Mijn weblog

she's got a ticket to ride

Claire
16/03/2008 | 20:14 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Ik weet niet, hoor. Maar misshcien is er wel iets mis met mn hormoonhuishouding ofzo. Maar ik heb de laatste tijd soms ineens last van opruim- en weggooiwoede.
Ineens moet dan mijn garderobe opgeruimd, de boekenkast leeg, de adminstratie helemaal op orde. Of alle blikjes en potjes die achterin de keukenkastjes staan, moeten zonder pardon of inachtnemening van houdbaarheidsdatum de vuilnisbak in.

Vanmiddag viel mijn oog ineens op een mand op de bovenste plank van de inbouwkast. In die mand gooi ik al jaren (blijkt) toegangsbewijzen, buttons, stickers en andere aandenkmaterialen van concerten, vakanties, tripjes en aanverwante uitjes. Plus wat incidentele polaroids. Ik besloot eens even te kijken waarom ik die meuk al die tijd bewaard had.
Op zich leuk. Het oudste toegangskaartje is uit 1984; de Dolly Dots in de Horse Shoe Pub. Daarna kwam er een tijd niks, maar kennelijk was ik al snel van alle muziekmarkten thuis want in 1993 ging ik naar Dynamo Open Air en het jaar daarop naar de allereerste Campingflight to a Lowlands Paradise. Om maar even een greep te doen.

Anyway, ik dus een beetje grasduinen en down memorylane wandelen en ondertussen meteen maar even 3 bomen aan Kleine Komedie en Paradiso kaartjes naar het grofvuil verwijzen. Tot ik een kaartje tegenkwam van de band 'Bilhete Simples'.
Eh.
De wie?
Wat is dat in vredesnaam voor band? De Bilhete Simples? En hoe klinken ze eigenlijk? Wanneer heb ik ze dan waar gezien? Met wie? Heb ik er daadwerkelijk geld voor betaald? En wie de fuk verzint er in godsnaam zo'n bandnaam?
Ik bekeek het kaartje nog eens goed in de hoop dat er wat ongetwijfeld door thc of alcohol afgebroken hersencellen plots zouden terugkeren.

Was het helemaal geen concertkaartje.
Alleen een pasje voor de metro van Lissabon.
Oh.
Ik was wel enigzins geschokt dat ons als notoire eigenwoordgrapjesliefhebberts (zo kennen wij iemand met de naam Simon, die een chromosoom teveel heeft. Die heet dus Simongool. En ja, dat vinden wij zelf heel grappig ja) deze benaming toen in Lissabon helemaal niet als geestig was opgevallen. Maar misschien is het daarom nu wel des te lolliger.

En als u ooit nog eens een nieuwe band wil beginnen; geen dank hoor.
Ik zie mijn naam wel in het cd-boekje verschijnen.

Reacties op she's got a ticket to ride

claverklaring 16/03/2008 | 20:54 uur
The Beatles - Ticket to ride
 
bouws 17/03/2008 | 10:05 uur
nesteldrang?
 
Iver 18/03/2008 | 22:17 uur
Haha de dolly Dots 1984, papa werd bijna weggeblazen door die boxen waar hij naast stond, volgens mij kan hij daarom nu zo slecht horen !!
Papa's moeten ook niet mee naar concerten !
Maarja, 't was je eerste he !
 
Plaats jouw reactie