Mijn weblog

telefoon; en van de dingen die ik niet snap

Claire
04/10/2004 | 13:16 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Soms begrijp ik goon niks van dingen.

Zo was mijn telefoon stuk. Dat kan gebeuren (dat een week daarna ook mijn vaste telefoontoestel de geest geeft, zal er dan wel bijhoren). Dus ik stuur met fikse tegenzin mijn foontje op naar Telfort. Binnen maximaal twee weken zou ik iets horen.
Na twee weken klooien met een middeleeuws toestel was er -natuurlijk- geen bericht van Telfort. Ik gebeld. Men wist van niks. Uiteraard.
Na een week nog es geprobeerd. Nee, konden ze niks van zeggen.

Maar afgelopen vrijdag lag er tochzowaar een bericht in de bus. Mijn foon was gemaakt!! Hosannah! Maar ik was niet thuis toen ze em brachten. Dus dat ik me de eerstvolgende werkdag vanaf 10.00uur op dat en dat postkantoor kon melden. Joechei!
Vandaag is het de eerstvolgende werkdag. Ik keek nog een keer op het formuliertje. Op maandag na 13.30 uur stond er.
En dat begrijp ik niet.

Waarom op maandag nou weer per se vanaf 13.30? Moeten ze soms nog uitslapen ofzo?
Ik belde het postkantoor. Was al om 0900 open, dus daar lag het niet aan.
Het was iets met dat zendingen van vrijdag dan pas binnenkwamen.
En dat begrijp ik al helemaal niet.
Want doordeweekse zendingen komen wel de volgende dag voor 10uur binnen. Zit maar 1 nachtje slapen tussen. Maar vrijdagse zendingen moeten er 3 nachtjes en 1 hele ochtend over doen.
Dat is toch raar? Dat is toch onlogisch? Dat klopt tochnie?

Ik begrijp ook helemaal niks van dingen.(ondertussen ben ik eigenlijk goon bang dat ze mijn schattige foontje helemaal hebben leeggehaald. Dat alle leuke fotootjes weg zijn. En het fijne muziekje dat iemand er voor mij in gepianood had. En belangrijke smsjes. Enzo. Boehoe.)

Reacties op telefoon; en van de dingen die ik niet snap

missgien 04/10/2004 | 15:45 uur
Is het je nooit opgevallen dat de maandagpost ook altijd later komt dan de rest van de week? Dat komt doordat er zondag(savonds) niet wordt gewerkt en dus niets wordt voorbereid voor den volgende dag.
Simpel geval van logistiek.
 
jac 04/10/2004 | 23:25 uur
Bah missgien, jij snapt er ook werkluk geen hout van.
Natuurlijk is het logistiek en natuurlijk moeten de postbodes op zondagavond met het bord op schoot studio sport kijken, maar dan nog is het niet snapbaar. Snappie?

En oja claaf, was je foon er nu wel of niet?
 
Plaats jouw reactie