Mijn weblog

sing us a song you're the pianoman

Claire
11/02/2006 | 20:20 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Jongens met mooie liedjes en/of gitaar. Ik hou ervan. Kan ik niet vaak genoeg herhalen, lijkt wel.
Nou zijn sommige natuurlijk leuker dan anderen en er kan er maar eentje de leukste zijn. Geheel onbevooroordeeld en objectief was ik dan ook niet toen ik gisteren neerzeeg in het wannabepluche van de Purmareyn te Purmerend om de solovoorstelling van Daniel Lohues te gaan bekijken.
Jaja, Purmerend dus. Of all the capitals in the world. Je moet wat over hebben om een Held aan het werk te zien.
Anyway.

In de pauze van Skik en de Bluesclub is Daniel nu voor het eerst helemaal Allennig op pad. Niet helemaal gans alleen natuurlijk, want zijn instrumenten zijn er wel. In een setting die verdacht veel wegheeft van zijn huiskamer in Erica staan zijn gitaren, banjo, piano, trekzak, mondharmonica en een turks snarending waarvan ik de naam niet weet en een bonenblik. Zeker wel. Een bonenblik. Want zelf daar kan hij een fijn liedeke uitkrijgen.
En dat is nou psies wat Daniel een muziekheld maakt: veelzijdigheid.

Niet alleen de verschillende instrumenten, maar vooral de verscheidenheid aan liedjes trof mij gisteren maar weer eens. Van een meer dan lachwekkende parodie op volkszangers tot een kouderillingen-gitaarliedje over het geloof en van een zeer opmerkelijk moordlied op trekzak tot een prachtig pianostukje over Erica.
Eigenlijk kwamen ze een voor een, allemaal keihard bij me binnen.
In ieder liedje een verhaal over de grote kleine dingen die het leven zo fijn en mooi en tegelijkertijd zo pijnlijk kunnen maken. Dat kan Daniel als geen ander.
En dan daar tussendoor grapjes en andere verhalen.
En als ik ergens van hou is het wel verhalen.

Ja. Van alle dingen die ie al belachelijk goed kon (blues, pop, rock, country en ik dan heb ik em ook nog eens Bach en Mozart horen spelen) lijkt de jas van verhalen- (al dan niet in een de vorm van een liedje)vertelller hem op dit moment het beste te passen. Er is ergens een circeltje rond.
Lohues is naast muziekheld ook theaterheld geworden.


allennig1.jpgPS.
Voor de luie ongelovigen onder u is er goed nieuws.
De geruchten zijn bevestigd: de liedjes uit Allennig komen ook op een cd!
Maar u moet van mij toch echt eerst naar het theater.
En wel oa hier:
# 16 Februari 2006 Cultuurcentrum Griffioen, Amstelveen /# 17 Februari 2006 Zaantheater, Zaandam./# 18 Februari 2006 Philharmonie Haarlem, Haarlem
# 23 Februari 2006 /# 2 Maart 2006 Schouwburg Arnhem, Arnhem /# 3 Maart 2006 De Tamboer, Hoogeveen/# 4 Maart 2006 Oosterpoort (Mainhall), Groningen/ # 10 Maart 2006 Theater de Bussel, Oosterhout / # 19 Maart 2006 Leidse Schouwburg, Leiden/# 1 April 2006 Cultureel Centrum Cascade, Hendrik-Ido-Ambacht/# 2 April 2006 Theater de Voorveghter, Hardenberg/
Hupsake!

Reacties op sing us a song you're the pianoman

claverklaring 11/02/2006 | 20:24 uur
Pianoman - Billy Joel
 
bouws 11/02/2006 | 20:59 uur
ik kan niet anders dan mij onvoorwaardelijk bij bovenstaande aansluiten. en de uitdrukking "niet helemaal gans alleen" zoals bovenvermeld bevat ook wel een grappige verwijzing naar een van de vele hoogtepunten uit de voorstelling.
 
willem 12/02/2006 | 10:10 uur
Wij zijn ook geweest,naar de tryout in hardenberg. Ik denk dat de heer lohues alleen nog maar groeit dus nu nog beter is dan de allereerste keer.
We willen dan ook zeker NOG een keertje gaan kijken.
En zelfs onze jongens waren diep ontroerd door de liedjes (en dat gebeurt niet zo snel)
ja die lohues dat is mij er eentje!!
 
SuzanneB 12/02/2006 | 17:50 uur
Als lid van BV De Overlopersch ben ik altijd blij met een (p)review van Lohues in het theater. Ik ga naar Griffioen :o) en ik heb daar zo'n zin in!
 
g 12/02/2006 | 20:33 uur
jaha, ik ga ook eindelijk naar lohues kijken en wel in de voorvegter. gezien de recensies heb ik hoge verwachtingen(waar daniƫl zeker aan zal voldoen) 'ben zeer benieuwd.
 
Robtheblob 13/02/2006 | 21:52 uur
Je zou 'm eigenlijk in de Muzeval moeten zien (dacht ik), maar ik ga eens kijken of hij een hele Oosterpoort vult.
 
g 13/02/2006 | 23:31 uur
het was ook de bedoeling... in de muzeval maar die bleek al uitverkocht. enne de oosterpoort moet zeker lukken.
 
Plaats jouw reactie