Mijn weblog

slaap kindje slaap

Claire
28/10/2007 | 21:58 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Niet om het een of ander ofzo.
Maar heeft u toevallig verstand van slaappillen?

No worries mate, het is niet zo dat ik nu al niet meer kan slapen van de spanning & sensatie. Maar hallo. Twee-en-twintig (22) uur in een vliegtuig is nou niet mijn idee van een gezellig dagje uit.
Ik hou sowieso niet zo van in vliegtuigen zitten, maar na alle bestemmingen die ik dit jaar al heb bereikt per zilveren vogel (de teller staat op 11, kreeg ik daar maar flyer blue miles, voor dan was nu echt wel Silver Member!), neem ik de gok dat ik deze overleef er ook wel bij. Er wacht tenslotte een Beloning aan het eind van de reis.

Maar goed. Het zijn dus wel 22 uren. Twee-en-twintig uren een beetje op een stoel hangen en af en toe een loopje naar de wc. Hele saaie uren dus. En natuurlijk sla ik een kilo of 10 aan tijdschrijften in, natuurlijk is er bij elke stoel zon movie on demand systeem, natuurlijk is er ook heus wel wat te zien vanuit een raampje en natuurlijk neem ik mn laptop mee om zomaar wat voor me uit te tiepen. Ofzo.
Maar toch. Een normaal mens heeft toch ook wat slaap nodig in twee-en-twintig uur. En ik al helemaal, wan het lijkt me bijvoorbeeld ook best wel leuk om niet helemaal totaal verkreukeld en opgezwollen aan te komen bij De Beloning.
En laat een lekker een potje beauty-sleep er nou net even niet inzitten in Economy Class. Zeker niet als je al niet zo van vliegen houdt en je bij elke verandering van het motorengeluid stiekem denkt; nu is het gedaan met de pret. Om over turbulentie maar te zwijgen. Dat is niet ff lekker vertrekken naar Dromenland.

Dus ik dacht aan een slaappil. Niet zozeer om nou 10 uur achter elkaar te gaan liggen ronken (want daar word je ook opgezwollen en verkreukeld van), maar goon, om toch een beetje te snoozen.
Maar ik heb nog nooit een slaappil genomen en eigenlijk vind ik ze een beetje eng. Want stel dat ik er eentje neem en die werkt heel goed en dat ik dan verdwaal op het vliegveld van Kuala Lumpur ofzo? Moet ik de rest van mijn leven rijst eten en in hele kleine kleertjes lopen! Of dat ik em neem op het tweede deel van de vlucht en dat ik dan amper in staat ben om iets uit te brengen als in aankom in Sydney?
Dat is ook een beetje het doel voorbij streven.

Dus ik zou graag eens uw ervaringen en tips over lange vluchten willen weten.
Die kunt u kwijt in het reactiedinges.
Ga ik ondertussen alvast even vooruitdromen.


Reacties op slaap kindje slaap

claverklaring 28/10/2007 | 22:43 uur
Slaap kindje slaap - Zo'n beetje alle ouders van Nederland
 
Marielle 30/10/2007 | 09:33 uur
Ik heb werkelijk geen idee hoe die dingen werken. Ik mag aannemen dat de eerste de beste huisarts dat wel weet? Het enige wat ik weet is dat mijn opa altijd erg goed en lang slaapt op die dingen. Maar misschien neemt ie er ook wel meer dan 1, dat kan ook.
 
lijn 30/10/2007 | 16:04 uur
uhm, NIET DOEN!
Ik kan ook nooit slapen in vliegtuigen, en ik *heb* een keer een slaappil genomen. Dat was geen succes: ik wilde alleen maar horizontaal liggen, wat een beetje lastig is in economy. Het was de vreselijkste vlucht van mijn leven.
Boeken mee, ipod mee, glaasje wijn, en een nekkussentje. Dat werkt nog het beste.
 
Mo' 31/10/2007 | 09:24 uur
Ok, 22 uur naar Down Under = ver, maar New Zealand was nog net wat uurtjes verder. Tip: neem geen slaap-, maar een reistabletje (cinnarazine): wordt je ongelooflijk suf avn zonder de na-effecten van een heusche slaappil.
En trouwens; voor wie naar de Leukste Man van Down Under gaat (die van Up Here heb ik al geclaimed), vliegt die tijd voorbij!
 
cyclone 03/11/2007 | 14:45 uur
Tip, probeer het uit VOOR je op reis gaat.
Werkt op iedereen anders, dus wellicht hebben bovenstaande reacties slechte ervaringen.

Mijn ervaring (en dit jaar heb ik het dubbelle gevlogen van wat jij gedaan hebt) is dat de slappe huis tuin en keuken middeltjes uit de US (dus zwaarder dan wat we in NL kunnen krijgen) niet werkt bij mij.
Ik heb echter een keer een middeltje van een Medic aan boord van onze schepen gehad wat perfect werkte.

Ik was ook huiverig, maar je word gewoon wakker als je moet plassen, helpt je alleen net even over het gedoe heen waardoor je niet in slaap kunt komen in een vliegtuig.
Tenminste dat is mijn ervaring, en voor alle vluchten van 5 uur of langer gewoon doen!

Maar om er even zeker van te zijn, gewoon even wat uitproberen, weet je pcies hoe je er op reageerd.
Want 22 uur OMFG is wel HEUL lang
 
sigridzelf 03/11/2007 | 15:38 uur
Hiero tips van een off course Silver frequent Flyer, zo'n iemand die lachend het vliegtuig ingaat, gaan angst meer kent want oh ze doet het zo vaak, een tip van mij dus, het meisje dat overal kan slapen, soms al slaapt voor het opstijgen tot grote ergernis van mijn reisgenoten. Kind, maak het jezelf zo gezellig mogelijk, doe slofjes aan, doe je lenzen uit, zorg voor goede oordoppen en een goed nekkussen, zorg dat je de avund ervoor beschonken bent geweest en dat je dus zin in slaapjes hebt. Neem een flinke slok bier in het vliegtuig en knorren maar. Slaappillen werken bij sommige mensen, je moet wel lichte hebben want van heftige word je paranoia en dat moet je in deze prille relatie nou net niet hebben. Serieuze tip van ervaringsdeskundige: check 24 uur van tevoren digitaal in, en dan echt precies 24 uur van tevoren want dan gaat de boel online en kun je als je geluk hebt een long legseat bemachtigen. Welke maatschappij vlieg je eigenlijk?
 
Plaats jouw reactie