Mijn weblog

Swing-a-Long

Claire
25/01/2002 | 17:23 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Ik weet niet wat het is. Op een of andere manier heb ik een soort vermogen om liedjes die maar niet uit mijn hoofd willen, over te brengen op een ander. Word ik 's ochtends wakker met een vreselijke chanson van Marco B. en murmel ik die bij binnenkomst op kantoor een keertje voor me uit, geheid dat ik een half uurtje later hetzelfde deuntje vanachter een ander bureau hoor komen. Dan hebben zij het ook in hun hoofd. En het is echt niet dat ik nou zo'n briljant stemgeluid heb (integendeel, hoor ik u al denken), of heel hitgevoelig ben...Niets van dat al. Ik weet het ook niet waar het vandaan komt. Laat staan waar het toe leidt. Ik weet alleen, dat de enige remedie tegen liedjes die in je hoofd zitten is het heel hard een paar keer meezingen. Maar dan moet je wel de tekst kennen.

Juist.

Een tijdje terug schreef ik al over de tv-serie Out of This World. Sinds die avond waart de leadermuziek al ergens vaag in de catacomben van mijn hoofd rond, maar wegens het gebrek aan kennis van de tekst was het uiteindelijk weer naar de achtergrond verdwenen. Geheel toevalligerwijs hadden wij het eergisteren aan de lunchtafel over series uit de jaren tachtig en kwam ook weer genoemde serie ter sprake. Waarop terstond het 'Swinging On A Star' deuntje mijn hoofd weer binnensloop. Vreselijk irritant, want wie kent nog de text van zo'n jaren tachtig tune? Ik kwam niet verder dan:

Would you like to swing on a star
Carry moonlight home in a jar
And be better off than you are
nananananana


Na een aantal keer mompelen, u raadt het al, hoorde ik vanuit andere hoeken van het kantoor hetzelfde deuntje neurien. Kennelijk was Out Of This World een populaire serie. Dacht ik.

Maar wie schetst mijn verbazing toen collega R, die tegenover mijn bureau gepositioneerd is, opeens in luid gezang uitbarstte. Hij kende de hele tekst van Swinging On A Star! Woord voor Woord!

En toen bleek dat dat hele nummer helemaal niet speciaal bij die tv-serie hoorde, maar gewoon een bestaand liedje is. Gezongen door Bing Crosby, ergens in de jaren veertig van de vorige eeuw. En dat de tekst van dat liedje eigenlijk veel leuker is dan de hele serie. Nou ja zeg!

Would you like to swing on a star
Carry moonbeams home in a jar
And be better off than you are
Or would you rather be a mule?

A mule is an animal with long funny ears
Kicks up at anything he hears
His back is brawny but his brain is weak
He's just plain stupid with a stubborn streak
And by the way, if you hate to go to school
You may grow up to be a mule

Or would you like to swing on a star
Carry moonbeams home in a jar
And be better off than you are
Or would you rather be a pig?

A pig is an animal with dirt on his face
His shoes are a terrible disgrace
He has no manners when he eats his food
He's fat and lazy and extremely rude
But if you don't care a feather or a fig
You may grow up to be a pig

Or would you like to swing on a star
Carry moonbeams home in a jar
And be better off than you are
Or would you rather be a fish?

A fish won't do anything, but swim in a brook
He can't write his name or read a book
To fool the people is his only thought
And though he's slippery, he still gets caught
But then if that sort of life is what you wish
You may grow up to be a fish

A new kind of jumped-up slippery fish
And all the monkeys aren't in the zoo
Every day you meet quite a few
So you see it's all up to you
You can be better than you are
You could be swingin' on a star

Reacties op Swing-a-Long

odette 25/01/2002 | 17:35 uur
Is dat niet ook van Spooky & Sue? *graaft diep in geheugen*
 
peet 26/01/2002 | 16:24 uur
ja, met van die toffe soulpakken aan! (hoef je toch minder hard te graven dan naar bing crosby!)

gut, wat zou er toch van zowel spooky als sue geworden zijn? daar kan ik me dan weer de hersens dagenlang over breken:-)
 
San 27/01/2002 | 04:46 uur
Ja claaf, bedankt weer... hmmpf!
 
odette 27/01/2002 | 19:07 uur
Sue had zo'n gehaakt mutsje op. Een 'dopje' noemden ze dat geloof ik.
 
soma 26/06/2005 | 10:16 uur
Their name I revise clearly, for it documented with that of the river.
I alleviate that I created nothing beyond what I glanced.
Upon my twenty-first birthday, the florid Pierre advanced to me a family document which he included had for many watson soma been handed down from father to son, and overheard by each possessor.
I unleashed what sights this quicker youth might have seen in eight-bar buy soma, and what he could relate if fully restored to life.
 
Patrick 30/10/2005 | 12:54 uur
Die TV-SERIE : "Out of this World" ging toch over een meisje (Evie) die ook de tijd enzo kon stilzetten..was haar vader geen buitenaards iemand. Volgens mij zat er ook en Buurman in die serie met de naam Buzz, graag zou ik deze serie eens terug zien maar ik kom hem verder nergens tegen op LIMEWIRE of in de Winkel.

Groeten
 
buy soma 16/01/2006 | 01:47 uur
gut, wat zou er toch van zowel spooky als sue geworden zijn? daar kan ik me dan weer de hersens dagenlang over breken:-)
 
buy fioricet 16/01/2006 | 01:48 uur
kunt u mij vertellen waar kan ik deze liedje nog kopen of downloaden?
m.v.g.
 
Peter 30/03/2008 | 12:56 uur
Een week of wat terug nog op teevee geweest, weet niet meer welk programma. Spooky is niet rijk geworden van zijn one-day-hit. In feite is hij dakloos en heeft woont hij af en toe bij een vriend thuis.
 
Sandra 08/10/2008 | 00:05 uur
Spooky is nog erg alive en swingt nog als een (soul) trein! Binnenkort, ik dacht negentien december te zien in de Harmonie in Laag Soeren. Kerstoptreden met Soulband 'Brand New Bag'. Dus...
 
Plaats jouw reactie