Mijn weblog

The Daily Claver

Claire
22/01/2002 | 16:07 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Mocht u naar aanleiding van het vorige postje zomaar denken; goh, die claver zit ook gezellig bovenop het nieuws, dan moet ik u teleurstellen. Ik mag dan wel in het bezit zijn van een papier waarop staat dat ik gediplomeerd journalist ben, maar dat wil niet direkt zeggen dat ik me een waakhond van de samenleving voel.

Integendeel.

Ik heb niet zoveel met nieuws. En dan bedoel ik het harde nieuws zoals dat bijvoorbeeld in het journaal en in de kranten wordt gebracht. Dat komt omdat het meestal slecht nieuws is. Oorlogen, moorden, rampen en andere vervelende zaken die ik eigenlijk helemaal niet wil weten. Geen nieuws is goed nieuws, is mijn motto. Wat dat betreft ben ik een zeer slechte journalist en het voornoemde diploma zeer zeker niet waardig. Wat dan ook weer niet wil zeggen dat ik niet nieuwsgierig ben en niet van wat sensatie hou. Als ik iets hoor, zie of lees wat mijn interesse vangt, dan wil ik het ineens wél weten. En het liefst tot op de bodem. Daar zal ik dat diploma dan wel aan te danken hebben.

Ergens op het net las ik dat Jules Deelder dood was. Nou ja zeg! was mijn eerste reactie. Waarom wist ik daar nog niks van? Waarom hebben de maanetjes van de radio daar nog nisk over gemeld? Be-lach-e-elijk! Snel op teletekst kijken. Niks.

Dan maar het good old ANP opgestart. En daar stond het. Lang leve het ANP , want Deelder was natuurlijk helemaal niet dood. Gelukkig maar. Toch was mijn nieuwsgierigheid niet helemaal bevredigd. Had verder niemand deze blunder opgemerkt? Er zijn toch genoeg mensen die meer met hun op het nieuws zitten dan ik? Ik wilde pofferdorie dat foutieve bericht van Rijnmond ook wel ff zien, natuurlijk & uiteraard.

En gelukkig?tonie bleek de redder in nood (waarvoor dank). En door wat linkjes her en der te volgen, kan ik u nu ook het Oude Nieuws van de Dag aanbieden. Enjoy.

Reacties op The Daily Claver

Angelique Schipper 22/01/2002 | 18:16 uur
Tof Claire dat jij de boel in elk geval wat in de gaten houdt! Column-pie ergens in gaan publiceren joh, krijg je ook nog wat geld voor je inspanningen en kan je om het jaar een nieuwe camera kopen. Why not!!! ciao Angelique
 
JW 23/01/2002 | 08:19 uur
Hehe, ik dacht dat 'claver' altijd zonder hoofdletter moest? ;)
 
claver 23/01/2002 | 16:54 uur
In antwoord op uw vraag meneer JW;

Niet als het in een titel staat. Wellicht was het u, als trouwe lezer, opgevallen dat ik bijna alle woorden in de titels met een hoofdletter schrijf, behalve als het een hele zin betreft? Consequentie is ook een stijlmiddel :)
 
Plaats jouw reactie