Mijn weblog

Travel With Care

Claire
09/06/2002 | 13:36 uur
in de categorie De wereld volgens

 


Gisteren was DijkDay. Erg fijn. Met Skik in het voorprogramma, kon de hoogmis -zoals de voorzanger van skik de hoofdact noemde- eigenlijk al niet meer stuk. Een aaneenschakeling van hits (hoe kan het toch dat ik bijna alle gespeelde nummers ken?) die door de zaal van het eerste tot de laatste woord werd meegeecho-ed. Ster van de avond was natuurlijk meneer Huub die als een ware popster een met zijn inspanningsvocht besprenkeld shirt het publiek in gooide. Hoewel ik bijna alle livemuziek het beste tot z?n recht vind komen in kleinere zalen, klonk Ahoy gisteren prachtig. Ik krijg altijd kippevel van hardopmeebrullende meutes.

Ik ging dus met een uitermate tevreden gevoel richting huis. Ook in de metro naar CS was het nog feest. Her en der werden Dijksongs aangeheven door aangeschoten medeAhoygangers. Maar aangekomen op Rotterdam CS sloeg mijn stemming om als een . Want ik bleek op 2 minuten na de reguliere trein naar U. te hebben gemist. Natuurlijk.

Het zou nog een dik uur duren voordat de nachtnettrein, die via Den Haag,. Leiden en Amsterdam rijdt, vertrok. Dus ik dacht handig te zijn door in de laatste trein richting Amsterdam te springen om daar een nachttrein naar U. te nemen. Scheelt al snel een heel uur.Maar al bij het eerstevolgende station bleek het de stoptrein via ongeveer heel west-nederland te zijn.

Dus zo?n anderhalf uur later was ik al in Amsterdam. Waar ik uiteraard drie kwartier mocht wachten op de trein waar ik anders in Rotterdam op had gewacht. Die natuurlijk ook weer een kwartier vertraging had. Ik was om kwart over drie thuis.

Omdat ik niets wilde missen van de maar liefst twee-en een half uur durende set van De Dijk, moest ik boeten met een treinreis van drie uur. Niet dat het concert het niet waard was, maar het is natuurlijk behoorlijk belachelijk dat je in Nederland na middernacht eigenlijk niet eens op een schappelijke tijd thuis kan komen met het openbaar vervoer. Ik vind dit niet bevordelijk voor het concertbezoek in het algemeen en de mijne in het bijzonder.

Ik wil dus graag een eigen chauffeur. Een leuke.

En wie er nu begint over rijbewijs halen mag gerust een keertje naast mij in de auto komen zitten.

Als je durft!

Reacties op Travel With Care

TUiDeR 09/06/2002 | 13:59 uur
U woont dan nog schappelijk in Utrecht, stel je voor dat je bijna in Duitsland woont, like me, dan kom je gewoon echt helemaal nooit meer thuis na dat soort dingen...
 
crusher 09/06/2002 | 20:37 uur
Mee eens, als u me een keertje op wilt halen voor een fijn concert durf ik best naast u te zitten hoor. Maar dan even wel iets anders dan De Dijk, ok?
 
Sander.Nu 09/06/2002 | 22:36 uur
Ik had dit postje niet gelezen vanmiddag claver. Dat ik begon over rijbewijzen is dus echt puur toeval geweest :-)
 
San 11/06/2002 | 15:18 uur
Daarvoor hoef je nog niet eens in bijna-Duitsland te wonen, want in polderdorpjes kun je dergelijke dingen ook wel vergeten. En ik vind het ook heel belachelijk: ik vind als er avond- en nachtprogramma's te zien en te beleven zijn, dan moet men ook voor goed (!) openbaar vervoer zorgen!
 
roelof 12/06/2002 | 16:28 uur
Ehe, Naast je in de auto? Bedoel je dan ook dat jij aan hst stuur zit? Of rijd je dan mee, net zoals die oudere dame in die engelse comedie, die voortdurend waarschuwd voor voetgangers op de stoep, en zo...
 
Plaats jouw reactie