang. Ik zal voortaan de service verlenen om de titel van desbetreffende nummer en de uitvoerende in het reactievenster te posten. Ja, voor de echte cultuurbarbaren en luierikken onder u, zelfs bij voor de hand liggende oplossingen als nanananana hey jude. Enzo.

Om meteen maar even het belang aan te tonen van lyrics, wilde ik u ook nog even deelgenoot maken van een nummer dat wat mij betreft hoog gaat eindigen in de song van het jaar 2005 verkiezing (zal wel weer vorig jaar al zijn uitgebracht dan). Met stip binnengekomen op nummer 1 van de claver top 10. Want de muziek al een beetje vreemdsoortig te noemen, de text is ook erg..ehm..lichtelijk hysterisch. Ik vind dat een goeie combinatie.
Dusch. Luister naar (en probeer voor de gein es mee te zingen) soundtrack van januari.


Coin operated boy
Sitting on the shelf
He is just a toy
But I turn him on and he comes to life
Automatic joy that is why I want
A coin operated boy

Made of plastic and elastic he is rugged and longlastic
Who could ever ever ask for more?
Love without complications galore
Many shapes and weights to chose from
I will never leave my bedroom
I will never cry at night again
Wrap my arms around him and pretend

Coin operated boy
All the other real ones that I destroy
Cannot hold a candle to my new boy Anvil
Never let him go, and I'll never be alone, and I'll never let him go,
and I'll never be alone go, and I'll never be alone
not with my coin operated boy

This bridge was written to make you feel smitten
and with my sad picture of girl getting bitter
oh can you extract me from my plastic fantasy
I didn't think so but im still convincible
will you persisted and after I bet you
a billion dollars that I'll never love you
and will you persisted and after I kiss you
goodbye for the last time will you keep trying
to prove it i'm dying
To lose it i'm losing my confidence

I want it I want it I want it I want it
I want to I want to I want to I want to
I want you I want you I want you I want you
I want a I want a I want a I want a
Coin operated boy

Tip my hat and start to wish on
for my life I can't imagine any flesh and blood can be this match
I can even take him in the bath
Coin operated boy
he may not be real experienced with girls
But I know he feels like a boy should feel
Isn't that the point
That is why I want a coin operated boy
With a pretty coin operated voice
saying that he loves me that he's thinking of me
straight and to the point that is why I want a
coin operated boy

(The Dresden Dolls - Coin Operated Boy)

Reacties op put another dime in the jukebox, baby

claverklaring 12/01/2005 | 21:47 uur
I Love Rock 'n Roll - Joan Jett & The Blackhearts
 
imbrogliare 12/01/2005 | 22:05 uur
daar vind ik zeker wat van! meestal doe ik dat in stilte, ik heb immers niet zo'n fraai weblog en voel me daardoor in te grote mate een buitenstaander om mijn sporen zomaar op andermans weblog achter te laten. maar nu even niet. the dresden dolls zijn namelijk zo geweldig dat dat best nog even extra benadrukt mag worden, ze verdienen meer fans! als ik zo vrij mag zijn wil ik zelfs een linkje achterlaten naar een bescheiden stukje tekst dat ik vorig jaar aan het duo gewijd heb (http://www.livejournal.com/users/_imbrogliare/17262.html#cutid1).
 
T-Jo 12/01/2005 | 22:16 uur
Zul je net zien: ben je gestopt, gaan ze je ineens linken... ;)
 
marielle 13/01/2005 | 00:18 uur
ToF!
 
Hansje 19/01/2005 | 21:09 uur
Oooow, dat nummer heb ik ze op tv horen zingen - fantastisch!
 
Plaats jouw reactie